Sport

Mbappe, pe urmele lui Zidane. Ce cotă are să iasă Balonul de Aur de la CM 2018

02.07.2018 | 17:00
Mbappe pe urmele lui Zidane Ce cota are sa iasa Balonul de Aur de la CM 2018
ADVERTISEMENT

La doar 19 ani, Kylian Mbappe strălucește la actuala ediție a Campionatului Mondial. Atacantul francez a evoluat fabulos în fața Argentinei lui Messi, pe care a trimis-o acasă grație celor două reușite ale sale venite în decurs de patru minute. Franța s-a impus cu 4-3, calificându-se în faza sferturilor de finală, acolo unde se va duela cu Uruguay.

Performanța reușită în partida cu Argentina l-a ajutat pe Mbappe să devină favorit la titlul de MVP-ul turneului din Rusia. Francezul are acum o cotă de numai 4.50 să obțină această distincție, de care, în 2006, se bucura tocmai Zinedine Zidane. Actualul antrenor de la Real Madrid este de altfel singurul francez câștigător al Balonului de Aur la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Premiul sud-americanilor

Balonul de Aur la o ediție de Campionat Mondial a fost câștigat de-a lungul istoriei de 12 jucători din America de Sud. Brazilienii se laudă cu șapte astfel de trofee individuale, însă ultimul care a triumfat a fost argentinianul Leo Messi, la Mondialul din 2014. Europenii au câștigat de opt ori, ultimul fiind chiar Zidane.  Trofeul a fost luat de nume de legendă ale fotbalului mondial, precum Zidane, Messi, Maradona, Pele, Kempes, Pușkaș sau Cruyff.

Mbappe este urmat în acest top de doi brazilieni, Coutinho și Neymar, dar și de Harry Kane, care la rândul său e pregătit pentru o performanță de excepție. Două goluri marcate în partida de marți împotriva Columbiei îi vor aduce lui Kane titlul de cel mai bun marcator din istoria Angliei la un turneu final mondial.

ADVERTISEMENT

În calcul poate fi luat și Luka Modric, starul Croației, care va fi prezent în faza sferturilor de finală, acolo unde echipa lui se va duela cu Rusia.

Balonul de Aur de la CM 2018
Kylian Mbappe @ 4.50
Philippe Coutinho @ 6.00
Harry Kane @ 7.00
Neymar @ 9.00
Luka Modric @ 9.00*

ADVERTISEMENT

*Cote oferite de casa de pariuri online Betano