Fotbal international

RECORD absolut! Mbappe merge la Real Madrid pentru 180.000.000 €

UPDATE: 25 iulie, ora 14:10. Real Madrid şi AS Monaco au ajuns la un acord pentru transferul lui Kylian Mbappe în această vară pe Santiago Bernabeu. Costul operaţiunii este în total 180 de...
25.07.2017 | 14:29
RECORD absolut Mbappe merge la Real Madrid pentru 180000000 E
ADVERTISEMENT

UPDATE: 25 iulie, ora 14:10. Real Madrid şi AS Monaco au ajuns la un acord pentru transferul lui Kylian Mbappe în această vară pe Santiago Bernabeu. Costul operaţiunii este în total 180 de milioane de euro, dintre care 160 plus 20 milioane bonusuri. Puştiului de 19 ani i s-a oferit un contract pe şase ani, salariu de 7 milioane de euro net anual, însă primul an, adică sezonul viitor, Mbappe ar urma să rămână la Monaco sub formă de împrumut!

Aceasta înseamnă că operaţiunea Mbappe a costat campioana Europei 222 de milioane, exact suma pe care ar trebui s-o verse Barcelonei echipa franceză PSG pentru clauza de eliberare a brazilianului Neymar.

ADVERTISEMENT

real

Mbappe devine astfel recordul all time de transferuri în fotbal, spulberând vechiul record, deţinut de tot un francez, Paul Pogba, din vara lui 2016, 105 milioane plătite de Manchester United lui Juventus. Până în ultima clipă Real s-a luptat cu Manchester City pentru Mbappe, echipa engleză fiind cea reclamată la FIFA şi UEFA pentru că a încercat să poarte tratative direct cu jucătorul şi nu clubul de care aparţine, cum e normal, şi cum a procedat Real.

Monaco neagă!

AS Monaco însă neagă acordul, dar nu o face la nivel oficial, anunţă ziariştii de casă ai francezilor

ADVERTISEMENT

Foarte probabil, odată cu confirmarea faptului că portughezul Cristiano Ronaldo va rămâne sub comanda lui Zinedine Zidane, cel sacrificat va fi un alt francez, Karim Benzema.

Telenovela Kylian Mbappe pare a se apropia de final. Conform tabloidului britanic The Sun, Real Madrid şi AS Monaco ar fi reuşit să ajungă la un acord pentru trecerea starului lui Monaco pe Santiago Bernabeu. Preţul operaţiunii nu ar fi însă 190 de milioane de euro, pe care le-a afişat Monaco de curând pentru amatori. E vorba totuşi de o sumă astronomică, 135 de milioane, iar contractul ar fi pe cinci sezoane.

ADVERTISEMENT

Dacă mai luăm în calcul şi faptul că salariul lui Mbappe ar însemna un alt mare efort financiar pentru preşedintele Florentino Perez, estimat undeva în jurul cifrei de 70 de milioane euro, rezultă că operaţiunea Mbappe ar costa în total 200 de milioane. Dar la Real astfel de operaţiuni gigant sunt un lucru frecvent pentru Florentino Perez, aşa încât Mbappe ar intra în galeria marilor transferuri galactice.

De ce stagnează operaţiunea Mbappe Real Madrid

Conform The Sun, oficializarea transferului ar urma să fie făcută însă abia după două săptămâni. De ce atunci? Pentru că Florentino Perez a fost rugat de socios, membrii care cotizează pentru club, să efectueze mai întîi vânzările şi abia apoi să se concentreze pe finalizarea operaţiunii Mbappe. Alvaro Morata a fost vândut la Chelsea, pentru 80 de milioane şi urmează cedarea lui Danillo, pentru alte 35 de milioane, dar încă nu se ştie unde, existând mai multe opţiuni.

ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane l-a contactat personal pe Mbappe, pentru a-l asigura că nu va veni ca rezervă şi cu acordul antrenorului francez, dacă şi Monaco va agrea varianta, precum şi jucătorul implicat, suma ar mai putea scădea considerabil, dacă în afacere ar intra şi cedarea la Monte Carlo a lui Karim Benzema, care ar reveni astfel în Ligue 1 după opt ani petrecuţi la gruparea spaniolă.

ADVERTISEMENT