Sport

Mbappe sau Haaland? Thierry Henry și-a ales favoritul după startul fulminant de sezon al celor două vedete

Kylian Mbape și Erling Haaland au avut un start de sezon fantastic. Iar prestațiilor lor nu au fost trecute cu vederea nici de Thierry Henry!
14.09.2022 | 14:35
Mbappe sau Haaland Thierry Henry sia ales favoritul dupa startul fulminant de sezon al celor doua vedete
Thiery Henry a fost pus să-și aleagă favoritul dintre Mbappe și Haaland, noile staruri ale fotbalului mondial. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Kylian Mbape și Erling Haaland sunt două dintre starurile fotbalului mondial. După un start de sezon fantastic, în Ligue 1, respectiv Premier League, vedetele celor de la PSG și Manchester City au impresionat și în Champions League, ambii marcând câte o dublă în victoriile echipelor lor din etapa 1: PSG – Juventus 2-1 și Sevilla – Manchester City 0-3! Rugat să aleagă un favorit dintre cei doi, Thierry Henry, fostul mare atacant al naționalei Franței și al lui Arsenal, și-a ales favoritul!

Mbappe sau Haaland? Pe cine a ales Thierry Henry, fostul mare atacant al lui Arsenal!

După reușitele din meciurile programate în prima etapă a Ligii Campionilor, cele două vedete au ajuns la cifre extraordinare în acest start de sezon. Atacantul norvegian al celor de la Manchester City are 12 goluri marcate, în 8 partide, în toate competițiie, în timp ce internaționalul francez a înscris de 9 ori în 6 meciuri, pentru campioana din Hexagon. În analiza partidelor din prima etapă a Ligii Campionilor, fostul mare atacant al celor de la Arsenal, Thierry Henry, a fost rugat să aleagă favoritul dintre cele două super staruri:

ADVERTISEMENT

“Îl prefer pe Mbappe. Kylian poate crea și poate înscrie. Haaland nu ajută la construcție, el e doar un finalizator. Mbappe poate juca pe stânga, pe dreapta sau în centru, în timp ce Erling poate evolua doar ca «9».

E adevărat, o face excepțional, dacă Manchester City l-ar fi avut anul trecut sunt convins că ar fi câștigat Champions League. Poate marca în orice meci unu-două goluri foarte ușor, dar eu îl prefer pe Mbappe, dacă ar fi să aleg”, a declarat fosta glorie a „tunarilor” pentru CBS.

ADVERTISEMENT

Alegerea lui Henry poate avea și o doză de subiectivism. E de notorietate faptul că fostul mare atacant al Franței e idolul actualului star al „cocoșilor galici” și aprecierea a fost întoarsă. Și nu de puține ori, în mediul online, au apărut poze cu Mbappe, de pe vremea junioratului, alături de fosta glorie a celor de la Arsenal. Pe atunci, Kylian visa să calce pe urmele idolului său.

Haaland poate doborî recordul lui Mo Salah din Premier League

Aflat în platou alături de Henry, fostul mare internațional englez Owen Hargreaves nu s-a sfiit să își arate simpatia față de atacantul norvegian de la Manchester City. Iar fostul mijlocaș al celor de la Bayern, United sau City e convins că Haaland poate să doboare recordul de goluri marcate într-un singur sezon, în Premier League, deținut momentan de către Mohamen Salah, cu 32 de reușite, în sezonul 2017/2018.

ADVERTISEMENT

“Cred că Haaland va ajunge la 45 de goluri în acest sezon. Vorbesc de toate competițiile, dar cred că sunt șanse mari să doboare recordul de goluri într-o stagiune, în Premier League”, a declarat Hargreaves, tot pentru aceeași televiziune.

Iar Owen Hargreaves a fost susținut de alte două voci importante ale fotbalului englez, foștii fundași ai naționalei Angliei, Rio Ferdinand și Joleon Lescott. Care sunt de părere că Haaland va depăși borna de 40 de goluri în acest sezon, dacănu se va accidenta.

ADVERTISEMENT

În primele 6 etape ale noului sezon din Premier League, Haaland a marcat 10 goluri. În două partide, internaționalul norvegian a reușit câte un hattrick, contra celor de la Crystal Palce și Nottingham Forest. Plus o dublă în meciul din etapa inaugurală a noului sezon, contra adversarei FCSB-ului din grupele Conference League, West Ham.

Miercuri, 14 septembrie, în etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor, Manchester City va juca împotriva fostei echipe al lui Erling Haaland, Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT