McLaren, “divorţ” IMINENT de Honda! Ce se întâmplă cu Fernando Alonso

Gabriel Esanu   
în Masini
04/09/2017, 10:05
McLaren, “divorţ” IMINENT de Honda! Ce se întâmplă cu Fernando Alonso

Marele Premiu al Italiei a fost o nouă dezamăgire pentru fanii McLaren, după ce motoarele Honda au cedat atât pentru Fernando Alonso, cât şi pentru coechipierul său, Stoffel Vandoorme. Se pare că a fost picătura care a umplut paharul pentru oficialii McLaren, după un sezon în care Fernando Alonso, cel mai bine plătit pilot din F1, a fost nevoit să abandoneze în dese rânduri din cauza problemelor tehnice.

Sky Sports anunţă că McLaren şi Honda îşi vor încheia colaborarea în cursul acestei săptămâni, iar britanicii îşi vor căuta un alt furnizor de motor pentru cursele rămase de disputat din calendarul F1. Din câte se pare, Renault este favorită pentru a începe o colaborare cu McLaren, chiar dacă în prezent mai echipează alte trei echipe din “Marele Circ”. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Trecerea de la Honda la Renault ar putea să îl convingă pe Fernando Alonso să continue la McLaren. Pilotul spaniol anunţase în mai multe rânduri că şi-a pierdut orice speranţă că McLaren Honda i-ar putea oferi motorul de care are nevoie pentru a se putea lupta la primele poziţii. Alonso era gata să renunţe chiar şi înainte de finalul sezonului, după numeroase critici adresate constructorului.

A fost un sezon mult sub aşteptări pentru McLaren Honda, care a reuşit să adune doar 11 puncte în clasamentul constructorilor, dintre care zece pe mâna lui Fernando Alonso. Sauber este singura echipă cu mai puţine puncte, doar 5.

Închide ×