News

Mecanicul de tren din Japonia, amendat pentru o întârziere de 1 minut, a câștigat procesul cu angajatorul. Bărbatul a murit înainte de verdict

Mecanicul de tren din Japonia care a fost sancționat de angajator pentru o întârziere de 1 minut, a câștigat procesul cu compania. Acesta a murit însă cu câteva luni înainte de pronunțarea verdictului.
19.04.2022 | 15:56
Mecanicul de tren din Japonia amendat pentru o intarziere de 1 minut a castigat procesul cu angajatorul Barbatul a murit inainte de verdict
A murit mecanicul japonez de tren amendat pentru o întârziere de 1 minut. Acesta câștigase procesul cu compania. Sursa foto: EPA/Kimimasa Mayama
ADVERTISEMENT

În 2020, un mecanic de tren din Japonia a fost amendat cu 56 de yeni (circa 0,45 de dolari) deoarece a provocat o întârziere a sistemului național de căi ferate de 1 minut. Bărbatul și-a dat în judecată angajatorul.

A murit mecanicul japonez de tren amendat pentru o întârziere de 1 minut. Acesta câștigase procesul cu compania

După doi ani, judecătorii japonezi au decis că bărbatul are dreptate și i s-a returnat suma infimă cu care a fost penalizat. Din păcate, acesta nu a mai trăit pentru a asista la această victorie obţinută în instanţă.

ADVERTISEMENT

Marți, tribunalul districtual din prefectura Okayama a obligat compania West Japan Railway (JR West) să îi plătească acestui conductor de tren despăgubiri de 56 de yeni, inclusiv pentru plata neachitată a orelor suplimentare, a raportat cotidianul nipon Yomiuri Shimbun citat de site-ul The Mainichi.

Compania feroviară a spus că acceptă decizia și nu are de gând să facă recurs.

Mecanicul (50 de ani) de tren mai solicitase și despăgubiri de 2,2 milioane de yeni (17.200 de dolari americani) pentru trauma psihologică provocată de decizia angajatorului său. Tribunalul nu a fost de acord cu această decizie.

ADVERTISEMENT

Sursa citată, care a luat legătură cu persoane din anturajul mecanicului, mai scrie că acesta a murit la începutul anului.

Ce eroare a comis mecanicul de tren în 2020

Povestea din iunie 2020 a ținut capul de afiș în toată lumea. Atunci, operatorul feroviar JR West l-a amendat pe angajat pentru că a provocat o întârziere a operațiunilor de 1 minut.

ADVERTISEMENT

Mecanicul ar fi confundat trenul pe care trebuia să-l preia. El urma să conducă un tren fără pasageri către stația Okayama, însă a mers la peronul greșit.

Când a realizat greșeala, s-a grăbit să ajungă la peronul corect, însă transferul mecanicilor fusese deja întârziat cu 2 minute, conducând la o întârziere de 1 minut la plecarea trenului, plus o întârziere de 1 minut la menținerea trenului în depou.

ADVERTISEMENT

Angajatorul, JR West, l-a amendat pe acesta cu suma de 85 de yeni, însă a redus ulterior sancțiunea la 56 de yeni.

Sistemul feroviar din statul asiatic este cunoscut în lume pentru punctualitatea sa. Nu cu mulți ani în urmă, în 2017, o companie feroviară și-a cerut scuze pasagerilor pentru un tren care a plecat cu 20 de secunde mai devreme din stație.

Conform BBC, în cazul în care un tren are o întârziere mai mare de 5 minute, pasagerii japonezi primesc un certificat prin care își scuză întârzierea la locul de muncă.

ADVERTISEMENT