Fotbal international

Meci amical anulat din cauza amenințărilor: „Ne-au transmis să murim de coronavirus”. Pariorii, implicați

31.03.2020 | 20:32
Meci amical anulat din cauza amenintarilor Neau transmis sa murim de coronavirus Pariorii implicati
ADVERTISEMENT

FC Eskilstuna și IF Nashulta, două formații din ligile inferioare ale Suediei, urmau să dispute o partidă amicală. Meciul a fost anulat din cauza amenințărilor și presiunilor făcute pe conturile de Facebook ale cluburilor, acuzate de pariori de un aranjament.

„Mai mult de 100 de mesaje pe oră”

Meciurile oficiale din Suedia, la fel ca în restul Europei, singura excepție fiind Belarus, au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, însă forurile conducătoare din țara nordică au permis  formațiilor să dispute meciuri de pregătire, fără spectatori în tribune.

ADVERTISEMENT

Totuși, în urma unui incident mai puțin obișnuit, și o partidă de pregătire a fost anulată. FC Eskilstuna și IF Nashulta urmau să se întâlnească pentru un amical, care nu a mai avut loc din cauza unor amenințări.

Președintele clubului FC Eskilstuna dezvăluie că jucătorii au primit un număr uriaș de mesaje, în care erau amenințați.

ADVERTISEMENT

Au sunat oameni de peste tot, au dat mesaje pe reţelele de socializare. Au transmis mesaje de genul sper să pierdeţi sau aveţi grijă. Mai mult de 100 de persoane pe oră, a fost haos.  

Am decis să anulăm meciul pentru siguranţa jucătorilor, nu ştii niciodată ce se poate întâmplau. Au vorbit cu foşti jucători, cu antrenori de la alte echipe ca să se intereseze de jocul nostru, de fotbalişti, de formula de start. A fost îngrozitor!”, a declarat președintele clubului Eskilstuna.

ADVERTISEMENT

„Ne-au urat să murim de coronavirus”

Președintele clubului advers, IF Nashulta, a transmis că și contul de Facebook al echipei pe care o conduce a fost luat cu asalt de mesaje de amenințare.

Multe persoane din străinătate ne-au adus injurii, am fost acuzaţi că trucăm meciuri şi ne-au transmis să murim de coronavirus!”, a declarat președintele de la Nashulta.

ADVERTISEMENT

 

Tags: