Sport

Video. Barcelona – Real Madrid 1-0 în cel mai tare amical al verii. Debutul lui Lewandowski la catalani. Supergol Raphinha

Meciul amical Barcelona - Real Madrid, un El Clasico sub forma unei partide amicale, s-a jucat în Statele Unite, la Las Vegas. Ambele echipe și-au prezentat marile transferuri ale verii. Raphinha a marcat singurul gol.
24.07.2022 | 08:28
Video Barcelona  Real Madrid 10 in cel mai tare amical al verii Debutul lui Lewandowski la catalani Supergol Raphinha
Video. Barcelona - Real Madrid 1-0 în cel mai tare amical al verii. Debutul lui Lewandowski la catalani. Supergol Rapinha. Foto: Barcelona Twitter
ADVERTISEMENT

Meciul amical dintre Barcelona şi Real Madrid, scor 1-0, a avut loc duminică, 24 iulie, ora 06.00 a României, pe teritoriul SUA, în patria marilor cazinouri, supranumită El Dorado al norocului, oraşul Las Vegas. Indiferent de caracterul amical al confruntării acesta a fost un episod din celebrul El Clasico şi interesul publicului a fost pe măsură.

Video. Barcelona – Real Madrid 1-0, într-un El Clasico disputat în Nevada. Raphinha a marcat un super gol

Partida s-a desfăşurat pe modernul Allegiant Stadium din Paradise, Nevada, cu o capacitate de 61.000 de locuri, care s-a umplut până la refuz. Fanii au avut ocazia să vadă la lucru toate transferurile sonore din cele două loturi.

ADVERTISEMENT

Pentru catalani acesta a fost al treilea joc de pregătire înaintea startului sezonului din La Liga, programat a porni la drum pe 12 august, după egalul cu Olot şi succesul cu 6-0 în faţa echipei lui David Beckham, Inter Miami. În schimb, Real Madrid a jucat primul ei meci de pregătire direct în compania marilor rivali.

Barcelona şi Real Madrid şi-au etalat noile achiziţii: A debutat Lewandowski, a strălucit Raphinha

Barcelona a oferit marele moment al apariţiei în formula de start a celui mai tare transfer al verii din La Liga, polonezul Robert Lewandowski. Alături de acesta, au fost titulari Raphinha şi Christensen. Iar Kessie a intrat imediat după pauză. Lewa a jucat doar primele 45 de minute, dar se vede că nu este obişnuit cu stilul de joc al catalanilor.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte Real Madrid, care nu a reuşit să dea lovitura anului, aducerea lui Kylian Mbappe de la PSG, şi-a prezentat şi ea noutăţile. Pe fundaşul central Rudiger şi pe mijlocaşul Tchouameni, adus de la Monaco. Au stat pe bancă titularii liniei de mijloc, Modric, Casemiro şi Kroos iar vârful Benzema a rămas la Los Angeles, el venind cu zece zile mai târziu din vacanţă, motivat, şi este în urmă cu pregătirea.

Raphinha, un transfer foarte inspirat

După modul în care a alcătuit Carlo Ancelotti formula de start, Barcelona a fost echipa care a preluat iniţiativa. Trioul median al Realului, cu Valverde, Tchouameni şi Camavinga era la prima experienţă în această formulă, deci nu avea nici un fel de omogenitate. Astfel că golul marcat de Raphinha în minutul 27, cu un şut fantastic din afara careului, la vinclu,  a venit ca o consecinţă a acestei superiorităţi în joc a catalanilor.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a făcut şase schimbări la pauză, când au apărut cei trei grei de la mijlocul terenului, Casemiro, Kroos şi Modric, dar acest lucru nu schimbat prea mult datele problemei, fiind clar că fără Benzema în faţa porţii adverse echipa lui Ancelotti s-a simţit ca peştele pe uscat.

 Courtois a stopat un scandal

Madrilenii nu au reuşit să pună în pericol poarta apărată de ter Stegen decât de două-trei ori, dar fără a vorbi de situaţii extraordinare de gol. În schimb catalanii ar fi putut să mai puncteze cel puţin încă o dată dacă nu l-ar fi avut în faţă pe păianjenul Courtois din poarta Realului, autorul a cel puţin patru intervenţii miraculoase, în special în a doua parte, la şuturile lui Dembele şi Depay.

ADVERTISEMENT

Meciul a avut şi un moment tensionat, în  minutul 42, când Alba a oprit prin fault o acţiune a lui Vinicius în apropierea careului catalan. S-a creat imediat o grămadă cu jucători foarte nervoşi dar din poarta Realulului a sosit în mijlocul meleului uriaşul Courtois şi a reuşit să calmeze spiritele.

Echipele de start

BARCELONA (4-3-3): ter Stegen – Araujo, Christensen, Garcia, Alba – Gavi, Busquets, Pedri – Rapinha, Lewandowski, Ansu Fati. Antrenor: Xavi Hernandez

REAL MADRID (4-3-3): Courtois – L. Vasquez, Militao, Rudiger, Alaba – Valverde, Tchouameni, Camavinga – Rodrygo, Hazard, Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti

ADVERTISEMENT