Sport

EXCLUSIV Maxim: “Am decis meciul, am dat gol, dar nu cred că voi fi titular”

Alexandru Maxim a fost omul meciului în duelul dintre Stuttgart şi Freiburg, cîştigat de gazde cu 2-0. Românul a marcat primul gol şi a centrat perfect la a doua reuşită a meciului, reuşită...
06.04.2014 | 00:01
EXCLUSIV Maxim Am decis meciul am dat gol dar nu cred ca voi fi titular
ADVERTISEMENT

Alexandru Maxim a fost omul meciului în duelul dintre Stuttgart şi Freiburg, cîştigat de gazde cu 2-0. Românul a marcat primul gol şi a centrat perfect la a doua reuşită a meciului, reuşită de Harnik. Maxim a fost introdus pe teren în minutul 60 şi din acel moment jocul formaţiei sale s-a îmbunătăţit.

Imediat după finalul partidei, Alexandru Maxim a vorbit în exclusivitate cu FANATIK.RO.

Salut Alex! Felicitări pentru golul reuşit cu Freiburg. Încă o dată ai fost decisiv!

Mă bucur foarte mult că am marcat şi că mi-am putut ajuta echipa. Sînt mai importante punctele decît golul meu, deoarece am reuşit să trecem peste linia retrogradării. Mai avem de jucat cîteva meciuri, sîntem foarte motivaţi şi tot ce ne dorim este să rămînem în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Jocul s-a schimbat din momentul în care ai intrat pe teren. Crezi că vei fi titular după acest meci? 

– Sînt super fericit că am înscris însă nu cred că voi fi titular etapa viitoare. Am fost decisiv şi cu Hamburg, dar tot rezervă am rămas.

ADVERTISEMENT

Cum te împaci cu ideea că esti unul dintre golgheterii echipei, dar cu toate acestea începi meciurile pe bancă?

– Nu îmi convine că nu joc, însă este decizia antrenorului. El ştie cel mai bine cum trebuie să abordeze partidele. Normal că îmi doresc să joc meci de meci, dar mă bucur că pot ajuta şi din postura de rezervă.

ADVERTISEMENT

În presă a apărut informaţia că ai pleca în Turcia, la Fenerbahce…

– Am auzit zvonurile despre transferul la Fenerbahce însă nu ştiu nimic. S-a discutat despre foarte multe transferuri în acest sezon, la foarte multe echipe, însă eu nu am vorbit cu nimeni despre vreo mutare.

Dacă Stuttgart retrogradeză, mai rămîi la echipă?

– Nici nu vreau să mă gîndesc la o plecare în cazul retrogradării pentru că nu concep să nu rămînem în prima ligă. Iar dacă reuşim să ne salvăm, trebuie întîi să văd dacă au nevoie de mine şi în sezonul următor.

ADVERTISEMENT

*********************************************************************************************************

UPDATE / Presa germană îl ridică în slăvi pe Alex Maxim! Ziarul Bild scrie că românul şi-a copiat golul victoriei din meciul cu Hamburg.

“La 8 minute după ce a intrat în teren, Maxim a înscris golul de 1-0 printr-un şut din 6 metri, în urma unui asist a lui Traore. Se pare că Zeii ţin cu Stevens! În meciul cîştigat cu Hamburg cu 1-0, l-a introdus pe Maxim după o oră de joc. Atunci, de asemenea, românul a marcat după un asist al aceluiaşi Traore şi tot în minutul 69. Nebunie! Maxim a copiat la indigo golul victoriei cu Hamburg”, scrie Bild.

maxim

Kicker scrie că golul lui Maxim a fost decisiv în meciul cu Freiburg: “Golul românului a fost decisiv pentru VFB, însă în ultimul sfert de oră portarul Ulreich a fost peste tot şi a salvat victoria “şvabilor”. Harnik a marcat pentru 2-0 dintr-un corner executat de acelaşi Maxim şi echipa lui Stevens a urcat peste linia retrogradării.” scriu cei de la Kicker.

Suttgrart are mari şanse de a scăpa de retrogradare. Alexandru Maxim a fost introdus pe teren în minutul 60, iar în doar 9 minute a marcat primul gol al meciului. Mai mult, în minutul 89 a centrat perfect din corner şi Harnik a dus scorul la 2-0. Stuttgart este pe locul 15, la egalitate cu Hamburg, însă golaverajul o ajută să fie peste linia retrogradării.

Final de meci! Stuttgart se impune cu 2-0 în meciul cu Freiburg.

Min 89: Maxim trimite o centrare perfectă şi Harnik reuşeşte să ducă scorul la 2-0.

Min. 69: Alexandru Maxim deschide scorul pentru Stuttgart în meciul cu Freiburg! Românul a marcat în minutul 69.

VIDEO

Min. 60: Alexandru Maxim a fost introdus în teren în minutul 60 în locul lui Didavi.

A început partida! 

Stuttgart poate trece peste linia retrogradării în acest week-end, dacă va cîştiga meciul cu Freiburg şi în acealaşi timp Nurnberg va fi învinsă pe teren propriu de Borussia Monchengladbach. Formaţia lui Maxim vine după două înfrîngeri, ultima chiar pe teren propriu cu Dortmund, în timp ce adversara vine după o victorie importantă cu Nurnberg. Avînd în vedere că nici Freiburg nu stă prea bine în clasament, fiind la 5 puncte peste Stuttgart, o înfrîngere pentru gazde este aproape sinonimă cu retrogradarea, urmînd ca diferenţa faţă de locul 14 să ajungă la 8 puncte. Cu toate acestea, ţinînd cont importanţa meciului şi de faptul că joacă acest meci crucial în faţa propriilor suporteri, cel mai probabil Stuttgart se va impune.

Echipele probabile:
Stuttgart (4-2-3-1): Ulreich – Schwaab, Rudiger, Sakai, Boka – Gruezo, Gentner – Harnik, Maxim, Traore – Ibisevici
Antrenor: Huub Stevens
Freiburg (4-4-2): Baumann – Sorg, Krmas, Ginter, Gunter – Schmid, Schuster, Darida, Klaus – Guede, Mehmedi
Antrenor: Christian Streich

1,80 este cota pentru „1 solist”

ADVERTISEMENT