Sport

Meci dramatic în finala Superligii de rugby dintre Timișoara și Baia Mare. Steaua s-a impus în finala mică împotriva lui Dinamo

12.09.2020 | 18:42
Meci dramatic in finala Superligii de rugby dintre Timisoara si Baia Mare Steaua sa impus in finala mica impotriva lui Dinamo
ADVERTISEMENT

SCM Timișoara întâlnea pentru a șasea oară în finala campionatului Baia Mare, iar meciul de la Brașov care decidea campioana României a început prost pentru timișorenii pregatiți de Valentin Calafeteanu. Au încasat un eseu încă din minutul 6 de Popovici, iar Ratu Taniela a avut de îndeplinit o simplă formalitate la transformare. Același Taniela a mai reusit o lovitură pedeapsă și scorul a devenit 10-0 pentru campioana en-titre.

Din acest moment, timișorenii și-au revenit miraculos și au recuperat diferența de puncte, iar cel care a dus-o pe Timișoara în ultimul act, Tevita Manumua, a marcat un eseu, pe care tot el l-a transformat, iar Timișoara venea la 3 puncte în spate.

ADVERTISEMENT

Până la finalul primei reprize, Timișoara a mai reușit o lovitura de pedeapsă prin același Manumua, care a stabilit și scorul pauzei. Trebuie spus că în finalul primei reprize, Cojocaru a luat un cartonaș galben, iar Baia Mare a rămas în 14 jucători.

Baia Mare din nou campioană

Timișoara nu a reușit în repriza a doua să profite de superioritatea numerică, ba mai mult, campioana en titre, Baia Mare, a reușit o pedeapsă prin Taniela si au preluat conducerea pe tabelă din nou.

ADVERTISEMENT

Apoi a venit rândul Timișoarei să joace în 14 oameni, după ce Neculau a văzut și el cartonașul galben, iar Baia Mare a profitat și a mai pus un eseu pe tabelă prin Tomane, transformat de Taniela, iar  din păcate pentru bănățeni diferența de zece puncte s-a refăcut.

Timișoara a încercat din nou să revină în joc, după ce Neculau a revenit pe teren de pe banca pedepselor, iar Timișoara a împins jocul spre 22-ul advers, reușind un eseu prin același Tevita Manumua. Melinte a transformat și timișorenii s-au apropiat la trei puncte.

ADVERTISEMENT

Experiența băimărenilor și-a spus cuvântul

Acesta a fost primul meci disputat de ambele echipe după șase luni, iar asta s-a văzut cel mai mult la timișoreni, băimărenii știind să gestioneze mult mai bine jocul pe final de meci.

Baia Mare a fost echipa mai disciplinată, care a știut să țină mai mult de balon, în cele din urmă reușind să se impună și să păstreze trofeul, scor final 23-17, iar timișorenii au acuzat și maniera de arbitraj a lui Vlad Iordănescu, din finala disputată fără spectatori pe stadinonul Noua din Brașov, ajutat de Radu Petrescu și Alexandru Ionescu, nr. 4 și 5 Mădălin Răduța, observator fiind Constantin Bonea.

ADVERTISEMENT

CSM Ştiinţa Baia Mare este campioana SuperLigii CEC Bank după victoria cu 23-17 în fața SCM RUGBY Timisoara -Oficial! ??#RugbyRomania #SuperLigaCECBank

Geplaatst door romanian rugby federation op Zaterdag 12 september 2020

Steaua Bucureși a reușit să câștige finala mică, după ce s-a impus clar în fața lui Dinamo, scor 33-13, după ce la pauză a condus cu 19-3. Meciul a fost arbitrat de Robert Diaconescu, Mihai Văcaru și Virgil Ioniță, nr. 4 și 5 Alexandru Nițulescu și Ștefan Răzvan, TMO Gorodea Emanuel și observator acelși Constantin Bonea. Ambele meciuri au fost transmise de TVR 1, de la ora 10:00 finala mică, iar finala mare de la 15:30.

ADVERTISEMENT