Sport

Meci fără VAR în SuperLiga! Motivul pentru care o partidă din etapa a doua se va disputa fără arbitraj video

Problemele legate de sistemul de arbitraj video continuă și în etapa a doua din SuperLiga. LPF tocmai a anunțat că una dintre partide se va desfășura fără VAR.
22.07.2022 | 15:42
Meci fara VAR in SuperLiga Motivul pentru care o partida din etapa a doua se va disputa fara arbitraj video
Meci fără VAR în SuperLiga! Motivul pentru care o partidă din etapa a doua se va disputa fără arbitraj video. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Etapa a doua din SuperLiga a fost dată peste cap din cauza echipelor românești angrenate în preliminariile UEFA Europa Conference League, CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi, care au jucat joi, 21 iulie. Din acest motiv, LPF a trebuit să reprogrameze nu mai puțin de patru partide, duminică, 24 iulie.

Sepsi – FC Argeș se va juca fără VAR

Cea mai nemulțumită echipă de decizia Ligii a fost CFR Cluj. Campioana en-titre, care va juca la ora 16:00, pe „Ion Oblemenco”, contra lui FC U Craiova 1948, a reclamat că la ora disputării partidei vor fi 40 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

O nouă problemă s-a ivit însă la Sf. Gheorghe, acolo unde se va disputa meciul dintre Sepsi OSK și FC Argeș, începând cu ora 12:00. Confruntarea nu va beneficia de sistemul de arbitraj video, iar LPF a explicat printr-un comunicat care este cauza.

„Având în vedere programarea meciurilor campioanei României, CFR 1907 Cluj, din UEFA Conference League, în zilele de joi, 21 iulie și miercuri, 27 iulie, care a determinat schimbările inerente în programul etapei a 2-a din Superliga României, Liga Profesionistă de Fotbal comunică:

ADVERTISEMENT

– partida dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe și FC Argeș, contând pentru etapa a 2-a a Superligii și programată duminică, 24 iulie 2022, ora 12.00, se va desfășura fără asistența sistemului video de arbitraj (VAR). 

Acest incovenient, pe care îl regretăm, este cauzat de imposibilitatea deplasării în timp util a echipei care deservește acest sistem la stadionul din Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Facem precizarea că asemenea situații au mai apărut și în competiții europene de-a lungul timpului și este posibil, cu toate eforturile depuse, să mai apăra și în Superliga României, din aceleași motive obiective”, a transmis forul condus de Gino Iorgulescu.

Meciurile programate în SuperLiga, duminică, 24 iulie

  • ora 12:00 Sepsi – FC Argeș
  • ora 16:00 FC U Craiova – CFR Cluj
  • ora 18:30 U Cluj – Universitatea Craiova
  • ora 21:30 Rapid – FCSB
ADVERTISEMENT

Nemulțumiri legate de VAR și în runda inaugurală

Implementarea sistemului VAR în România a fost îndelung așteptată de cluburi, dar runda inaugurală a sezonului 2022-2023 a stârnit și primele nemulțumiri. Cele mai mari probleme au fost întâmpinate pe Național Arena, acolo unde FCSB și U Cluj au remizat la unu.

Arbitrul Marian Barbu a luat mai multe decizii eronate în prima repriză, deoarece nu a putut revedea pe monitor fazele controversate. Cea mai importantă s-a petrecut în minutul 41, când roș-albaștrii trebuiau să primească o lovitură de pedeapsă, pentru un henț comis de Romario Pires.

ADVERTISEMENT