Sport

„Meci” nebun între fanii englezi înaintea partidei de la Cardiff. „Era sânge peste tot”. Video

Mai mulți fani a două cluburi din Championship s-au luat la bătaie în fața gării din Cardiff, înainte de începerea meciului. Deznodământul s-a lăsat cu victime.
24.04.2022 | 18:44
Meci nebun intre fanii englezi inaintea partidei de la Cardiff Era sange peste tot Video
ADVERTISEMENT

Mai mulți martori oculari au mărturisit momentele de violență între două tabere de suporteri din Anglia, în timp ce poliția analizează imaginile dramatice.

Bătaie cu pumni între fanii lui Cardiff City și Luton Town

Suporterii echipelor Cardiff City și Luton Town s-au încăierat în fața gării de lângă stadionul Ninian Park, chiar în a doua zi a Paștelui catolic.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse, fanii lui Cardiff City au atacat un autocar al suporterilor lui Luton Town cu sticle. În replică, fanii lui Luton au coborât din autovehicul și au ripostat în mod fizic, ducând la escaladarea incidentului.

Într-un videoclip postat pe YouTube de un martor este văzută o parte din „meciul” suporterilor, înainte de începerea partidei pe Ninian Park. Trecătorii se uită uimiți la agitația care a avut loc în plină stradă, încercând să evite violențele.

ADVERTISEMENT

Cardiff City afirmă că este la curent cu incidentul ce a avut loc înaintea meciului din campionat, iar poliției i-au fost trimise imagini suplimentare cu altercația dintre ultrași.

Martorii oculari au spus că evenimentul a durat până la cinci minute, potrivit The Mirror. De asemenea, nu este clar dacă poliția din Cardiff a deschis o anchetă în acest sens.

ADVERTISEMENT

Ce au spus fanii despre incidentul de la Cardiff

Un fan de-al lui Cardiff City a dezvăluit pentru WalesOnline clipele de coșmar pe care le-a văzut: „Un tip a coborât din autobuz pentru a striga la fanii lui Cardiff. Un alt tip a fugit spre fanii lui Cardiff, iar un suporter de-al lui Cardiff l-a lovit cu pumnul. A fost destul de grav rănit. 

Unuia dintre fanii lui Cardiff a fost tăiat la gât. Am crezut că era o sticlă, dar părea să fie o curea. Era sânge peste tot”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, el a explicat cum a escaladat conflictul: „A fost dezgustător. Totul se desfășura la aproximativ trei metri de noi. Din ce în ce mai mulți fani din Luton au început să coboare din autobuz. De acolo a pornit totul. Vorbim de cinci minute bune de haos.

95% dintre fani se aflau în stadion. Cineva ar fi putut fi ucis. A fost un noroc că au rămas doar câțiva fani rătăciți. Merg de 30 și ceva de ani și am văzut mici încăierări, dar asta a fost fost o luptă în toată regula. A fost cel mai rău lucru pe care l-am văzut vreodată”.

Un alt suporter a adăugat: „Strigăte către autobuzul lui Luton care a oprit în fața stației Ninian Park înainte de meci. Îngrămădiri, lovituri, capete însângerate. Și un tip care își legăna cureaua deasupra capului. Am fost încântat să cobor pe scări cu fiica mea de trei ani în brațe când a început spectacolul”.

Spre dezamăgirea fanilor lui Cardiff, Luton a câștigat meciul cu scorul de 1-0 datorită unei lovituri de cap a lui Harry Cornick, în minutul 71. Astfel, Luton Town a urcat pe locul 4 în Championship, asigurându-și un loc de play-off, în timp ce Cardiff se află pe locul 17.

ADVERTISEMENT