Fotbal international

Meci special pentru Sergio Ramos la Amsterdam. Vezi borna fantastică pe care o va atinge căpitanul lui Real Madrid

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 13.02.2019 | 10:37
Ajax - Real Madrid, meci jubiliar pentru căpitanul lui Real Madrid. Sergio Ramos face 600 de meciuri în tricoul lui Real

Meciul de la Amsterdam este unul special pentru căpitanul lui Real Madrid, Sergio Ramos. În mod sigur el se va afla pe teren pe Johan Cruyff Arena miercuri seară, singura necunoscută fiind alături de cine. De colegul său de linie obișnuit, francezul Raphael Varane sau de Nacho, în cazul în care francezul nu va putea fi recuperat de starea gripală pe care o avea marți, când nu a efectuat antrenamentul.

Indiferent de situație, Sergio Ramos va fi, ca de obicei, la datorie și acesta este un meci cu totul special, pentru că atinge borna celor 600 de prezențe în tricoul lui Real. O cifră cu adevărat impresionantă pentru un jucător, contestat adeseori pentru comportamentul său, dar dăruit în totalitate culorilor lui Real Madrid, pentru care dă de fiecare absolut totul din punctul de vedere al energiei.

Sergio Ramos avea 12 ani când Real câștiga Champions League la Amsterdam

Amsterdam este un oraș cu amintiri frumoase pentru iberici.. Aici a jucat și cucerit Real Madrid a șaptea din cele 13 Cupe ale Campionilor Europeni prin golul lui Mijatovic înscris în poarta lui Peruzzi în finala cu Juventus. Pe atunci, 20 mai 1998, Sergio Ramos avea doar 12 ani și visa să joace la FC Sevilla, echipa din orașul său. Nici nu se gândea vreodată că va ajunge să fie căpitanul unui Real Madrid câștigător al ultimelor trei ediții din Champions League.

Dacă va repeta gestul și la finalul acestei ediții, va deveni primul căpitan din istoria Champions League care ridică deasupra capului patru trofee ale celei mai importante competiții intercluburi europene, momentan fiind egalul lui Franz Beckenbauer la Bayern Munchen, din anii 70 ai secolului trecut. Din cele 599 de meciuri jucate începând cu 10 septembrie 2005, data debutului la Real, 118 au fost în Champions League. Unde a și marcat 11 goluri, Sergio Ramos fiind un fundaș marcator, care se poate lăuda cu o performanță deosebită, de a fi înscris peste 100 de goluri în carieră. Iar în următorul weekend, în campionat, poate egala recordul de prezențe, 601, deținut de Fernando Hierro și Gento.

Ajax - Real Madrid. Din păcate, căpitanul lui Real este cunoscut și prin jocul său nesportiv, cum a fost în finala Champions League 2018, când l-a accidentat grav pe Salah (foto)
Ajax – Real Madrid. Din păcate, căpitanul lui Real este cunoscut și prin jocul său nesportiv, cum a fost în finala Champions League 2018, când l-a accidentat grav pe Salah (foto)
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!