Sport

Meciul Barcelona – Sevilla de la sfârșitul acestei săptămâni a fost amânat de Înaltul Consiliu pentru Sport din Spania. De ce nu se joacă partida

Meciul cap de afiș al etapei a 4-a din La Liga, Barcelona – Sevilla, a fost amânat. Partida ar fi trebuit să se dispute sâmbătă seara.
07.09.2021 | 16:03
Meciul Barcelona  Sevilla de la sfarsitul acestei saptamani a fost amanat de Inaltul Consiliu pentru Sport din Spania De ce nu se joaca partida
ADVERTISEMENT

Barcelona va disputa următorul meci la jumătatea săptămânii viitoare, cu Bayern Munchen, în prima etapă din faza grupelor Ligii Campionilor.

Catalanii ar fi trebuit să joace la sfârșitul acestei săptămâni, în deplasare, contra Sevillei, dar jocul a fost amânat la cererea oficialilor La Liga.

ADVERTISEMENT

Preliminariile pentru CM din Qatar au amânat meciul etapei în Spania

Meciurile din preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar, din America de Sud, au dat peste cap programul campionatului spaniol.

Din cauza programării extrem de târzii, la primele ore ale zilei de vineri, 10 septembrie, mai mulți fotbaliști ai echipelor Barcelona, Sevilla, Villareal și Alaves, ar fi fost în imposibilitatea de a ajunge în Spania pentru a evolua pentru echipele lor de club.

ADVERTISEMENT

Cei mai importanți fotbaliști care sunt implicați în jocurile de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, din America de Sud, sunt fundașul uruguayan al Barcelonei, Ronald Araujo și trio-ul argentinian al Sevillei, Gonzalo Montiel, Papu Gómez și Marcos Acuña.

Astfel, La Liga a solicitat Înaltului Consiliu pentru Sport din Spania amânarea partidelor Barcelona – Sevilla, respectiv Villareal – Alaves. Inițial, La Liga făcuse aceeași solicitare către Comitetul de competiție al Federației Spaniole de Fotbal.

ADVERTISEMENT

De ce a fost nevoie de intervenția Înaltului Consiliu pentru Sport din Spania

La 29 august, La Liga a dat publicității o declarație de presă prin care anunța că au făcut o cerere către Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) de a amâna cele două jocuri, precum și modificarea orelor de disputare pentru alte meciuri din cadrul etapei a 4-a, însă a fost refuzată.

La Liga a justificat solicitarea prin faptul că vor fi jucători care se vor întoarce vineri după amiaza, sau chiar seara, la echipele lor de club, după ce au jucat trei partide în timpul pauzei internaționale.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre aceștia, între care și ce amintiți (Ronald Araujo, Gonzalo Montiel, Papu Gómez și Marcos Acuña) urmau să joace sâmbătă, iar alții duminică, ceea ce ar fi fost aproape imposibil.

Barcelona a salutat decizia Înaltului Consiliu pentru Sport din Spania care a anulat refuzul Federației Spaniole de Fotbal de a amâna jocurile Sevilla – Barca, respectiv Villareal – Alaves.

”Înaltul Consiliu pentru Sport (CSD) a decis în favoarea solicitării depuse de La Liga pentru amânarea meciului dintre Sevilla și Barca stabilit pentru sâmbătă, 11 septembrie.

Jocul urma să înceapă la 21:00, pe Stadionul Sanchez Pizjuan din Sevilla, dar acum va fi jucat la o dată ulterioară”, a anunțat Barcelona, prin intermediul unui comunicat.

La Liga și Federația Spaniolă de Fotbal nu au stabilit noile date de disputare a meciurilor amânate. Celelalte opt partide din etapa a 4-a din La Liga, programate pentru acest week-end, se vor juca la orele planificate inițial.

ADVERTISEMENT