Sport

Meciul Braga U19 – Benfica U19 s-a încheiat înainte de minutul 90. Ce tragedie s-a produs

08.04.2019 | 11:37
Meciul Braga U19  Benfica U19 sa incheiat inainte de minutul 90 Ce tragedie sa produs

Un meci din campionatul U19 al Portugaliei, Braga – Benfica, s-a încheiat înaintea minutului 90, dar jucătorii celor două echipe nu au avut nimic de obiectat și nimeni nu i-a adresat nici un reproș centralului partidei pentru că a procedat astfel. Pentru că toată lumea era conectată la drama pe care tocmai o trăia unul dintre tinerii jucători de la Braga.

Meciul Braga U19 – Benfica U19 s-a terminat înainte de minutul 90 din cauza unei drame

Este adevărat că meciul nu mai avea foarte mult până la fluierul final, scorul fiind de 4-2 în favoarea Benficăi și Braga nu mai avea sub nici o formă timp pentru a mai spera măcar la egalare. Antrenorul celor de la Braga, Artur Jorge, a fost cel care a mers la arbitru, pentru a-i cere să închidă partida de urgență, explicându-i ce s-a întâmplat.

Apoi jucătorii celor două formații, în special cei de la Braga, l-au înconjurat și l-au îmbrățișat pe colegul lor, David Veiga, cel care primise cumplita veste a decesului fulgerător al mamei sale și a faptului că și tatăl se află în stare critică la spital, cu prognostic destul de rezervat asupra șanselor de supraviețuire. Mulți dintre jucători și antrenorul Artur Jorge nu și-au putut stăpâni lacrimile de durere.

Braga U19 - Benfica U19. Mama jucătorului a decedat în accident de mașină în timp ce se îndrepta spre Braga. Jucătorii i-au adus un scurt omagiu
Braga U19 – Benfica U19. Mama jucătorului a decedat în accident de mașină în timp ce se îndrepta spre Braga. Jucătorii i-au adus un scurt omagiu

Mama jucătorului a murit și tatăl a fost dus la spital după un accident rutier

Mama jucătorului, Sandra Pinto, era alături de tatăl lui David la bordul autoturismului care îi ducea de la Lisabona la Braga, pentru a fi prezenți la meciul băiatului lor. Nici nu puteau gândi vreo clipă că acela avea să fie ultimul drum din viață pentru Sandra și nu se știe dacă nu cumva și pentru soțul ei. Mașina a intrat în coliziune, circulând și cu viteză și rezultatul accidentului a fost decesul pe loc al mamei și ducerea în regim de urgență a tatălui la spital.

Artur Jorge a primit primul vestea și nu a mai stat nici un moment pe gânduri. A decis că un astfel de eveniment tragic nu poate aștepta până la final și s-a dus glonț la centralul partidei, căruia i-a explicat în câteva cuvinte ce s-a petrecut. Abia după ce arbitrul a pus capăt partidei înainte de termenul normal Artur Jorge s-a dus la David Veiga și i-a spus ce s-a întâmplat. Braga a emis un comunicat oficial, iar Benfica și Tondela au postat mesaje de condoleanțe.