Sport

Meciul care l-a pus pe harta fotbalului românesc pe Eduard Radaslavescu. Reușita de excepție a puștiului-minune transferat de FCSB. Video

Gigi Becali a reușit să-i ia lui Gheorghe Hagi noua bijuterie, Eduard Radaslavescu, un puști de doar 18 ani care impresiona cu un gol fabulos în tricoul echipei naționale de tineret U20.
06.08.2022 | 16:04
Meciul care la pus pe harta fotbalului romanesc pe Eduard Radaslavescu Reusita de exceptie a pustiuluiminune transferat de FCSB Video
Eduard Radaslavescu este evaluat conform Transfermarkt la 900.000 de euro. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate transferurile lui Eduard Radaslavescu și Radu Boboc la FCSB, doi dintre cei mai talentați jucători lansați de Gheorghe Hagi

Meciul după care o Românie întreagă a aflat cine este Eduard Radaslavescu

Eduard Radaslavescu a ajuns pentru prima oară în lumina reflectoarelor după ce a debutat pentru România U20 în amicalul cu Cehia U20. Noua bijuterie a lui Gheorghe Hagi a reușit să aducă victoria „tricolorilor” lui Bogdan Lobonț cu o execuție fabuloasă, în ultimele minute ale partidei.

ADVERTISEMENT

Eduard Radaslavescu a fost în extaz după primul gol la națională și a ținut să îi mulțumească în primul rând lui Hagi: „Exersez foarte mult la antrenament șutul. Mi-a arătat (n.r.- Gică Hagi) până acum multe execuții. Un meci foarte bun, am câștigat. Jocul a lăsat de dorit, dar pe parcurs creștem și arătăm din ce în ce mai bine. Sunt foarte fericit, mă ajută foarte mult că joc cu colegi mai mari decât mine.

Îi mulțumesc lui Mister pentru convocare și pentru încredere. O să creștem și cu siguranță o să vedeți jucători și la naționalele mai mari. Atât timp cât joc pentru România, nu contează la ce grupă o fac”.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu golul său de excepție au făcut înconjurul televiziunilor, reușita sa fiind nominalizată de FRF la categoria golul anului, iar cota sa a explodat în doar zece luni de la acea partidă. Puștiul era evaluat la doar 25.000 de euro, însă acum valorează nu mai puțin de 500.000 de euro pe Transfermarkt.

Cine este Eduard Radaslavescu, noul transfer al lui Gigi Becali la FCSB

Eduard Radaslavescu are doar 18 ani, iar în sezonul trecut a evoluat în nu mai puțin de 25 de meciuri pentru Farul Constanța, reușind un gol împotriva celor de la Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

Jucătorul născut la Orșova este un produs al ACS Luceafărul Drobeta Turnu Severin și a crescut la Băile Herculane, după cum povestește chiar el: „Eu sunt de la Băile Herculane, 600 de kilometri distanță. De la 12 ani stau acolo singur. Mi-am luat inima în dinți și am plecat de acasă fără părinți. La început mi-a fost greu, dar mai aveau colegi din zonă și m-am acomodat foarte repede. Mama a plâns cel mai mult când am plecat. Acum, când văd rezultatele sunt foarte bucuroși”.

Ulterior a ajuns la Academia de la Ovidiu a lui Hagi și a debutat în Liga 1 pe data de 17 octombrie 2021, într-un meci în deplasare cu FC Argeș în minutul 67. Mijlocașul central îl are ca idol pe starul belgian Kevin de Bruyne: „Jucătorul meu preferat e Kevin de Bruyne. Îl urmăresc aproape la fiecare meci”.

ADVERTISEMENT

Eduard Radaslavescu a obișnuit deja cu execuții spectaculoase

Eduard Radaslavescu a recidivat din nou în tricoul echipei naționale la doar câteva luni distanță de la golazo cu Cehia U20.

Mijlocașul a marcat un gol superb pentru România U19 în meciul cu Georgia U19. Eduard Radaslavescu a marcat pentru 4-0 în minutul 60, după ce a combinat superb cu Ștefan Bodișteanu și a driblat elegant mai mulți adversari, a apoi a finalizat sigur pe jos.

Eduard Radaslavescu a reușit execuții spectaculoase și pentru Viitorul U17, în semifinala din Liga Elitelor împotriva Universității Craiova: „Am dat gol și în finală. Un gol frumos. Mă caracterizează astfel de execuții. Am luat titlul de cel mai bun jucător, dar acum o luăm de la capăt”, a mai declarat jucătorul pentru site-ul oficial al clubului.

Despre principalele sale calități a vorbit chiar el: „Viziunea jocului, tehnica, șutul… De la zi la zi vreau să fiu cel mai bun și să arăt asta”.

Ilie Dumitrescu l-a lăudat pe Becali pentru aducerea lui Eduard Radaslavescu: cel mai bun transfer pe care l-ai făcut în ultimii 4 ani”

Ilie Dumitrescu e convins că FCSB a dat lovitura prin aducerea lui Eduard Radaslavescu: „E cel mai bun transfer pe care l-ai făcut în ultimii patru ani. Nu știu cine te-a învățat, dar te felicit! Are un potențial mare Radaslavescu”.

Gică Hagi i-a făcut și el o caracterizare de mare fotbalist lui Radaslavescu: „Radaslavescu. E 2004. Radaslavescu e top, e top! Optar, decar.Radaslavescu este cel mai tânăr și cel mai complet mijlocaș din Liga 1. A confirmat atât la echipa de club, cât și la echipa națională.

Suntem mândri că avem un jucător, și am propus un jucător important, care cred eu că va avea o carieră lungă și frumoasă. Luptă cu Ciobanu ca să fie titular. Ciobanu, care la ultimul Campionat European de Tineret a fost cel mai bun mijlocaș”.

  • de 12 ori a crescut cota lui Eduard Radaslavescu în mai puțin de 1 an

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,35 este cota pentru „1X” la CS Mioveni – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT