Sport

Laurențiu Reghecampf își salvează dramatic postul la Neftci Baku. Calificare în finala Cupei Azerbaidjanului cu două goluri în prelungiri. Update

Laurențiu Reghecampf a reușit pentru moment să-și salveze postul la Neftci Baku, după o calificare dramatică în finala Cupei Azerbaidjanului.
27.04.2023 | 09:49
Laurentiu Reghecampf isi salveaza dramatic postul la Neftci Baku Calificare in finala Cupei Azerbaidjanului cu doua goluri in prelungiri Update
Laurențiu Reghecampf riscă să fie demis de la Neftci Baku. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
27-04-2023
06:57

Neftci Baku, calificare thriller

Laurențiu Reghecampf a reușit să-și salveze scaunul după ce a calificat-o cu mari emoții pe Neftci Baku în finala Cupei Azerbaidjanului.

După ce a pierdut prima manșă a semifinalelor pe terenul formației Turan, echipa tehnicianului român s-a impus cu mari emoții la retur. Neftci a reușit o victorie cu 2-0, dar golurile au venit abia în minutele de prelungire. Mai întâi a marcat Mahmudov (90+3), pentru ca reușita calificării să fie semnată de Saief (90+8).

În finala Cupei Azerbaidjanului, care va  avea loc sâmbătă, 3 iunie, echipa lui Laurențiu Reghecampf va întâlni învingătoarea semifinalei dintre Sabail și Qabala. În tur, Qabala s-a impus pe teren propriu cu 3-2, returul fiind programat joi, 27 aprilie, de la ora 19:00.

Laurențiu Reghecampf se află pe un butoi de pulbere în Azerbaidjan, unde riscă să fie demis de la Neftci Baku. Echipa sa se află pe locul 3 în campionat și este cu un pas în afara Cupei. Fără niciun trofeu obținut, antrenorul român are deja pregătite biletele de avion pentru România.

Laurențiu Reghecampf riscă să fie demis de la Neftci Baku: „Va fi o schimbare de antrenor”

Nefcti Baku, care nu a mai câștigat de trei meciuri, se află abia pe locul 3 în campionatul din Azerbaidjan, la 17 puncte în spatele liderului Qarabag și la 10 distanță de locul 2 ocupat de rivala din oraș Sabah Baku. Astfel, ultima șansă pentru Laurențiu Reghecampf de a rămâne pe banca lui Neftci Baku se leagă de câștigarea Cupei Azerbaidjanului.

ADVERTISEMENT

„Conducerea i-ar fi pregătit deja biletele de avion pentru România. Dacă nu va reuși să ajungă în finală, probabil că va fi o schimbare de antrenor la Neftchi”, a notat cotidianul local Sportinfo. Totuși, Neftci Baku are o misiune extrem de dificilă și în meciul din cupă.

Echipa lui Laurențiu Reghecampf a jucat deja prima manșă din semifinale cu Turan Tovuz pe care a pierdut-o cu 0-1 în deplasare. Neftci Baku va încerca să schimbe soarta calificării miercuri, 26 aprilie, de la ora 19:00. Dacă se va califica în finală, echipa românului va da piept cu învingătoarea din meciul Qabala și Sabail.

ADVERTISEMENT

„Laurențiu Reghecampf are pregătite biletele de avion pentru România”

Publicația din Azerbaidjan susține că Laurențiu Reghecampf, cel mai probabil, va fi demis dacă Neftci Baku va încheia actuala stagiune fără niciun trofeu. Fostul antrenor de la FCSB a subliniat jucătorilor importanța meciului din cupă, la scurt timp după remiza din campionat cu Sabala, scor 1-1.

„Sper că vom obține calificarea în finală. Mă aștept și la partide mai bune din partea elevilor mei în campionat. Vom trage o linie abia la finalul competițiilor și vom analiza evoluțiile. Le-am zis jucătorilor că trebuie să câștigăm un trofeu în acest sezon”, a spus antrenorul român.

ADVERTISEMENT

Neftci Baku se află pe locul 3 în campionat, poziție care asigură calificarea în preliminariile UEFA Conference League. Echipa lui Laurențiu Reghecampf a participat în cupele europene în actuala stagiune, dar a fost eliminată prematur de Rapid Viena, în turul 3 preliminar din a treia competiție europeană.

Cifrele lui Laurențiu Reghecampf la Neftci Baku

Ultima oară în România la Universitatea Craiova, Laurențiu Reghecampf a preluat-o pe Neftci Baku la începutul sezonului. Pe banca echipei din Azerbaidjan, antrenorul român a adunat 38 de partide, reușind să conducă echipa spre victorie de 21 de ori.

ADVERTISEMENT

Pe banca lui Neftci Baku, Reghecampf a înregistrat 7 remize și 10 înfrângeri. Laurențiu Reghecampf a fost aproape să plece din Azerbaidjan și la finalul anului trecut, înaintea meciurilor din sferturile Cupei cu Zira. Adversarii au câștigat primul meci, scor 1-0, însă Neftci Baku a întors 3-1 și s-a calificat în careul de ași.

ADVERTISEMENT