Fotbal intern

Meciul care va inaugura noul stadion din Giulești! Când se va disputa prima partidă oficială

20.12.2020 | 14:53
Meciul care va inaugura noul stadion din Giulesti Cand se va disputa prima partida oficiala
ADVERTISEMENT

Primul meci care se va disputa pe noua arenă din Giulești ar putea fi cel dintre Rapid București și Ferencvaros Budapesta. Partida de pe noul stadion se va juca în august anul viitor. 

Noua arenă din Giulești va fi inaugurată cel mai probabil în primăvara anului viitor. Directorul de imagine al Rapidului, Lucian Ionescu, a vorbit despre disputarea unui joc de gală între Rapid și Ferencvaros Budapesta pe noul stadion.

ADVERTISEMENT

Formația din Giulești este prima echipă din țară care s-a calificat în ultimul act al unei competiții europene între cluburi. În 1940, rapidiștii au ajuns în finala competiției Cupa Europei Centrale sau Mitropa Cup, unde trebuiau să evolueze cu Ferencvaros, dar jocul nu a mai avut loc din cauza războiului.

”Ne dorim ca primul meci oficial să fie în Liga 1”

Războiul și tensiunile dintre țara noastră și Ungaria au făcut ca ultimul act programat în dublă manșă să nu se mai dispute.

ADVERTISEMENT

La început, jocurile au fost amânate din luna iulie până în august, însă izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial a făcut ca cele două partide să nu se mai joace.

“Mai mult ca sigur ne dorim ca primul meci oficial să fie în Liga 1, în august anul viitor. Sigur, principalul obiectiv este promovarea, dar eu zic că acum nu mai putem face pașii greșiți din sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Rapidul putea să fie prima echipă din România care ia un trofeu european

Ne propunem să avem o deschidere cu fast care să facă cinste noului stadion. Dacă mă întrebați pe mine, ca o idee personală, n-am dezbătut-o pe larg în cadrul clubului, mi-aș dori un meci Rapid – Ferencvaros Budapesta, o reeditare a unei finale de cupă europeană, dacă-i putem spune reeditare, pentru ca acest meci nu s-a jucat la vremea lui din cauza războiului.

Era posibil atunci ca formația giuleșteană să devină prima echipă românească deținătoare a unui trofeu european”, a spus la Metropola TV Lucian Ionescu, directorul de imagine al giuleștenilor.

ADVERTISEMENT

Rapid București se află pe locul trei în liga secundă, cu 26 de puncte. Pe prima poziție este FC U Craiova, cu 30 de puncte, iar pe locul secund ACS Viitorul Târgu Jiu, formație aflată la egalitate de puncte cu Rapid. Următorul meci din eșalonul secund al giuleștenilor  se va disputa pe 20 februarie. Atunci Rapid o va întâlni pe Ripensia Timișoara.

ADVERTISEMENT