Sport

Meciul cu Germania îi dă bătăi de cap lui Mirel Rădoi. Câte ore doarme înaintea fluierului de start: „Asta am vorbit și cu Pițurcă, Iordănescu, Hagi”

Selecționerul nu reușește să doarmă mai mult de patru ore înaintea unei partide precum cea cu Germania. Așa au pățit și foști selecționeri precum Victor Pițurcă, Anghel Iordănescu sau Gică Hagi.
07.10.2021 | 23:53
Meciul cu Germania ii da batai de cap lui Mirel Radoi Cate ore doarme inaintea fluierului de start Asta am vorbit si cu Piturca Iordanescu Hagi
ADVERTISEMENT

Chiar dacă un rezultat pozitiv pare aproape imposibil de obținut, în condițiile în care pe teren își vor face apariția o sumedenie de staruri precum Antonio Rudiger, Joshua Kimmich sau Thomas Muller, meciul cu Germania îi tulbură somnul lui Mirel Rădoi.

Foarte puține, maxim patru, nu pot să dorm mai mult, mai ales când se apropie astfel de adversari”, mărturisește selecționerul României, dând, totodată, asigurări că toți predecesorii săi s-au aflat în aceeași situație ori de câte ori au avut parte de adversari puternici.

ADVERTISEMENT

Duelul cu liderul Grupei J din preliminariile CM 2022 este programat vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, pe „Imtech Arena” din Hamburg, dar partida decisivă pentru poziția a doua –  care duce la baraj – va avea loc trei zile mai târziu, când noul stadion din Ghencea va primi vizita Armeniei.

Câte ore va reuși să doarmă Mirel Rădoi înaintea meciului cu Germania

Foarte puține ore. Asta am vorbit și cu Victor Pițurcă, Anghel Iordănescu, Gheorghe Hagi, Cosmin Contra. Foarte puține, maxim patru, nu pot să dorm mai mult, mai ales când se apropie astfel de adversari, dar e normal. Ai timp să recuperezi între acțiuni”, a declarat Mirel Rădoi pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Cât despre meci, acesta și-a exprimat speranța că elevii săi vor reuși să reziste asaltului ofensiv și să speculeze micile inexactități din jocul Germaniei, al cărei lot este cotat la nu mai puțin de 903 milioane de euro. Trebuie spus și că un jucător – mijlocașul lui Bayern Munchen, Joshua Kimmich – valorează de unul singur mai mult decât toți cei 26 de „tricolori”.

„E clar că adversarul ne va domina. Va trebui să stăm puțin mai jos, iar apoi să urcăm liniile”

Am câteva îndoieli (n.r. referitoare la echipa de start), dar așteptăm antrenamentul din seara asta, unde avem câteva exerciții interesante pentru pressing și tranziție. Să vedem exact cum reacționează.

ADVERTISEMENT

Astea sunt obiectivele pentru partida de mâine, iar în funcție de asta vom vedea exact. Mesajul contează mai puțin. Contează ce am pregătit tactic la această problemă.

Să încercăm să acoperim foarte bine profunzimea, cei de la mijloc să stea foarte bine, să închidă culoarele și să încercăm să avem dublaje. E clar că nu o vom putea face permanent, știm exact zonele pe care le lăsăm pentru o relație de unu contra unu, în zonele laterale.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă ei centrează foarte rar, aduc 3-4 jucători în careul advers. Am văzut lucrurile astea, le-am lucrat și sperăm să nu avem probleme.

E clar că adversarul ne va domina, va avea o calitate mai bună de a pasa, va avea o viteză de ritm mult mai ridicată decât a noastră. Va trebui să vedem cum abordăm și care sunt momentele pe care le vom intercala pentru că va trebui să stăm puțin mai jos, iar apoi să urcăm liniile”, a mai spus selecționerul.

Având în vedere că șansele ca „tricolorii” să se întoarcă neînvinși din Germania sunt extrem de mici, toate speranțele se leagă de meciul de pe teren propriu cu ocupanta locului al doilea în Grupa J, Armenia. Acesta este programat luni, 11 octombrie, la 21:45.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,25 este cota pentru „peste 4,5 goluri” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT