Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Meciul cu Liechtenstein, momentul zero al ultraseriei din România! 15 galerii pregătesc cel mai mare protest pe un stadion de fotbal

Partida dintre România și Liechtenstein este un prilej pentru toate peluzele majore ale țării să se unească pentru a protesta împotriva măsurilor dure ale autorităților asupra lor.
05.06.2024 | 09:00
Meciul cu Liechtenstein momentul zero al ultraseriei din Romania 15 galerii pregatesc cel mai mare protest pe un stadion de fotbal
Peluzele fac front comun împotriva autorităților / Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România dispută două meciuri amicale înaintea turneului final din Germania, unde va primi vizita bulgarilor întâi. Meciul va avea loc azi, 4 iunie, pe Ghencea, iar fanii deja și-au anunțat venirea.

15 peluze, unite pentru protest

Peluza SUD Steaua dă tonul protestului, fiind gazda oficială a meciului, care se dispută în „Templu“. Celelalte peluze anunțate sunt Peluza NORD Rapid, peluzele Petrolului, UTA-ei, Corvinului, Oțelului, Universității Cluj, CFR Cluj, Poli Timișoara, Hermannstadt sau Farul, conform iAMSport.

ADVERTISEMENT

Printre acestea vor apărea și cele două galerii ale echipelor din Craiova, CS Universitatea Craiova și FCU Craiova. De asemenea, Peluza SUD Dinamo nu va lipsi de la meci, fiind deja anunțată.

Forma de protest aleasă de suporteri a fost de a îmbrăca tricouri negre cu mesajul „Liber să fiu ultra“. De asemenea, vor fi și nume mari care vor lipsi de la meciul naționalei, extrem de numeroase și puternice.

ADVERTISEMENT

Peluza Cătălin Hîldan, condusă de Elyas Bucurică, a anunțat că nu va participa la meciul României cu Liechtenstein. De altfel, nici galeria condusă de Gheorghe Mustață, Peluza NORD a FCSB-ului, nu va veni.

Organizarea ultrașilor de la meciul cu Bulgaria

Pe pagina de Facebook „Spirit de luptă 1947“ a apărut și modul de organizare de la meciul cu Bulgaria. Partida s-a desfășurat cu 3 zile înaintea meciului cu Liechtenstein, unde sunt așteptate protestele fanilor.

ADVERTISEMENT

Fanii au anunțat mesajul printr-un mic protest la adresa măsurilor dure ale autorităților asupra fanilor: „LIBER să fiu ULTRA!“. Peluza SUD a precizat că așteaptă toți steliștii pentru a participa la meci, la inelul doi al peluzei.

Printre altele, la inelul doi s-au mai aflat și galeriile Peluzei NORD Rapid, Peluzei SUD Dinamo, SUD Craiova. De asemenea, și-au mai făcut prezența la meci și Peluza Șepcile Roșii a Universității Cluj.

ADVERTISEMENT

În același timp, la peluzele I și II au fost fanii Petrolului Ploiești. Postarea de pe pagina de Facebook s-a încheiat cu un mesaj de luptă, unde s-a cerut unitate pentru scopul comun al protestului.

ADVERTISEMENT