Sporturi

Meciul de titlu mondial la box la categoria grea, Joshua vs Ruiz: 98 de milioane de dolari în burse şi arenă de 25.000 de locuri construită special de arabi! VIDEO

03.12.2019 | 17:54
Meciul de titlu mondial la box la categoria grea Joshua vs Ruiz 98 de milioane de dolari in burse si arena de 25000 de locuri construita special de arabi VIDEO
Anthony Joshua. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meciul de box la categoria grea dintre Anthony Joshua și Andy Ruiz se va disputa în Arabia Suadită pe o arenă de 25.000 de locuri, construită special pentru duelul dintre cei doi. Joshua i-a cerut revanșa lui Ruiz, care a câștigat primul meci prin KO și i-a luat toate centurile englezului.

98 de milioane de dolari în burse pentru duelul dintre Joshua și Ruiz

Andy Ruiz este primul mexican din istorie care reușește să câștige titlul de campion mondial la categoria grea și l-a învins pe Anthony Joshua prin KO în confruntarea din care a cucerit toate centurile deținute de englez. Pentru duelul dintre cei doi suma de 98.000.000 de dolari este în burse, iar meciul este considerat ca al patrulea cel mai important din istorie.

ADVERTISEMENT

Anthony Joshua este unul dintre cei mai buni pugiliști din istorie la categoria grea, iar după înfrângerea cu Ruiz a activat imediat o clauză din contract prin care îi cere revanșa mexicanului. „Am activat clauza de revanșă din contractul cu Andy Ruiz Jr. Lupta va avea loc în noiembrie sau decembrie într-un loc care va fi anunțat în curând”,a anunțat promotorul Eddie Hearn.

Joshua a fost criticat pentru că a ales Arabia Saudită pentru meciul de revanșă

Confruntarea dintre cei doi se va ține pe „Spectacullar Arena Dyriah”, construită special pentru duelul dintre Joshua și Ruiz. Anthony și-a explicat alegerea: „Decizia pe care am luat-o a fost din punctul meu de vedere profesionistă și nu am gândit precum un pugilist profesionist. Știam că voi fi capabil să fac din mine o afacere”.

ADVERTISEMENT

„Astăzi ai oameni care îți deschid ușile și care îți oferă cafea și nu se întâmplă acest lucru din cauza personalității tale, ci datorită poziției pe care o ai. Nu te obișnui cu centurile câștigate prea mult”, a mai spus Joshua ca avertisment pentru Ortiz.

  • 7 decembrie este data la care Anthony Joshua se va duela cu Andy Ruiz