Sport

Meciul Dinamo – CSA Steaua naște discuții aprinse: ”Joacă echipa Armatei cu… nimeni!” / ”Ba e derby!”

Etapa a 6-a a din Liga 2 Casa Pariurilor programează marele meci al fotbalului românesc, Dinamo - CSA Steaua, însă nu toată lumea este de acord că acest joc poate fi numit derby.
05.09.2022 | 18:35
Meciul Dinamo  CSA Steaua naste discutii aprinse Joaca echipa Armatei cu nimeni  Ba e derby
Etapa a 6-a a din Liga 2 Casa Pariurilor programează marele meci al fotbalului românesc, Dinamo - CSA Steaua, însă nu toată lumea este de acord că acest joc poate fi numit derby. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Conducătorii ”câinilor” au reușit să strângă suma necesară pentru închirierea Arenei Naționale, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, astfel că întâlnirea programată vineri, 9 septembrie, de la ora 21:30, va avea loc pe cel mai mare stadion al țării.

Discuții aprinse pe tema derby-ului Dinamo – CSA Steaua

Meciul orgoliilor cândva în fotbalul românesc, Dinamo – CSA Steaua naște tot felul de discuții, iar unii oameni de fotbal consideră că nu se mai poate vorbi despre un derby între două formații care și-au pierdut identitatea.

ADVERTISEMENT

Unul dintre aceștia este fostul internațional Dănuț Lupu, care nu vede cu ochi buni promovarea intensă a acestei partide. ”Eu am spus că se numește derby atâta timp cât vor juca două echipe ale Armatei și ale Poliției. Derby, dacă stăm să ne uităm până în 2000, era Armata cu Miliția.

Mâine se întâlnesc… doar o echipă care e a Armatei și o echipă care e a unui particular. Joacă Armata cu nimeni, da. Derby, da! Să fim serioși. Derby-urile au dispărut nu mai sunt ce erau o dată, pentru că eu cred că derby e atunci când joacă locul întâi cu locul doi”, a declarat Lupu, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Marica așteaptă 40.000 de fani pe Arena Națională

Replica a venit imediat din partea fostului atacant Ciprian Marica, cel care și-a început cariera în tricoul lui Dinamo. Acesta consideră că denumirea de derby este dată de fapt de numărul de spectatori prezenți la meci.

”Dacă vor fi 40.000 de suporteri pe Arena Națională, 20-30 de mii de dinamoviști și 20 de mii de steliști, atunci înseamnă că este derby. Atunci suporterii arată apartenență la aceste echipe și atunci e derby pentru mine”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Oficialii dinamoviști au o mare temere pentru această confruntare. Ei nu sunt siguri că toate cheltuielile făcute cu închirierea Arenei Naționale se vor amortiza din vânzările de bilete. Derby-ul se joacă în liga secundă și este greu de prevăzut cât de mulți fani vor fi dispuși să vină la meci.

Dinamo, umilită de CSA Steaua la toate categoriile

Mihai Stoica și Basarab Panduru s-au contrazis pe seama numărului de spectatori de la derby-ul Dinamo – CSA Steaua din liga secundă. Managerul general al FCSB nu a scăpat prilejul de a mai ironiza încă o dată gruparea din Ghencea.

ADVERTISEMENT

”Câinii” au parte de un moral subțiat înaintea partidei cu CSA Steaua, după ce a pierdut toate cele trei meciuri cu marea rivală de la Liga de Tineret, Liga Elitelor U17 și U16 și a încasat nu mai puțin de 9 goluri, fără să marcheze vreunul.

ADVERTISEMENT