Stiri sportive

Încă un succes pentru Tom Brady în Super Bowl / Țara Galilor a învins Irlanda în Six Nations

Echipa Tampa Bay Buccaneers, unde joacă și tom Brady, a reușit să câștige cu lejeritate ediția din 2021 a Super Bowl, în fața celor de la Kansas City Chiefs.
08.02.2021 | 08:18
Inca un succes pentru Tom Brady in Super Bowl  Tara Galilor a invins Irlanda in Six Nations
Echipa lui Tom Brady s-a impus cu lejeritate și a câștigat Super Bowl 2021.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Șapte trofee Super Bown pentru Tom Brady!

UPDATE, 8 februarie, ora 08:30 / Tampa Bay Buccaneers, echipa pentru care evoluează Tom Brady, a câștigat Super Bowl 2021 în fața lui Kansas City Chiefs. Plecat de la New England Patriots după 20 de ani, Brady adunase deja șase titluri Super Bowl înainte de a cuceri încă unul, alături de Tampa Bay, chiar pe teren propriu, după o victorie lejeră cu 31-9. A fost doar al doilea titlu Super Bowl din istoria francizei Tampa Bay Buccaneers!

ADVERTISEMENT

Țara Galilor bate Irlanda după o repriză a doua perfectă

UPDATE, 7 februarie, ora 20:01 / Ultimul meci al etapei inaugurale din Turneul celor Șase Națiuni (Six Nations) s-a disputat, duminică, la Cardiff. Față în față au fost Țara Galilor și Irlanda. Galezul Halfpenny a pus primele puncte pe tabelă, din lovitură de pedeapsă, în minutul 4.

După alte 10 minute irlandezul O’Mahony a primit cartonașul roșu și misiunea gazdelor părea una extrem de facilă. Însă, contrar cursului jocului, Sexton a dus-o pe Irlanda în avantaj după două lovituri de pedeapsă. În finalul primei părți, Beirne a culcat balonul în terenul de țintă galez și Sexton a transformat încercarea, stabilind scorul primei reprize, 13-6 pentru Irlanda.

ADVERTISEMENT

Actul secund a fost controlat în totalitate de echipa Țării Galilor care a înscris două încercări, prin North și Zammit, ultima fiind transformată de Halfpenny. Până la final ambele echipe au mai pus câte trei puncte pe tabelă, după lovituri de pedeapsă și Țara Galilor s-a impus cu scorul de 21-16.

În celelalte partide, disputate sâmbătă, Franța a câștigat fără emoții pe Stadio Olimpico din Roma, scor 50-10 cu Italia, iar Scoția a oferit prima surpriză învingând deținătoarea trofeului, Anglia, cu scorul de 11-6.

ADVERTISEMENT

Învinsă în Ungaria, Dunărea Brăila rămâne în cărțile calificării

UPDATE, 7 februarie, ora 18:43 / Echipa feminină de handbal Dunărea Brăila a pierdut cu scorul de 24-31 meciul retur cu Siofok, din Ungaria, dar rămâne în cărțile calificării în faza următoare a European Handball League. Gruparea maghiară este una dintre favoritele la câștigarea trofeului.

În Ungaria, româncele au fost în meci doar 40 de minute. La pauză gazdele aveau un avantaj de 3 goluri (17-14). În prima parte a reprizei a doua handbalistele de la Dunărea au reușit să limiteze proporțiile scorului, dar echilibrul s-a rupt din minutul 43 când maghiarele au înscris de cinci ori la rând și s-au desprins în câștigătoare.

ADVERTISEMENT

În clasamentul grupei D, Dunărea are 3 puncte și păstrează șanse de calificare în faza următoare, dacă va trece în ultimele meciuri de Fleury în Franța, respectiv de Kuban pe teren propriu.


Zăpada oprește meciurile din campionatul Olandei

UPDATE, 7 februarie, ora 15:53 / Vremea nefavorabilă oprește campionatul Olandei, iar meciurile care urmau să se dispute duminică, urmează sa fie reprogramate. Ajax Amsterdam este direct afectată de această situație, liderul din Eredivisie urma să primească vizita lui Utrecht.


Rusia a cucerit ATP Cup după ce a învins Italia în finală

UPDATE, 7 februarie, ora 15:09 / Rusia a învins Italia în finala ATP cu scorul de 2-0. Medvedev s-a impus, 6-4, 6-2, în fața lui Matteo Berrettini, în timp ce Rublev a trecut de Fognini cu 6-1, 6-2.


A murit Leon Spinks, singurul boxer care l-a învins pe Muhammad Ali

UPDATE, 7 februarie, ora 11:26 / Leon Spinks, singurul boxer care l-a învins în ring pe Muhammad Ali și i-a luat centura mondială în 1978, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă. El avea 67 de ani și suferea de mai multă vreme de cancer la prostată.

Medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1976, categoria semigrea, Spinks a trecut apoi la profesoniști și l-a învins în 1978 pe Muhammad Ali, aflat spre finalul carierei.

„Nu sunt cel mai mare campion. Doar ultimul”, spunea Leon Spinks după istoricul meci de 15 reprize, în urma căruia a intrat în posesia centurii de campion mondial.


Dorin Șerdean, bolnav de coronavirus?

UPDATE, 7 februarie, ora 10:52 / Îndepărtat de fanii-acționari din DDB de la Dinamo, fostul președinte executiv al lui Dinamo s-a îmbolnăvit de coronavirus. Anunțul a fost făcut de Nicu Grameni, crainicul stadionului din Ștefan cel Mare, la Radio Dinamo 1948. Dorin Șerdean a plecat cu scandal de la Dinamo, iar după ce și-a semnat demiterea în cadrul Consiliului de Administrație nu a mai ieșit la rampă.


Giedrius Arlauskis a fost dat afară de la Al Shabab

UPDATE, 6 februarie, ora 22:22 / Giedrius Arlauskis, fostul portar al lui CFR Cluj, a rămas fără echipă la doar șase luni după ce s-a despărțit de campioana României. Plecat de la clujeni din postură de jucător liber de contract, lituanianul a semnat cu Al Shabab, liderul din prima ligă a Arabiei Saudite, de unde a fost dat afară sâmbătă.

Decizia clubului saudit a fost luată pentru a i se face loc în lot nigerianului Ighalo, adus la Manchester  United. În campionatului Arabiei Saudite, un club are voie să legitimeze doar 6 jucători străini, astfel că cel sacrificat a fost Arlauskis.


Record în fotbalul feminin: hattrick în 155 de secunde!

UPDATE, 6 februarie, ora 22:22Kosovare Asllani, jucătoarea suedeză a lui Real Madrid, a reușit cel mai rapid hattrick din istoria fotbalului feminin, în doar 155 de secunde. Performanța s-a produs în meciul contra Valenciei, câștigat de Real cu scorul de 3-1.


Franța a defilat pe Olimpico din Roma, Anglia a pierdut acasă cu Scoția în Six Nations la rugby

UPDATE 6 FEBRUARIE, ora 21:10 / Echipa națională de rugby a Franței a debutat în ediția 2021 a Six Nations (Turneul celor 6 națiuni) cu o victorie categorică în fața Italiei, la Roma, scor 50-10. Les Bleus au culcat balonul în terenul de țintă advers încă din minutul 5, prin Cretin, iar Jalibert a transformat încercarea. A fost 10-0 pentru Franța în minutul 10, după alte trei punct puse pe tabelă din lovitură de pedeapsă.

Până la pauză francezii au mai înscris două eseuri (Fickou și Vincent), ambele transformate de Jalibert. Italia a punctat din lovitură de pedeapsă, iar scorul primei reprize a fost 3-24. Dulin, Dupont și Thomas (de două ori) au marcat alte patru încercări pentru Franța în actul secund, trei dintre acestea fiind transformate. Eseul de onoare al gazdelor a fost reușit de Sperandio (min. 64), transformat de Garbisi.

Într-un alt meci din prima etapă a Six Nations 2021, deținătoarea trofeului, Anglia, a pierdut pe teren propriu, scor 6-11 cu Scoția. Oaspeții au punctat primii, în minutul 5, prin lovitură de pedeapsă, reușind ulterior să înscrie și singurul eseu al întâlnirii, prin Van der Merve. Farrell a redus din diferență prin două lovituri de pedeapsă și la pauză scoțienii aveau două puncte avans (6-8).

Repriza a doua a fost la fel de încleștată, Scoția reușind să mai pună 3 puncte pe tabelă, tot din lovitură de picior. Scoția se impune în Anglia și produce prima surpriză în actuala ediție de Six Nations. Ultimul meci al rundei inaugurale se dispută, duminică, la Cardiff, între Țara Galilor și Irlanda.


Argentina, din nou în doliu. Un fotbalist s-a sinucis

UPDATE 6 FEBRUARIE, ora 19:19 / Atacantul echipei argentiniene Godoy Cruz, Santiago Garcia, s-a sinucis. Anunțul a fost făcut de TyC Sports care a menționat că uruguaianul în vârstă de 30 de ani suferea de depresie, urma un tratament psihiatric și fusese recent diagnosticat cu COVID-19.

Tragedia are loc cu doar o săptămână înaintea începerii campionatului în Argentina și la trei luni de la trecerea în neființă a lui Diego Armando Maradona. Santiago Garcia era legitimat la Godoy Cruz din 2016. Anterior a mai evoluat pentru Nacional și River Plate, în Uruguay, la Atletico Paranaense (Brazilia) și în Turcia la Kasimpasa.


Handbalistele de la Minaur Baia Mare sunt aproape calificate în sferturile European Handball League

UPDATE 6 FEBRUARIE, ora 17:36 / Echipa de handbal Minaur Baia Mare a câștigat, sâmbătă, cu scorul de 30-27, meciul cu Astrakhanochka (Rusia) din European Handball League și maramureșencele au șanse reale de calificare în sferturile de finală a competiției europene intercluburi.

Trupa lui Costică Buceschi a început slab meciul, a fost condusă chiar și la cinci goluri diferență și a intrat la cabine cu un deficit de două goluri (13-15). Minaur a avut o cu totul altă abordare în actul secund. A trecut în controlul partidei, a avut un avans maxim de 7 goluri, dar s-a impus în final la doar trei goluri diferență.

În clasamentul grupei C, Minaur este a egalitate de puncte (4) cu Astrakhanochka și Storhamar și mai are de disputat trei partide, toate pe teren propriu, cu Thuringer, de două ori și cu Storhamar.


Meciul Dinamo – Sporting Lisabona a fost amânat

UPDATE 6 FEBRUARIE, ora 15:35 / Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, va disputa primele meciuri internaționale, în European Handball League, abia în a doua jumătate a acestei luni. Meciul cu Sporting Lisabona, programat inițial marți, 9 februarie, a fost amânat din cauza numărului mare de cazuri de COVID din Portugalia.

Dinamo a disputat deja 5 meciuri în competiția continentală intercluburi și se situează pe locul 5 în clasamentul grupei B. În faza următoare a întrecerii se califică ocupantele primelor 4 locuri.

”Portugalia se află în acest moment între primele țări din lume în ceea ce privește incidența cazurilor pozitive la COVID 19. Pericolul contaminării și posibilitatea de a intra în carantină pentru 14 zile la revenirea în țară (conform ordinelor în vigoare) ne-a determinat să ridicăm această problemă în fața federației europene de handbal (EHF).

Astfel, meciul din 9 februarie pe care ar fi trebuit să-l disputăm la Lisabona, în grupa B a EHF European League, a fost amânat! Rămâne să ne pregătim pentru următoarele jocuri, pe 16 februarie (cu Kristianstad) și 19 februarie (cu Presov), ambele la București”, au transmis reprezentanții clubului Dinamo, într-un comunicat de presă.


Kevin Durant a fost evacuat din sală în timpul meciului cu Toronto Raptors

UPDATE 6 FEBRUARIE, ora 14:46 / Baschetbalistul echipei Brooklyn Nets, legendarul Kevin Durant, a trebuit să părăsească terenul de joc, chiar în timpul meciului cu Toronto Raptors. Sportivul a fost anunțat că una dintre persoanele cu care a intrat în contact înaintea partidei a avut rezultat neconcludent la testul COVID.

Astfel, Durant a trebuit să aștepte pe banca de rezerve rezultatul ultimului test al persoanei respective. A apucat totuși să joace 19 minute, iar în cel de al treilea sfert a fost anunțat că trebuie să părăsească sala, din cauză că rezultatul aștepta a fost pozitiv. A fost pentru prima oară în carieră când Durant a început meciul ca rezervă, după 866 de partide consecutive ca titular.


Decizie fără precedent la Grampians Trophy: finala nu se mai dispută

UPDATE 6 FEBRUARIE, ora 13:25 / Organizatorii turneului Grampians Trophy, unul dintre cele trei premergătoare primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, au decis ca anul acesta finala să nu se mai dispute, învingătoarele celor două semifinale urmând să împartă premiul și punctele cuvenite campioanei.

Decizia, fără precedent în cazul turneului australian, a fost luată de organizatori după meciul Soranei Cîrstea cu americanca Ann Li, pierdut de româncă cu 3-6, 1-6. În timpul jocului, Sorana a cerut arbitrului de scaun sancționarea propriului antrenor, iar o calificare în semifinale ar fi generat o situație inedită.

Însă acest lucru nu ar fi oprit-o pe jucătoarea română să joace mai departe, dacă s-ar fi calificat. Organizatorii au decis oprirea turneului la faza semifinală din cauza decalării datelor de disputare, după ce un angajat al hotelului în care au fost cazate sportivele participante, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Semifinalele la Grampians Trophy sunt programate duminică, cu doar o zi înaintea startului Australian Open 2021.

ADVERTISEMENT