Fotbal international

Meciul echipei lui Vasile Mogoș, amânat din cauza coronavirus. Ascoli – Cremonese, suspendat de teama maladiei mortale. Alte 88 de meciuri din Italia, reprogramate

22.02.2020 | 16:10
Meciul echipei lui Vasile Mogos amanat din cauza coronavirus Ascoli  Cremonese suspendat de teama maladiei mortale Alte 88 de meciuri din Italia reprogramate
ADVERTISEMENT

Coronavirus, maladia care a ucis deja mii de persoane în întreaga lume, majoritatea în China, afectează tot mai mult competițiile sportive. După ce mai multe evenimente din Asia au fost amânate pentru o perioada nedeterminată, acum a venit rândul fotbalului din Europa să fie afectat. Ascoli – Cremonese, meci din etapa a 25-a din Serie B, a fost amânat din cauza virusului mortal.

Coronavirus afectează și fotbalul din Europa. Ascoli – Cremonese, meci din Serie B, amânat din cauza maladiei

Meciul lui Cremonese, echipă la care este legitimat fundașul român Vasile Mogoș, cu Ascoli, programat sâmbătă de la ora 16:00, în etapa a 25-a din Serie B, a fost amânat pentru o dată ulterioară.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Italia, decizia a fost luată după ce în provincia Lombardia din nordul Italiei a fost depistat un nou caz de infecție cu coronavirus.

Site-ul Corriere dello Sport scrie că alte 88 de partide din provinciile Lombardia și Veneto programate în acest weekend au fost suspendate din cauza acestui virus depistat.

ADVERTISEMENT

Inițial, în dimineața zilei de sâmbătă a fost amânată partida de Serie C dintre Piacenza-Sambenedettese.

Toate aceste decizii au fost luate de autoritățile din zonă de teamă răspândirii acestui virus, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT
  • 50 de persoane infectate cu Coronavirus au fost depistate până în prezent în Italia
  • 2 persoane au murit în Italia din cauza acestei maladii
  • 77.815 de persoane sunt infectate cu coronavirus în întreaga lume
  • 2.360 de oameni și-au pierdut viața până în prezent din cauza virusului

Campionatul Chinei, suspendat pe termen nelimitat

Fotbalul din Asia a fost primul afectat de acest virus. Campionatul Chinei a fost amânat din cauza coronavirus și la fel s-a întâmplat și în cazul Supercupei Chinei dintre Guangzhou Evergrande și Shanghai Shenhua.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată de Federația Chineză de Fotbal, care a hotărât că cea mai bună soluție este aceea de a amâna campionatul pe o perioadă nedeterminată.

Inițial, decizia era luată doar la nivelul spectatorilor, ca aceștia să nu asiste la meciuri, dar partidele să se dispute. În cele din urmă s-a revenit asupra primei decizii, pentru protecția fotbaliștilor.

Marele Premiu de Formula 1 de la Shanghai din 2020 va fi anulat

La începutul acestei luni, autoritățile chineze au anunțat că Marele Premiu de Formula 1 de la Shanghai, precum şi toate evenimentele sportive care erau programate să aibă loc în zona orașului chinez vor fi suspendate.

Cursa ar fi trebuit să se dispute în weekendul 17-19 aprilie, iar șansele de a fi reprogramată sunt nule, în condițiile în care calendarul competițional este foarte aglomerat.

ADVERTISEMENT
Tags: