Fotbal international

Meciul jucat la cea mai scăzută temperatură din istorie. “Jucătorii au riscat să facă pneumonie.” Video

01.12.2018 | 22:52
Meciul jucat la cea mai scazuta temperatura din istorie Jucatorii au riscat sa faca pneumonie Video

Partida Yenisey Krasnoyarsk – Akhmat Grozny s-a jucat la cea mai scăzută temperatură din istorie: -19 grade Celsius! A fost atât de frig încât unul dintre goluri a fost marcat după ce portarul a fost păcălit de traiectoria ciudată pe care a luat-o mingea în momentul în care a căzut pe cazon în fața lui. La finalul meciului, antrenorul echipei cecene s-a declarat nemulțumit de faptul că organizatorii nu au reporogramat meciul și a spus că jucătorii au riscat să facă pneumonie din cauza frigului.

Temperatura la care s-a jucat meciul a atins un nou record negativ, după ce în decembrie 2010 Bayer Leverkusen a jucat în Norvegia împotriva lui Rosenborg în Europa League, la 400 de kilometri de Cercul Polar. Atunci s-au înregistrat -15 grade la ora începerii meciului. Recordul a fost doborât la partida Yenisey Krasnoyarsk – Akhmat Grozny, disputată în Siberia, în runda cu numărul 16 din prima ligă a Rusiei. Jucătorii au întâmpinat probleme în teren, cei mai afectații fiind cei care au luat loc pe băncile de rezerve.

Yenisey Krasnoyarsk – Akhmat Grozny s-a jucat la cea mai scăzută temperatură din istorie

Spectacolul trebuie să continue, indiferent în ce condiții! Aceasta pare să fie deviza în fotbalul modern. Cu greu se mai poate obține amânarea unui meci, iar asta doar în cazul în care condițiile sunt pur și simplu impracticabile. Dacă se joacă în Rusia, acest lucru este aproape imposibil. Rușilor pare să nu le pese de temperaturile extrem de scăzute, la partida din prima ligă asistând aproximativ 2.000 de fani. Dacă lor nu le-a păsat de gerul năprasnic, antrenorul oaspeților a trimis săgeți în direcția organizatorilor.

2.000 de fani în tribună, la -19 grade Celsius
2.000 de fani în tribună, la -19 grade Celsius

“Ni s-a spus că nu se poate juca dacă temperatura este sub -14,9 grade Celsius, dar în seara asta au fost -19. Nu înțeleg de ce s-a jucat acest meci și cine a încălzit termometrul pentru a ne împiedica să nu jucăm. Jucătorii au riscat să facă pneumonie, dar nu interesează pe nimeni. Sincer, indiferent de rezultat, nu cred că un meci se poate juca în astfel de condiții”, a declarat Rashid Rakhimov după Yenisey Krasnoyarsk – Akhmat Grozny 1-1.