Fotbal intern

LIVE BLOG Meciul legendelor, Steaua – Dinamo, la „Gala Ioan Andone”! Licitaţie caritabilă: Lucescu a cumpărat echipamentul interzis de Elena Ceauşescu + care a fost cel mai scump tricou

24.03.2019 | 22:52
Meciul legendelor organizat în cadrul „Galei Ioan Andone” a adus din nou pe gazon jucători legendari ai celor două mari rivale Dinamo și Steaua

Meciul legendelor, Steaua – Dinamo, la „Gala Ioan Andone” a avut loc astăzi pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. A fost o reeditare a derby-urilor în care s-au înfruntat de atâtea ori „greii” perezenți pe teren, pentru a celebra 40 de la debutul în Divizia A a actualului manager al grupării ilfovene, pe atunci la Corvinul Hunedoara, 0-2  în deplasare cu Sportul Studențesc, pe 7 martie 1979. La marele eveniment pus la cale de  Andone au participat nume „grele” din istoria celor două mari cluburi, FANATIK.RO dezvăluind în exclusivitate mai multe detalii din pregătirea meciului care s-a disputat în pauza determinată de debutul naționalei în preliminariile EURO 2020. FANATIK.RO oferă toate informaţiile în timp real de la marele eveniment al weekend-ului.

UPDATE 22:25 / S-au adunat în total 116.600 de lei la licitaţia caritabilă din această seară organizată de Ioan Andone, sumă care i-a mulțumit pe organizatori, doamna Alina Vreju (Wedding&Event Planner) și, evident, pe Ioan Andone, ca un prim pas al unei colaborări care va continua, sub egida „Liga Legendelor”, cu alte acțiuni umanitare legate de date importante, de sărbătoare, din lumea sportului în general și a fotbalului în special. „Oamenii care au fost astă-seară aici sunt oameni de fotbal adevărați, fotbaliști adevărați din alte vremuri, de o ținută morală și o valoare sportivă, fotbalistică deosebită. Din vremea mea… Le mulțumesc tuturor că au onorat invitația mea la acest eveniment caritabil și o să-l repet ca să ne vedem mai des și să ajutăm cum putem noi oamenii necăjiți”, a spus Ioan Andone pentru FANATIK.

________________________________________________________________________________

UPDATE 21:50 / Ioan Andone a primit din partea Ligii Profesioniste de Fotbal o plachetă  cu înscrisul „La mulți ani! Marelui apărător al României, Ioan Andone”. În lipsa președintelui LPF Gino Iorgulescu, placheta i-a fost înmânată „sărbătoritului” de Marius Mitran, directorul de imagine al LPF. Din conducerea Federației Române de Fotbal nu a fost prezent nimeni.


UPDATE 21:30 / Ultimul tricou a fost licitat „pe neve”. S-a pornit de la 1.000 de lei, oferiți de Viorel Păunescu. S-a mers „în orb”, fără să se știe al cui este tricoul, până la 4.000 de lei. Atunci a fost desfăcută „surpriza”, era un tricou cu numărul 9 al lui Victor Pițurcă. A fost „bătaie” mare pe el. Ioan Andone l-a vrut foarte tare, dar până la urmă l-a câștigat Viorel Păunescu, care a urcat licitația la 10.500 de lei, cel mai mare „preț” al serii. Pe lângă tricoul propus echipei naționale în 1984, cumpărat de Mircea Lucescu pentru suma de 10.000 de lei, şi cel al lui Adrian Ilie a fost achiziţionat tot cu 10.000 de lei, în timp ce echipamentul lui Ioan Andone a completat „podiumul”, fiind luat cu 8.500 de lei.


UPDATE 20:00 / Foştii mari jucători prezenţi la Meciul Legendelor au fost prezenţi în această seară şi la o licitaţie caritabilă în beneficiul Kassandrei, fata lui Iosif Rotariu și al altor trei familii din Voluntari care au copii cu nevoi speciale: Sașa Radu, Rafael Păun și Alexandru Speriatu. Maeștrii… licitatori au fost Florin Călinescu și Virgil Ianțu, care au făcut spectacol, replicile lor amuzante însoțind fiecare tricoul scos la „vânzare”.

Mircea Lucescu a oferit surpriza serii, de care nici organizatorii, inclusiv Ioan Andone, nu știau: a venit cu două tricouri, unul propus pentru echipa naţională la Euro 1984 şi unul al lui Florin Cernat de la Dinamo Kiev. Tricoul echipei naţionale a fost răscumpărat chiar de „Il Luce” pentru 10.000 de lei, echipamentul fiind interzis în urmă cu 35 de ani  chiar de Elena Ceauşescu, pe motiv că nu trimite… puşcăriaşi în Europa! Tricoul era galben, cu dungi verticale albastre. Vezi imagini de la eveniment în GALERIA FOTO de mai sus. Întreaga filmare de la eveniment este mai jos.

Gest superb al legendelor de la Dinamo și Steaua. Donează bani pentru familii nevoiașe.Moment de senzație cu Lucescu. ”Hai, Mircea, că mereu ai vrut la Steaua!” – https://goo.gl/NJwJK7

Gepostet von Fanatik.ro am Sonntag, 24. März 2019

UPDATE 17:00 / Mircea Lucescu a oferit prima reacţie la finalul partidei, dezvăluind că ar fi vrut să fie prezent şi Mircea Rednic la această acţiune: “Aș fi vrut să fie mai mulți prezenți dintre cei care din generația ’80, ’90, chiar dacă au ajuns la o vârstă la care pentru ei jocul, efectiv, nu înseamnă nimic. Este meritul lui Andone că a avut o asemenea prezență la această gală. El e prieten și cu adversarii, și cu coechipierii, și cu suporterii, a fost o după-amiază foarte plăcută. Eu nu prea-i cunosc pe toți din echipă, îi cunoșteam pe cei din generația mea, sau pe cei pe care i-am antrenat. Aș fi vrut să-l văd pe Rednic, i-am transmis că voiam să-l văd, probabil că a avut și el treaba lui. Au lipsit foarte mulți dintre cei care meritau cu adevărat să fie pe teren”.

UPDATE 16:10 / Deși nu a stat foarte mult pe teren, Ioan Andone a fost ales în unanimitate „jucătorul meciului”. Florentin Petre l-a „lăudat”: „A jucat trei minute și a dat gol. A fost extraordinar! Eficiență maximă!”

UPDATE 15:56/ Final de meci la Voluntari! Dinamo – Steaua s-a terminat la egalitate, scor 3-3

UPDATE 15:55/ Momente amuzante la Voluntari. Florin Cernat îl ia cu fulgi cu tot pe Daniel Bălan, de pe banca Stelei se cere insistent cartonaş galben. Arbitrul Cristi Balaj se duce hotărât, cu pași mari și amenințători, către bancă, scoate un cartonaș galben și îl… întinde contestatarilor: „Na, ați cerut un galben!”.

UPDATE 15:51/ Nicolae Dică este cel care egalează la 3 din pasa lui Aliuță.

UPDATE 15:47 / Aproape imediat Steaua reușește să marcheze prin Dorin Goian și scorul este acum 3-2 pentru Dinamo.

UPDATE 15:46 / Dinamo marchează al treilea gol, „dublă” Florin Cernat și în acest moment o conduce pe Steaua cu 3-1.

UPDATE 15:45 / Sabin Ilie s-a ciocnit destul de tare de Dan Alexa. Dinamovistul a venit imediat la adversarul său ca să-i întindă mâna, dar fostul atacant al roș albaștrilor a reacționat nervos. Alexa i-a întors spatele și a plecat. În cele din urmă cei doi s-au împăcat și s-au îmbrățișat.

UPDATE 15:40 / Mircea Lucescu se pregătește să facă o nouă schimbare, dar nu vrea să iasă nimeni de pe teren. Tâlvan: „Nea Mircea, asta-i formula ideală, lasă-ne să-i batem!”.

UPDATE 15:36 / Cernat marchează, Cristi Balaj cere intervenția VAR: merge și-l întreabă pe Marian Olaianos, unul dintre comentatorii meciului și validează golul numai după ce acesta îi confirmă că nu a fost ofsaid… 2-1 pentru Dinamo.

UPDATE 15:35 / Kiriță face show, deși a fost înlocuit. Declarații picante la interviu: „Am vrut să mușc un pic din Cobra, dar se mișcă foarte bine și n-am reușit decât să-l trag de tricou. Toți se mișcă bine în afară de nea Iulică (n. red. – Iulian Mihăescu)… E drept că a dat o pasă de gol. La adversari. Asta e, e rândul meu să-l cert acum, că și el a făcut-o destul când era antrenorul meu”.

UPDATE 15:30 / A început repriza a doua. Cei doi antrenori au făcut mai multe schimbări.

UPDATE 15:25 / Imagini din timpul pauzei

UPDATE 15:20 / Același Balaj continuă show-ul în pauză: fluieră adunarea echipelor chiar lângă urechea lui Belodedici, care scutură capul râzând: „Auoleu, nea Cristi, m-ai lăsat surd!”…

UPDATE 15:15 / Balaj a strigat la pauză către comentatorii partidei, Marian Olaianos și Marius Mitran: „Atenție mare la joc, voi sunteți VAR-ul meu”

UPDATE 15:13 / Declarație-șoc a lui Ionuț Lupescu la pauză, întrebat fiind c părerea re de meciul Suedia – România 2-1, jucat sâmbătă seară: „Sincer să fiu, n-am văzut meciul pentru că am văzut o piesă de teatru, chiar v-o recomand şi vouă. «Fierarii», cu Horaţiu Mălăele. Chiar n-am pierdut timpul. Soţia mi-a făcut program”.

UPDATE 15:08 / S-a încheiat prima parte a show-ului. Scorul este 1-1.

UPDATE 15:07 / Balaj i-a cerut lui Alexa să renunțe la multele brățări de pe mână. Tribuna reacționează prompt: „Ia vezi, Balaj, n-are și-un Rolex?”…

UPDATE 15:05 /Marica, șut pe lângă după ce a scăpat singur cu Stelea. Comentarii savuroase pe banca Stelei: „Bine că nu și-a uitat obiceiurile… Ce le-ar face jucătorilor de la Farul dacă ar rata așa!”.

UPDATE 15:00 / Giani Kirită la un pas să se încaiere cu Adrian Ilie după ce l-a faultat pe acesta. De remarcat că Giani Kiriță strigă la toți și îi organizează pe teren: „Petre, aleargă, mă!… Marica, schimbă partea că nu joci singur!”, sunt doar câteva din sfaturile fostului fundaș.

UPDATE 14:55 / Din tribună i se strigă lui Mircea Lucescu: „Nea Mircea, schimbă-l pe Burebista (n. red. – portarul Costel Câmpeanu) ca ăsta nu știe că e blat și scoate tot!”, după ce acesta a respins peste poartă două mingii foarte periculoase de sub bară.

UPDATE 14:53 / Dănuț Lupu impresionează: intră prin alunecare cu toate cele câteva… tone pe care le „poartă”, primește aplauze furtunoase, dar și o voce din tribună: „Macaraua! …Că nu-l mai ridică nimeni!”. S-a ridicat singur și a continuat jocul…

UPDATE 14:50 / „Ministrul apărării”, „colonelul” Adrian Bumbescu a cerut schimbare, dar a fost refuzat de antrenorul Victor Piţurcă: “Lasă, mai stai şi tu acolo, măcar te bronzezi”…

UPDATE 14:45 / Steaua a egalat prin Adrian Ilie, după o acțiune personală a lui Nicolae Dică pe partea lui Iulian Mihăescu, iar Mircea Lucescu și-a certat „elevul”: „Hai, mă Iulică, strînge mai repede că poți… Iar mi-ai făcut-o!”

UPDATE 14:40 / Ioan Andone a marcat dintr-un penalty acordat de arbitrul Cristi Balaj în urma unui henț comis în careu de Iulian Miu și apoi a fost schimbat cu Cosmin Bărcăuan. „Cred că am pulsul 180, dați-mi masca de oxigen că mor. Stelică știa că trag în stânga, mi-a făcut semn că acolo plonjează, dar i-am dat bară gol. Bara a fost azi cu Dinamo”, a „gâfâit” Andone celor de pe bancă.

UPDATE 14:30 /A început Meciul Legendelor. Echipele de start:
Dinamo: C. Câmpeanu – I. Mihăescu, I. Lupescu, I. Andone, O. Tâlvan – Fl. Petre, D. Lupu, G. Kiriţă, D. Iftodi – C. Marica, L. Ganea. Antrenor: Mircea Lucescu
Steaua: B. Stelea – Fl. Dumitru, M. Belodedici, A. Bumbescu, I. Miu – B. Nicoliţă, T. Stoica, I. Rotariu, M. Majearu – Ad. Ilie, N. Dică. Antrenor: Victor Pițurcă

UPDATE 14:27 / Andone a oferit prima reacţie pentru Fanatik înainte de meci: „Al naibii de greu să organizezi un asemenea eveniment. Mult mai uşor să fii antrenor şi mult mai uşor să fii jucător”.

UPDATE 14:20 / Cum a ajuns la stadionul din Voluntari, Mircea Lucescu a intrat în vestiarul lui Dinamo și, după ce s-a îmbrățișat cu toți „jucătorii”, i-a luat la rost: „De ce nu sunteți echipați?”, răspunsul venind imediat de la „căpitanul” Ioan Andone: „Păi vă așteptam pe dumneavoastră!”. După ce a fost în vestiarul lui Dinamo, Mircea Lucescu a intrat și în vestiarul Stelei, unde a fost întâmpinat rapid cu o glumă: „Hai, nea Mircea, că mereu ţi-ai dorit să vii la Steaua!”, urmată imediat de hohote de râs.

UPDATE 14:15 / Primele imagini live de la stadion


Meciul legendelor, Steaua – Dinamo, la „Gala Ioan Andone”!

„Se împlinesc 40 de ani de când am debutat în Liga I şi, sincer, mă temeam să organizez un eveniment atât de mare. Sper că va fi unul reuşit. M-am consultat cu Victor Piţurcă asupra loturilor, iar la eveniment va participa şi Mircea Lucescu, pentru că este antrenorul alături de care am debutat şi care m-a ajutat în cariera mea de jucător”, a explicat Andone.

Astfel pentru Steaua vor evolua Bogdan Stelea, Martin Tudor, Florentin Dumitru, Daniel Bălan, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Dorin Goian, Sorian Ghionea, Iulian Miu, Petre Marin, Tudorel Stoica, Sorin Paraschiv, Ilie Stan, Iosif Rotariu, Mihail Majearu, Basarab Panduru, Bănel Nicoliţă, Adrian Ilie, Adrian Neaga, Sabin Ilie, Marian Aliuţă, Cristi Ciocoiu, Nicolae Dică, Ștefan Iovan, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă și Ilie Bărbulescu.

Meciul legendelor, Steaua - Dinamo, la „gala” Ioan Andone! Dinamo - Steaua
40 de ani se împlinesc de la debutul lui Ioan Andone în Liga 1 Betano

Cine joacă pentru Dinamo

Costel Câmpeanu, Cristi Munteanu, Emilian Dolha, Iulian Mihăiescu, Florentin Petre, Gică Mihali, Cosmin Bărcăuan, Giani Kiriţă, Mircea Rednic, Tibor Selymes, Iosif Tâlvan, Cristi Pulhac, Ștefan Grigorie, Claudiu Vaişcovici, Dorin Mateuţ, Dan Alexa, Daniel Iftodi, Dorinel Munteanu, Iulian Tameş, Cătălin Munteanu, Dănuț Lupu, Florin Cernat, Ciprian Marica, Liviu Ganea, Marius Niculae, Ionel Dănciulescu, Ioan Andone sunt cei care vor apăra culorile dinamoviștilor.

Intrarea este liberă, dar se vor aduna bani din acest eveniment din ceea ce este programat ulterior. Astfel, după încheierea întâlnirii, la restaurantul Aristocrat Events Hall va avea loc o petrecere cu aproape 300 de invitați, iar tricourile actorilor din teren vor fi vândute la licitație. Se anunță sponsori grei în sală! Banii obținuți din acest eveniment vor fi donați atât Kassandrei Rotariu, fiica adoptivă a lui Iosif Rotariu, care a suferit zeci de operații în ultimii ani, cât și altor trei familii din Voluntari care au copii cu nevoi speciale: Sașa Radu, Rafael Păun și Alexandru Speriatu.

Meciul legendelor, Steaua - Dinamo, la „gala” Ioan Andone! Dinamo - Steaua
Victor Pițurcă și Mircea Lucescu vor conduce cele două formații

Valentin Ceaușescu, invitat la meci

Ioan Andone l-a invitat și pe Valentin Ceaușescu la meciul dintre Dinamo și Steaua, acolo unde Mircea Lucescu și Victor Pițurcă vor fi antrenori. Și cei doi antrenori au insistat ca fiul lui Nicolae Ceaușescu să participe la acest eveniment care are loc pe stadionul “Anghel Iordănescu”, iar șansele ca acesta să își facă apariția duminică sunt mari.

De remarcat că inițial, pe lista lui Andone nu se regăseau doi mari dinamoviști, Adrian Mutu și Mircea Rednic. Managerul de la Voluntari nu a vrut să-l invite pe Mutu din cauza conflictului pe care acesta l-a avut cu ”Briliant” în perioada când cei doi lucrau la Dinamo, iar pe Rednic a ezitat să-l cheme din pricina schimbului dur de replici dintre el și Mircea Lucescu. Până la urmă însă, Andone a dat la o parte acest conflict și l-a invitat pe Rednic, iar FANATIK vă prezintă prima reacție a antrenorului de la Dinamo cu privire la acest subiect: „Am vorbit cu Ando, e prietenul meu, dar nu știu ce voi face. Nu vreau să se simtă nimeni stingher”.