Sport

Meciul-revanşă dintre Conor McGregor şi Floyd Mayweather, pe un vas de croazieră cu acces limitat

28.01.2021 | 17:37
Meciulrevansa dintre Conor McGregor si Floyd Mayweather pe un vas de croaziera cu acces limitat
ADVERTISEMENT

Nici nu i s-au vindecat bine rănile după înfrângerea cu Dustin Poirier şi Conor McGregor se gândeşte deja la următoare luptă a carierei. Se vorbeşte despre o revanşă în faţa lui Floyd Mayweather, iar, din cauza pandemiei, locul de desfăşurarea ar fi un vas de croazieră de lux, unde numai cei mai bogaţi vor avea şansa de a fi prezenţi.

Pe 24 ianuarie, McGregor a fost învins prin KO de Dustin Poirier la gala UFC 257. În runda secundă, irlandezul a fost trimis la podea, iar arbitrul a oprit lupta.

ADVERTISEMENT

În ciuda eşecului surprinzător, McGregor şi echipa sa plănuiesc deja o revenire în forţă, o revanşă la box cu Floyd Mayweather, omul care s-a impus în 2017 în lupta directă care a generat venituri colosale.

McGregor şi Mayweather se bat pe un vas de croazieră în faţa unui public select

Boxerul american nu a ratat şansa de a-l taxa pe irlandez după înfrângerea din UFC 257. „Doar ca să ştiţi, vagabondul ăla nu va fi niciodată ca mine sau la nivelul meu. Eu sunt construit diferit, mentalul meu e de pe altă planetă, sunt un învingător înnăscut şi, da, vorbesc mult, dar de fiecare demonstrez ceea ce susţin“, a precizat Mayweather.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, s-a vorbit despre o luptă de box între McGregor şi Pacquiao, boxer pe care Mayweather l-a învins deja. „Conor nu poate să câştige nici măcar în sportul lui şi vorbeşte despre un meci de box cu Pacquiao… Nimeni nu vrea să vadă asta. E ca şi cum resturile mele ar mânca resturi“, a comentat Mayweather.

Atacurile americanului la adresa irlanadezului par să aibă totuşi alt scop. Acum, că McGregor a pierdut cu Poirier, lupta cu Pacquiao pare imposibilă. Filipinezul, senator în parlamentul ţării natale, este o adevărată legendă a boxului, cu titluri mondiale la 8 categorii diferite. Să accepte un meci cu McGregor pare ceva imposibil.

ADVERTISEMENT

Mayweather – McGregor 2, reţetă financiară de succes

Mayweather, pe de altă parte, ar fi dispus să îi dea revanşa dintr-un singur motiv: banii. Lupta directă din 2017 a fost o lovitură majoră din punct de vedere financiar. Americanul a încasat în jur de 300 de milioane în total, din contract plus procentul din încasările provenite din transmisia meciului. Şi irlandezul a luat peste 100 de milioane, la vremea respectivă. Mayweather a ajuns atunci la 50 de victorii şi zero înfrângeri, după ce l-a învins pe McGregor.

Irlandezul a promis că, în cazul unui al doilea meci direct îşi va lua revanşa. Mai mult, i-a promis lui Mike Tyson că va face asta. Dar, în iunie 2020, a anunţat că se retrage. Pentru a treia oară. Iar Mayweather i-a dat o replică acidă. „Dacă nu greșesc, nu cumva i-ai spus lui Mike Tyson că o să mă bați dacă ne vom lupta a doua oară? Acum te retragi! Credeam că vrei să îl învingi pe cel mai bun. Ei bine, dacă decizi să te întorci, aștept să te pedepsesc din nou“.

ADVERTISEMENT

Ambii sunt extrem de populari şi ştiu să atragă atenţia şi publicitatea. Atacurile recente ale lui Mayweather au fost catalogate de unii specialişti ca fiind acţiuni de marketing, încercări de a creşte cererea pentru un meci revanşă între cei doi. Un meci care să le sporească amândorura veniturile substanţial.

Dar pandemia face imposibilă lupta în condiţii normale, într-o sală plină de spectatori. În 2017, lojele VIP au însemnat venituri de 50 de milioane de dolari. Acum, cu regulile antipandemie, este practic imposibil să se poate face un meci în orice sală sau chiar pe un stadion.

Ideea de bani mulţi: să se organizeze pe un vas de croazieră de lux. Undeva în zona arabă. La meci ar asista cei mai bogaţi fani ai sportului, cei care ar avea puterea financiară să-şi cumpere un bilet. Ar fi o gală exclusivistă. De fapt, exclusivist e puţin spus.

Ideea nu e tocmai nouă. Eddie Hearn, promoterul lui Anthony Joshua, a propus-o prima dată pentru lupta dintre clientul lui şi Kubrat Pulev. Până la urmă cei doi s-au bătut în Arena Wembley, dar ideea unei lupte cu public megabogat, pe un vas, a rămas.

ADVERTISEMENT