Fotbal intern

Meciul România – Norvegia nu se va mai juca! Anunţul oficial făcut de UEFA. Prima reacție a FRF

14.11.2020 | 23:40
Meciul Romania  Norvegia nu se va mai juca Anuntul oficial facut de UEFA Prima reactie a FRF
ADVERTISEMENT

România ar trebui să joace duminică, de la ora 21.45, împotriva Norvegiei în etapa a 5-a din Liga Naţiunilor, însă meciul ar putea să nu se mai joace. Nordicii nu pot pleca de la Oslo, după o decizie a Ministerului Sănătăţii.


UPDATE, 14 noiembrie, ora 23:40 / Președintele FRF, Răzvan Burleanu, nu a dorit să vorbească după decizia UEFA de a anula meciul România – Norvegia.

ADVERTISEMENT

”Nu am ce completări să fac față de comunicatul de pe site-ul FRF. E o situație inedită. Echipa noastră își vede de programul ei în continuare”, a spus Burleanu.


UPDATE, 14 noiembrie, ora 23:26 / Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a declarat că nu este o bucurie prea mare după anularea meciului România – Norvegia din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

”Este o situație ciudată pentru că mutăm fotbalul prin alte părți. Nu este o bucurie mare, pentru că mult mai bine ar fi fost să câștigăm pe teren. Nu pot să mă pronunț dacă în România s-ar fi procedat la fel. Și o parte din delegația noastră nu a mers în Norvegia după ce a fost contact cu o persoană pozitivă în Islanda.

Guvernul norvegian a forțat UEFA să ia această decizie. Atât UEFA, cât și România nu au niciun fel de influență în această decizie. Principala dezavantajată este Austria pentru că pierde trei puncte cu Norvegia. Această situație nu schimbă cu nimic percepția pentru meciul cu Irlanda de Nord, tot la victorie vom merge.

ADVERTISEMENT

Jucătorii erau concentrați la antrenamentul de azi, vroiau să răzbune înfrângere din Norvegia. Este incredibil la ce situație s-a ajuns, nici nu credeam să trăiesc vreodată așa ceva.

Nu știm ce rezultat ne trebuie la Belfast. În funcție de rezultatul meciului Austria – Irlanda de Nord, vom ști ce nevoi avem. Mâine nu mai există pentru noi în fotbal și trebuie refăcută toată strategia pentru meciul cu Irlande Nord”, a declarat Stoichiță la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 noiembrie, ora 23:05 / Meciul România – Norvegia nu se va mai disputa, anunţul fiind făcut de site-ul oficial al FRF.

“UEFA ne-a informat că ‘în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa'”, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.


UPDATE, 14 noiembrie, ora 17:32 / FANATIK a aflat că situaţia nu s-a schimbat în privinţa naţionalei Norvegiei. În continuare, selecţionata lui Lars Lagerback nu are acceptul pentru a părăsi ţara. O variantă luată în calcul, dacă până la urmă discuţiile dintre Federaţie şi autorităţile locale vor da roade, este ca lotul lui Lars Lagerback să ajungă duminică în România, primind o derogare de la UEFA.

În aceste condiţii, meciul România – Norvegia ar putea să fie amânat pentru luni. În conferinţa de presă premergătoare partidei, Mirel Rădoi a luat în calcul şi o astfel de variantă.

“Dacă punctele comune ar fi ca meciul să fie amânat pentru luni, nu ar fi o problemă pentru noi, dar asta nu depinde de noi și nici de Norvegia. Cel mai important e ca meciul să se joace pe teren, va trebui să cădem de acord când să se joace și ora”, a declarat Mirel Rădoi.


UPDATE, 14 noiembrie, ora 16:46 / După mai multe discuţii, selecţionata Norvegiei ar fi primit undă verde pentru deplasarea în România.

“După scrisoarea adresată oficialilor și o nouă întâlnire cu reprezentanții Ministerului Sănătății în care s-a discutat despre interpretarea legislației în vigoare, echipa națională are acum permisiunea să se deplaseze în România și Austria”, ar fi anunţat oficialii Federaţiei Norvegiene de Fotbal.


UPDATE, 14 noiembrie, ora 15:49 / Espen Nakstad, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a prezentat motivul pentru care naţionala lui Lars Lagerback.

“Considerăm că orice contact direct cu o persoană depistată pozitiv cu COVID-19 trebuie să intre în carantină pentru 10 zile. În caz contrar, o altă decizie ar încălca legile Norvegiei privind carantinarea perosoanelor infectat cu COVID-19”, a declarat Espen Nakstad.

Omar Elabdellaoui a fost depistat pozitiv cu coronavirus vineri şi a fost scos din lotul lui Lars Lagerback.


UPDATE, 14 noiembrie, ora 14:50 / Conform regulamentului UEFA pentru Liga Naţiunilor, naţionala Norvegiei este obligată să ajungă în România cu 24 de ore înainte de startul meciului (data limită este sâmbătă, ora 21:45), altfel va pierde la masa verde.

Naţionala Norvegiei ar fi trebuit să ajungă în România în această după-amiază. Conform frf.ro, nordicii sunt în contact permanent cu UEFA şi aşteaptă o nouă evaluare din partea autorităţilor locale. Conferinţa de presă şi antrenamentul oficial al Norvegiei au fost anulate.


Conform Dagbladet, plecarea lotului Norvegiei spre România a fost blocată de autorităţile locale. Ministerul Sănătăţii de la Oslo a decis ca selecţionata lui Lars Lagerback să nu plece spre Bucureşti.

La scurt timp, Terje Svendsen, preşedintele Federaţiei Norvegiene de Fotbal, a anunţat că echipa rămâne la Oslo, cel puţin pentru moment.

Norvegia nu poate să plece spre Bucureşti pentru meciul cu România. Probleme şi cu lotul, iar partida e în pericol

“Când ministruş Sănătăţii ne-a anunţat decizia, am transmis lotului că rămânem în Norvegia, cel puţin până la o nouă comunicare. Noi, nu doar jucătorii, putem pierde o aportunitate importantă pentru preliminariile CM 2022, dar ratăm şi şansa să promovăm în Divizia A din Liga Naţiunilor. Este o situaţie foarte complicată”, a declarat Terje Svendsen, preşedintele Federaţiei Norvegiene de Fotbal, conform Dagbladet

Adre Hansen, Sondre Rossbach (ambii portari), Marius Lode, Markus Henriksen şi Patrick Berg ar urma să fie lăsaţi acasă, fiind jucători care evoluează în prima ligă a Norvegiei. Omar Elabdellaoui, depistat pozitiv cu corornavirus, a ieşit din lotul nordicilor vineri.

În aceste condiţii, Norvegiaar urma să vină la Bucureşti cu un lot format din 18 jucători şi cu un singur portar. Rune Jarstein (Hertha Berlin), titular şi în duelul de la Oslo, va fi în poarta nordicilor la meciul cu România.

De ce jucătorii din prima ligă a Norvegiei nu pot face deplasarea

“Este o situaţie delicată, cu multe dileme. Decidem ca jucătorii de la cluburile norvegiene să rămână în carantină pentru a preveni răspândirea virusului în societatea noastră. Jucătorii care joacă în străinătate pot părăsi ţara, mai ales că nu se vor mai întoarce în Norvegia”, a anunţat Terje Svendsen, preşedintele Federaţiei Norvegiene de Fotbal.

“Ştiu că este o decizie sensibilă, dar este important pentru fotbalul norvegian ca sezonul să se încheie în Eliteserien (n.r. prima ligă din Norvegia), a susţinut Einar Handlykken, oficial al clubului Odd.

După apariţia unui caz de coronavirus în lotul lui Lars Lagerback, conducătorii Federaţiei au decis ca fotbaliştii care provin de la echipele din prima ligă a Norvegiei să fie lăsaţi acasă. Astfel, Norvegia se va baza pe un singur portar în dubla cu România şi Austria.

Vestea este una foarte bună pentru România, în condiţiile în care avem nevoie de o victorie ca să sperăm în continuare la un loc în urna a 2-a valorică pentru tragerea la sorţi din preliminariile CM 2022.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,69 este cota pentru ”1x” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT