Fotbal international

Urmează meciul sezonului pentru FCSB. Cum a jucat Guimaraes aseară, ce atmosferă îi așteaptă pe roș-albaștri în Portugalia + ce fotbalist a murit pe terenul Vitoriei în trecut

26.08.2019 | 10:10
Urmeaza meciul sezonului pentru FCSB Cum a jucat Guimaraes aseara ce atmosfera ii asteapta pe rosalbastri in Portugalia  ce fotbalist a murit pe terenul Vitoriei in trecut

Cu cinci înfrângeri consecutive în campionat și penultima în clasament, FCSB joacă un meci cât un întreg sezon joi seara, de la ora 22:00, la Guimaraes. Returul cu Vitoria pornește de la 0-0, astfel că orice gol marcat de roș-albaștrii va conta dublu. 

Șase jucători odihniți pentru returul FCSB

Înaintea de a juca împotriva lui FCSB în play-off-ul Europa League, Guimaraes a avut meci în campionat cu Famalicao, scor 1-1. Antrenorul Ivo Vieira a menajat șase jucători în această partidă, toți cei patru fundași și doi mijlocași. Schimbările din defensivă s-au văzut, Vitoria primind gol de la Famalicao. Interesant este că Vieira a preferat să le ofere continuitate celor trei atacanți ai săi, iar Davidson a pasat decisiv la golul marcat de Teixeira.

  • PRIMUL 11 AL LUI GUIMARAES LA MECIUL CU FAMALICAO

  • PRIMUL 11 AL LUI GUIMARAES LA MECIUL CU FCSB

Au rămas fără golgheter

În această vară, Guimaraes s-a despărțit de Toze, golgheterul din precedenta stagiune, cu nouă goluri marcate. Acesta a ales banii arabilor, semnând cu Al Nasr. Trebuie spus însă că Davidson este încă prezent și va fi din nou titular joi seara, așa cum s-a întâmplat la Giurgiu. Brazilianul a marcat opt goluri și a oferit șase assist-uri în precedenta stagiune. Acesta a marcat și în prima etapă de campionat cu Boavista, într-un meci încheiat la egalitate, scor 1-1. Guimaraes a fost nevoită să joace două tururi preliminare ca să ajungă în play-off, eliminând fără emoții o echipă din Luxemburg și una din Letonia. Portughezii au câștigat cele două manșe cu 5-0 și 9-0 la general.

Cea mai iubită echipă dintre cluburile mici

Vitoria Guimaraes joacă pe o arenă de 30.000 de locuri, renovată în 2003 în vederea organizării Campionatului European din 2004. Interesant este că Guimaraes este cea mai iubită echipă din Portugalia dintre cluburile mici. Iar acest aspect este demonstrat de cifre. În urmă cu un sezon, Guimaraes a avut cea de-a patra medie a numărului de spectatori la meciurile de acasă. Au venit în medie aproximativ 18.000 de suporteri, doar Porto, Benfica și Sporting stând mai bine în acest top. Pe această arenă a avut loc decesul fotbalistului Miklos Feher, survenit pe 25 ianuarie 2004, în timpul unei partide de campionat între Guimaraes și Benfica.

Cea mai iubită echipă dintre cluburile mici
Cea mai iubită echipă dintre cluburile mici

Guimaraes a jucat în grupe anul trecut

Guimaraes s-a calificat direct în grupele Europa League în urmă cu un sezon, însă nu s-a descurcat deloc bine, terminând pe ultimul loc o grupă cu Salzburg, Marseille și Konya. Trebuie menționat însă că Vitoria nu a pierdut niciun joc pe teren propriu și a marcat în cinci dintre cele șase partide jucate. În ultimul an calendaristic, doar două echipe au câștigat pe terenul lui Guimaraes, ambele în campionat: Deportivo Aves și Benfica.

Vreme perfectă la ora jocului

Partida dintre Guimaraes și FCSB se joacă joi, de la ora 22:00, și va fi ultima din programul play-off-ului Europa League. În Portugalia sunte temperaturi de sub 30 de grade Celsius, astfel că vom asista la o vreme perfectă la ora jocului.