Sporturi

Meciul Simona Halep-Irina Begu, subiect de scandal în Anglia: „Ce se întâmplă? E penibil!”

30.09.2020 | 18:47
Meciul Simona HalepIrina Begu subiect de scandal in Anglia Ce se intampla E penibil
ADVERTISEMENT

Meciul Simona Halep-Irina Begu, subiect de scandal în Anglia, după ce Eurosport UK a decis să nu difuzeze partida româncelor pe niciunul dintre cele două canale principale.

La fel ca în România, postul Eurosport are tot două canale și în Marea Britanie, însă pe niciunul dintre acestea nu a fost transmisă partida dintre Simona Halep și Irina Begu.

ADVERTISEMENT

Deși Halep este favorita numărul 1 în competiția feminină, englezii au preferat să ofere meciurile Alexander Zverev (Germania, 7 ATP) – Pierre Herbert (Franța, 78 ATP) și  Casper Ruud (Norvegia, 25 ATP) – Tommy Paul (SUA, 58 ATP).

Meciul Simona Halep-Irina Begu, subiect de scandal în Anglia. Fanii au luat foc

În programul versiunii britanice a postului Eurosport apărea meciul dintre cele două jucătoare românce, însă atunci când telespectatorii au deschis televizoarele pentru a urmări partida, ei au avut parte de o surpriză.

ADVERTISEMENT

Nici pe Eurosport 1, nici pe Eurosport 2 nu era de găsit meciul dintre Halep și Begu, iar fanii tenisului care voiau să urmărească partida au răbufnit pe Twitter. Mai mult decât atât, unii sugerează că ar fi vorba despre sexism din partea postului de televiziune.

„De ce naiba a ales Eurosport să difuzeze meciul a doi băieți care nu sunt nici printre favoriți și n-au nici vreun nume important (n.r. trimitere la partida Ruud – Paul), însă nu s-au deranjat să transmită partidele în care sunt implicate Simona Halep, Elise Mertens, Maria Sakkari sau oricare altă femeie de top? Penibil. Din nou”, a scris un fan.

ADVERTISEMENT

Un altul i-a replicat că „Ba chiar scrie în rubrica de informații că transmit meciul Simonei Halep. Ce se întâmplă, Eurosport?”.

„Sigur că în era streamingului, nici nu prea mai contează cu adevărat, dar sunt curios de ce Eurosport 2 alege să transmită Tommy Paul contra Casper Ruud în loc de, să zicem, favorita numărul 1 Simona Halep contra Irina-Camelia Begu. Sunt mulți fani Ruud și Paul în această țară sau?”, a întrebat un alt utilizator, aluzie și la numărul mare de români care trăiesc în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

O altă utilizatoare a adus în discuție chiar palmaresul Simonei Halep și cele două titluri de Grand Slam cucerite de-a lungul carierei, întrebându-se de ce meciul româncei nu poate fi vizionat în Marea Britanie.

„Eurosport, care-i problema ta? Mă uit live la doi jucători necunoscuți, Ruud și Paul, în loc să urmăresc numărul 2 mondial în clasamentul WTA, Simona Halep? A câștigat două turnee de Grand Slam și e favorită principală din nou la Roland Garros. Dați dovadă de profesionalism, pentru numele lui Dumnezeu!”, a scris utilizatoarea.

Meciul Simona Halep-Irina-Camelia Begu are loc în turul doi al turneului de la Roland Garros și se desfășoară pe arena centrală Philippe Chatrier de la Paris.

ADVERTISEMENT
Tags: