Sport

Video. Haaland, debut cu gol: Man City – Bayern 1-0. Chelsea – Arsenal 0-4! Rezumatele amicalelor

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ora României, au avut loc în SUA două partide amicale de mare interes: Man. City- Bayern Munchen 1-0 şi Chelsea - Arsenal 0-4.
24.07.2022 | 07:50
Video Haaland debut cu gol Man City  Bayern 10 Chelsea  Arsenal 04 Rezumatele amicalelor
1. Video. Haaland, debut cu gol: Man City - Bayern 1-0. Chelsea - Arsenal 0-4! Rezumatele amicalelor. Erling Haaland a marcat prmul lui gol pentru City. Foto: Man. City Twitter
ADVERTISEMENT

Se apropie cu paşi repezi startul noului sezon atât în Germania, cât şi în Anglia, unde weekendul următor vor avea loc partidele din Supercupe, Liverpool – Man. City, respectiv Bayern Munchen – Leipzig. Marile echipe se află pe ultima sută de metri în definitivarea pregătirilor, jucând ultimele partide de verificare, dar ce partide, adevărate capete de afiş în fotbalul mondial.

S-a jucat cu câte 80.000 de oameni în tribune la ambele meciuri

Astfel de meciuri s-au desfăşurat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe teritoriul SUA, ambele cu casa închisă, peste 80.000 de oameni în tribune, între Manchester City şi Bayern, scor 1-0 Munchen, respectiv o prefaţare a derbyului londonez oficial, Chelsea – Arsenal 0-4. Au fost partide intense, jucate ca şi când ar fi fost vorba de meciuri de campionat.

ADVERTISEMENT

Evident, cei prezenţi în tribune au fost foarte interesaţi să vadă cum arată echipele după marile manevre de transfer efectuate în această vară. Manchester City a reușit una dintre cele mai spectaculaose mişcări, respectiv aducerea golgeterului norvegian Erling Haaland de la Borussia Dortmund.

Haaland a marcat la 12 minute de la debutul pentru Manchester City

Şi uraganul Haaland s-a dovedit a fi mai puternic decât furtuna abătută asupra localităţii Green Bay din statul Wisconsin, unde a avut loc confruntarea dintre Manchester City şi Bayern Munchen. Jocul a fost amânat cu o oră, apoi s-au jucat câteva minute după care iar s-a întrerupt iar în final partida a avut durata a câte 40 de minute repriza.

ADVERTISEMENT

Unicul gol al meciul dintre cetăţeni şi bavarezi a fost marcat tocmai de marele transfer reuşit de Pep Guardiola. Doar 12 minute i-au trebuit norvegianului Erling Haaland să îşi pună pentru prima dată pecetea la un succes al lui City şi tehnicianul catalan s-a declarat deosebit de mulţumit de prestaţia noului său star.

De Ligt a intrat pe parcursul meciului

Marele transfer al verii la Bayern Munchen, fundaşul central olandez Mathijs de Ligt, adus de la Juventus pentru 75 de milioane de euro, şi-a făcut debutul pe parcursul jocului, înlocuindu-l pe Upamecano. La Bayern s-a văzut enorm ce înseamnă să nu îl mai aibă în atac  pe polonezul Robert Lewandowsi, fiind evidentă necesitatea găsirii unui vârf de mare valoare.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola şi l-a dorit în mod express pe Erling Haaland, pentru care i-a şi dat drumul brazilianului Gabriel Jesus la Arsenal şi internaţionalului englez Raheem Sterling la Chelsea. Norvegianul i-a răsplătit repede încrederea, dar întrebarea este cum va gestiona Guardiola situaţia în cazul accidentării tancului nordic, aşa cum s-a petrecut, nu o dată, la Borussia Dortmund.

Echipe de start

MANCHESTER CITY (4-3-3): Ederson – Cancelo, Ake, Dias, Wilson-Es – B. Silva, Rodri, De Bruyne – Grealish, Haaland, Mahrez. Antrenor: Pep Guardiola

ADVERTISEMENT

BAYERN (4-2-3-1): Neuer – Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies – Sabitzer, Kimmich – Sane, Gnabry, Coman – Muller. Antrenor: Julian Nagelsmann

Tuchel, experiment dezastru cu un nou sistem: Chelsea – Arsenal 0-4

Chelsea, care din această vară are patron american, a fost o adevărată calamitate în amicalul londonez desfăşurat pe stadionul Camping World din Orlando. A fost pur şi simplu numărată în picioare de un Arsenal care a intrat de la bun început cu cel mai bun unsprezece. Ideile tactice ale lui Thomas Tuchel, de schimbare a sistemului de joc din 3-4-3 în 4-3-3 au fost sinucigaşe.

Când la pauză s-a decis să revină la vechiul sistem era deja prea târziu, pentru că tabela de marcaj indica deja 2-0 pentru tunari, care au mai punctat tot de atâtea ori în a doua parte, pe contraatac. Singurul aspect pozitiv pentru fanii The Blues este că în a doua repriză a debutat fostul stâlp al apărării lui Napoli, senegalezul Koulibaly. Golurile învingătorilor au fost marcate de Gabriel Jesus şi Odegaard în prima parte, minutele 15 şi 36 şi de Saka şi Lokonga, minutele 66 şi 90.

Echipe de start

CHELSEA (4-3-3): Mendy – James, Chalobah, Silva, Emerson – Gallagher, Jorginho, Sterling – Mount, Werner, Havertz. Antrenor: Thomas Tuchel

ARSENAL (4-2-3-1): Ramsdale – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Partey, Xhaka – Martinelli, Odegaard, Saka – Gabriel Jesus. Antrenor: Mikel Arteta.

 

 

 

ADVERTISEMENT