Sport

Naţionala feminină de tineret a câştigat primul meci în drumul spre CM 2018

Echipa naţională a României U20 de handbal feminin a reuşit o primă victorie în drumul spre Campionatul Mondial din 2018.
23.03.2018 | 18:35
Nationala feminina de tineret a castigat primul meci in drumul spre CM 2018

UPDATE 3.23.2018: Naţionala României de handbal feminin U20 a învins, la Cluj-Napoca, reprezentativa similară a Croaţiei, 33-25. Pentru fetele antrenate de Gheorghe Tadici urmează, sâmbătă, duelul cu Georgia, adversarul cel mai facil, iar duminică se vor duela cu Ucraina, echipa care conduce grupa în urma victoriei cu 36-17 cu Georgia.

“Abordăm meciurile cu încredere deoarece jucăm acasă. Cel mai greu meci va fi cel contra Croaţiei, am mai jucat cu ele la Campionatul European. Este ultimul an de tineret pentru această generaţie şi ne dorim să urcăm pe podium la Mondiale. Atuul nostru este că formăm o echipă unită. Avem multe de învăţat de la domnul Tadici şi încercăm să fim ascultătoare”, spune căpitanul Sorina Tărcă.

Numit la cârma reprezentativei de tineret la finalul anului trecut alături de Bogdan Burcea (antrenorul ce face minune cu SCM Craiova în acest sezon a cupelor europene), Gheorghe Tadici speră să aducă o nouă medalie importantă pentru handbalul românesc după argintul reuşit în 2005 cu naţionala de senioare.

“Fetele au ajuns la maturitate sportivă, au progresat foarte mult de la prima întâlnire cu ele în 2017. Avem jucătoare care sunt convins că se vor consacra şi în Liga Naţională şi în naţionala de senioare. Cel mai dificil adversar va fi Croaţia, dar sper să ne calificăm de pe primul loc. Obiectivul nostru este să facem tranziţia acestei generaţii spre senioare şi cu un rezultat de top la turneul final”, a subliniat antrenorul secund Bogdan Burcea.

Actuala generaţie trebuie să respecte blazonul României, ţară medaliată cu bronz la precedenta ediţie şi dublă campioană mondială de tineret în 1995 şi 1999. Din naţionala medaliată în 2016, portăriţa Yuliya Dumanska şi căpitanul Cristina Laslo sunt deja titulare în actuala generaţie de senioare ce caută drumul spre JO Tokyo 2020. 

“Domnii profesori ne-au transmis să avem concentrare, atitudine şi să ne apărăm foarte bine deoarece cu defensiva putem câştiga meciurile. Ne dorim să facem cât mai repede pasul spre senioare. Cred sincer că o parte dintre fetele din această generaţie ar putea juca la Jocurile Olimpice la Tokyo în 2020”, a concluzionat interul Raluca Petruş, lansată în handbalul mare chiar la Cluj-Napoca.

Programul meciurilor

Vineri, 23 martie

11.00 Ucraina – Georgia

16.00 Croaţia – România

Sâmbătă, 24 martie

11.00 Croaţia – Ucraina

16.00 România – Georgia

Duminică, 25 martie

11.00 România – Ucraina

14.00 Georgia – Croaţia

Primele două echipe clasate se califică la turneul final din Ungaria, programat între 1 şi 15 iulie 2018

Cum poţi achiziţiona bilete:

Biletele costă doar 10 lei/zi (abonamentul pentru întreg turneul – 20 lei) şi pot fi achiziţionate online sau de la Sala Polivalentă în zilele de competiţie..

*Persoanele care şi-au achiziţionat bilete pentru meciul România – Rusia (preliminariile EURO 2018 senioare, duminică, ora 18.30) au acces gratuit şi la acest turneu.

Evenimentul este organizat sub egida Cluj Napoca – Oraş European al Sportului 2018.

 

 

Tags: