Sport

Meciuri europene 10-12 mai. Karim Benzema a intrat în istoria lui Real Madrid. “Galacticii” au demolat-o pe Levante

FANATIK vă oferă amănunte despre partidele programate la mijlocul acestei săptămâni, 10-12 mai, în La Liga, unde are loc o etapă intermediară şi în Ligue 1.
12.05.2022 | 23:39
Meciuri europene 1012 mai Karim Benzema a intrat in istoria lui Real Madrid Galacticii au demolato pe Levante
Karim Benzema a marcat din nou pentru Real Madrid
ADVERTISEMENT
12-05-2022
20:33

Karim Benzema, egalul lui Raul la goluri marcate pentru Real Madrid

Real Madrid – Levante 6-0 (Mendy 13, Benzema 19, Rodrygo 34, Vinicius 45, 68, 83)

Karim Benzema a marcat al doilea gol în meciul Real Madrid – Levante şi, cu această ocazie, l-a egalat pe Raul. Atacantul francez a ajuns la 323 de goluri înscrise pentru “galactici”, la fel ca fostul mare atacant. Golgeterul all-time al clubului este Cristiano Ronaldo, cu 451 de reuşite.

Real Sociedad – Cadiz 3-0 (Sorloth 19, Januzaj 53-penalty, Portu 90+8-penalty)

Rayo Vallecano – Villarreal 1-5 (S. Guardiola 21 / Pedraza 3, 88, Foyth 27, Alcacer 38, P. Torres 45+1)

11-05-2022
21:34

Rezultatele înregistrate miercuri în principalele campionate europene

La Liga, etapa a 36-a

  • Alaves – Espanyol 2-1 (de la Fuente 7, Escalante 59 / de Tomas 14)
  • Osasuna – Getafe 1-1 (Oier 9 / Torro 20 aut.)
  • Sevilla – Mallorca 0-0
  • Elche – Atletico Madrid 0-2 (Cunha 28, de Paul 62)

Ligue 1, restanţe etapa a 36-a

  • Nice – St. Etienne 4-2 (Bard 52, Delort 60, 62, Boudaoui 80 / Bouanga 11, Youssuf 45+3)
  • Nantes – Rennes 2-1 (Coulibaly 45, Pallois 71 / Tait 32)
11-05-2022
20:58

PAOK Salonic pierde din nou, Răzvan Lucescu a intrat în conflict cu fanii

Fanii lui PAOK Salonic au luat foc după o nouă înfrângere suferită pe teren propriu, 0-1 în derby-ul local cu rivala Aris. Echipa antrenată de Răzvan Lucescu este într-o criză profundă de rezultate, nu a mai câștigat de zece partide, perioadă în care a înregistrat 7 înfrângeri și a înscris doar 5 goluri.

La finalul meciului cu Aris, ultrașii furiosi au cerut socoteală jucătorilor, moment în care mijlocașul Jasmin Kurtic a făcut un gest de nemulțumire, ridicând brațele, ceea ce i-a întărâtat și mai tare pe fani. Antrenorul Răzvan Lucescu a încercat să calmeze spiritele, s-a dus în mijlocul suporterilor, au urmat discuții aprinse, cu multe reproșuri.

La final, fanii au transmis un ultimatum: pentru a uita de acest parcurs, trebuie să câștige obligatoriu finala Cupei Greciei, contra lui Panathinaikos, programată pe 21 mai.

11-05-2022
20:11

Ajax, campioană pentru a 36-a oară în Olanda

Ajax Amsterdam a câştigat cu 5-0 meciul cu Heerenveen din penultima etapă a Eredivisie. În urma acestui succes, „lăncierii“ şi-au asigurat matematic al 36-lea titlu de campioană din istorie.

Sportiv, Feyenoord Rotterdam şi-a felicitat adversarul pentru succes, prin intermediul contului oficial de Twitter.

10-05-2022
19:41

Barcelona - Celta Vigo 3-1

Barcelona – Celta Vigo 3-1 (Depay 30, Aubameyang 41, 48 / Aspas 50)

FINAL DE MECI! Barcelona câştigă cu 3-1, însă victoria este umbrită de accidentarea gravă a lui Araujo. Catalanii îşi fortifică locul doi având 7 puncte avans şi un meci în plus faţă de Sevilla. 

Min. 61 – Meciul este întrerupt! Clipe de panică pe Camp Nou! Ronald Araujo a fost protagonistul unei accidentări teribile. Fundașul uruguayan a rămas inconștient pe gazon după ce s-a ciocnit cu coechipierul său Gavi și a fost scos de pe teren cu Ambulanța după ce a primit îngrijiri medicale mai bine de șase minute.

Min 58 – Oaspeții rămân în inferioritate numerică, după ce Murillo a luat cartonașul roșu.

Min. 50 – GOOOL Celta Vigo!!! Oaspeții reduc din hadicap prin Iago Aspas!

Min. 48 – GOOOL Barcelona!!! Gabonezul face „dubla!”

Min. 41 – GOOOL Barcelona!!! Aubameyang dublează avantajul catalanilor!

Min. 30 – GOOOL Barcelona!!! Depay deschide scorul!

Min. 1 – A început meciul de pe Camp Nou!

Echipele de start:

La Liga are programată pe perioada marţi, 10 mai – joi, 12 mai, jocurile etapei a 36-a, o rundă intermediară. Singurele lucruri care mai trebuie clarificate sunt numele echipelor care vor merge în Europa League şi în Conference League precum şi ale celor trei formaţii care vor retrograda. Totodată, în Franţa finalistele Cupei vor susţine meciurile din etapa a 36-a, restul având deja loc weekend-ul trecut.

Programul etapei a 36-a din La Liga, 10-12 mai

Marţi, 10 mai

ora 20:00 Valencia – Betis Sevilla

ora 21:00 Granada – Athletic Bilbao

ora 22:30 Barcelona – Celta Vigo

Miercuri, 11 mai, ora 20:00

Alaves – Espanyol

Osasuna – Getafe

ora 21:30 Sevilla – Mallorca

ora 22:30 Elche – Atletico Madrid

Joi, 12 mai

ora 20:00 Real Sociedad – Cadiz

ora 21:00 Rayo Vallecano – Villarreal

ora 22:30 Real Madrid – Levante

LIGUE 1 – restanţe etapa a 36-a

Miercuri, 11 mai

ora 20:00 Nice – Saint Etienne

ora 22:00 Nantes – Rennes

Real Madrid, care este matematic campioană încă din etapa a 35-a, va juca până la final de sezon utilizând meci de meci doar maxim trei-patru titulari, pentru că antrenorul Carlo Ancelotti a decis să ţină la odihnă şi ca formă de protecţie de pericolul unor nedorite accidentări majoritatea oamenilor cheie din lot după ce galacticii au reuşit calificarea în finala Champions League.

ADVERTISEMENT

De aceea, încă de la derbyul capitalei Spaniei, pierdut de Real cu 1-0 în faţa lui Atletico, pe teren şi-au făcut apariţia mulţi jucători utilizaţi foarte puţin în acest sezon şi acesta ar putea fi motivul pentru care rezultatele să fie departe de normal şi de potenţialul echipei. De acest lucru ar putea profita şi curajoasa Levante, care rwefuză să moară, chiar dacă meciul va avea loc pe Santiago Bernabeu.

Echipele de Champions League au fost definitivate

Cele patru reprezentante ale Spaniei în grupele viitoarei ediţii a Champions League au fost deja stabilite la finalul etapei a 35-a în care Sevilla a scos in extremis un egal la Villarreal iar Atletico a profitat de faptul că vecina Real e deja campioană şi bagă rezerve.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, în privinţa participării europene au rămas interesante disputele pentru locurile de Europa League şi de Conference League, echipa care va termina pe locul 7 urmând a ajunge în nou creata competiţie europeană, care va fi la a doua ediţie.

Betis Sevilla e sigură de locul de Europa League câştigând Cupa Spaniei

În cursa pentru locurile de Europa League şi Conference League se află Real Sociedad, Villarreal şi Athletic Bilbao. Asta pentru că ocupanta locului 5, Betis Sevilla, e deja sigură de participarea în grupele Europa League, în calitate de câştigătoare a Cupei Spaniei.

ADVERTISEMENT

Real SCine se bate pentru supravieţuireociedad are 56 de puncte, ocupă locul 6 şi va juca acasă un meci nu tocmai uşor, cu Cadiz, care trage pentru salvarea al doilea an consecutiv. La trei puncte în spate, pe locul de Conference League se află semifinalista din acest sezon a Champions League, Villarreal, iar la o lungime în urmă Athletic Bilbao. Villarreal joacă la Madrid, cu Rayo Vallecano iar Bilbao merge la Granada, care arde pentru supravieţuire.

Cine se bate pentru supravieţuire

Cu trei etape înainte de final nu există nici o echipă care să fie matematic retrogradată. Până şi ultima clasată, Alaves, încă mai are şanse. Alaves, Levante, Mallorca ocupă ultimele trei locuri, dar Granada, Cadiz şi chiar Getafe sunt încă în pericol.

ADVERTISEMENT

Cea mai grea misiune, la prima vedere, o are Levante pe Santiago Bernabeu, dar va întâlni un Real Madrid format din rezerve. Granada are meci greu acasă cu Bilbao, Cadiz deplasare de infern la San Sebastian iar Getafe poate spera la un punct la Pamplona.

Nantes e în Europa League, Rennes trage la Champions League

Sunt şi două restanţe în Ligue 1. Nice a ratat accesul în Europa League pierzând finala Cupei Franţei cu Nantes şi acum trebuie să tragă să nu piardă Europa printr-un loc în campionat. Saint Etienne are tot mai puţine şanse de a evita locul 18, locul de baraj.

Nantes – Rennes va fi important doar pentru oaspeţi, care se bat cu Marseille pentru locul 3, de play-off Champions League. Canarii sunt în sărbătoare după ce au câştigat Cupa Franţei şi s-au calificat în grupele Europa League, dând peste cap calculele lui Lyon, care sezonul viitor nu va evolua în nici o cupă europeană.

ADVERTISEMENT