Sport

Meciuri europene, 21-23 decembrie. PSG, salvată de Icardi în prelungiri. Messi, zero realizări! Liverpool, calificare dramatică în semifinalele Cupei Ligii

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciurile care au loc în Europa în perioada 21-23 decembrie, în Serie A, La Liga, Ligue 1 şi Cupa Ligii Angliei, sferturi de finală.
23.12.2021 | 01:00
Meciuri europene 2123 decembrie PSG salvata de Icardi in prelungiri Messi zero realizari Liverpool calificare dramatica in semifinalele Cupei Ligii
Cu un Messi care a avut un nou meci modest, fără Mbappe, Neymar și Veratti, și cu Ramos eliminat, PSG nu a reușit decât un 1-1 pe terenul lui Lorient.
ADVERTISEMENT
22-12-2021
22:39

Liverpool, calificare dramatică în semifinalele Cupei Ligii

Liverpool a reușit o calificare dramatică în semifinalele Cupei Ligii în fața lui Leicester. Oaspeții au condus cu 2-0, în minutul 13, după dubla lui Vardy. Oxlade-Chamberlain a redus din handicap, însă la pauză tabela indica din nou o diferență de două goluri pentru Leicester, grație reușitei lui Maddison.

În repriza secundă, ”cormoranii” au alergat după egalare. Și, după ce Diogo Jota a redus din handicap, au reușit să-și atingă obiectivul în al cincilea minut de prelungiri, prin Minamino.

Calificarea avea să fie decisă de loviturile de departajare. Același Minamino a ratat șansa de a deveni erou, ratând a cincea lovitură, după ce Thomas făcuse același lucru pentru Leicester. Însă Bertrand l-a imitat, iar Diogo Jota a consființit calificarea lui Liverpool.

Mai departe merg și Chelsea, care s-a impus cu 2-0 la Brentford, respectiv Tottenham, după 2-1 în derbyul londonez cu West Ham.

 

22-12-2021
22:24

PSG salvată de Icardi de la o înfrângere în Ligue 1

PSG nu a reușit să se impună pe terenul lui Lorient, în runda cu numărul 19 din Ligue 1. Ba mai mult, gazdele au condus cu 1-0 după reușita lui Monconduit (min.40), care a șutat necruțător, sub transversală, de la marginea suprafeței de pedeapsă. 

Messi a avut o nouă partidă fără strălucire, iar Sergio Ramos, intrat în minutul 46, a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. PSG a fost salvată de la înfrângere de Mauro Icardi, în minutul 90+1. Argentinianul a reluat cu capul, din marginea careului mic, centrarea perfectă a lui Hakimi.

În urma acestui rezultat, PSG, cu 46 de puncte, este la 13 lungimi de urmăritoarele sale, Nice și Marseille. Ultima are însă un meci mai puțin. Nice s-a impus în această rundă cu 2-1 în fața lui Lens, în timp ce Marseille a remizat, acasa, 1-1, cu Reims.

22-12-2021
20:25

Atletico Madrid, înfrângere surprinzătoare pe terenul Granadei

Atletico Madrid a suferit o înfrângere surprinzătoare pe terenul Granadei, în condițiile în care lucrurile păreau simple pentru madrileni, care deschiseseră scorul după doar două minute, prin reușita lui Joao Felix.

Totuși, Granada a reușit să egaleze în minutul 17 prin columbianul Darwin Machis, iar în minutul 61, Jorge Molina marca golul care avea să consemneze surpriza rundei cu numărul 18 din La Liga.

Astfel, Atletico Madrid se rămâne la 14 puncte distanță de Real Madrid, liderul din Spania, care încă mai are de jucat un meci contra lui Atletico Bilbao.

În această săptămână, în weekend doar englezii, în măsura în care le va permite valul 5 al pandemiei de COVID, care tam-nesam a lovit ca un taifun Insula, vor mai juca fotbal în weekend, în tradiţionala etapă de Boxing Day. În rest, vor mai fi meciuri doar în Belgia, ultima rundă din 2021, şi în Turcia, aceeaşi situaţie, deşi la ei nu există sărbătoarea Crăciunului.

Programul meciurilor europene 21-22 decembrie

Marţi, 21 decembrie

SERIE A, etapa a 19-a

  • Final Genoa – Atalanta 0-0
  • Final  Juventus – Cagliari 2-0 (Kean 40, Bernardeschi 83)

LA LIGA, restanţe etapa a 4-a

  • Final  Villarreal – Alaves 5-2 (Moreno 18, 88,  Dia 27, 76, Pino 79 – Pons 44, Joselu 65) Alex Țîrlea a fost rezervă neutilizată la Alaves.
  • Final Sevilla – Barcelona 1-1(Papu Gomez 32 – Araujo 45)
ADVERTISEMENT

CUPA LIGII ANGLIEI sferturi de finală

  • Final Arsenal – Sunderland 5-1 (Nketiah 17, 49, 58, Pepe 27, Patino 90+1 – Broadhead 31)

Miercuri, 22 decembrie

SERIE A, etapa a 19-a

  • Final Sassuolo – Bologna 0-3 (Orsolini 36, Hickey 44, Santander 90+4)
  • Final Venezia – Lazio 1-3 (Forte 30 / Pedro 3, Acerbi 48, L. Alberto 90+5)
  • Final AS Roma – Sampdoria 1-1 (Shomurodov 72 / Gabbiadini 80)
  • Final Inter – AC Torino 1-0 (Dumfries 30)
  • Final Verona – Fiorentina 1-1 (Lasagna 17 / Castrovilli 81)
  • Final Napoli – Spezia 0-1 (Jesus 37 aut.)
  • Final Empoli – AC Milan 2-4 (Bajrami 18, Pinamonti 84 pen. / Kessie 12, 42, Florenzi 63, T. Hernandez 69)

LA LIGA, restanţă etapa a 9-a

  • Final Granada – Atletico Madrid 2-1 (Machis 17, Molina 61 / J. Felix 2)

LA LIGA, anticipo etapa a 21-a

  • Final Athletic Bilbao – Real Madrid 1-2 (Sancet 10 / Benzema 4, 7)

LIGUE 1, etapa a 19-a

  • Final Lorient – PSG 1-1 (Monconduit 40 / Icardi 90+1)
  • Final Bordeaux – Lille (Elis 18, 45 / Andre 33, Yilmaz 77, David 84)
  • Amânat Clermont – Strasbourg
  • Final Lyon – Metz 1-1 (Lukeba 56 / B. Traore 59)
  • Final Marseille – Reims 1-1 (Payet 90+7 / Ekitike 75)
  • Final AS Monaco – Rennes (Ben Yedder 35, Volland 72 / Terrier 16)
  • Final Montpellier – Angers 4-1 (Savanier 14, Cozza 30, Ristic 51, Mavididi 76 / Pereira L. 45+1)
  • Final Nice – Lens 2-1 (Lemina 63, J. Kluivert 79 / Kalimuendo 30)
  • Final Saint Etienne – Nantes 0-1 (Kolo Muani 83)
  • Final Troyes – Brest 1-1 (Rami 80 / Honorat 5)
ADVERTISEMENT

CUPA LIGII ANGLIEI, sferturi de finală

  • Final Brentford – Chelsea 0-2 (Jansson 80 autogol, Jorginho 85 penalty)
  • Final Liverpool – Leicester 4-3, după lovituri de departajare: (Oxlade-Chamberlain 19, Diogo Jota 68, Minamino 90+5 – Vardy 9, 13, Maddison 33)
  • Final Tottenham – West Ham 2-1 (Bergwijn 29, Moura 34 / Bowen 32)

Serie A și Ligue 1 au etape complete, în La Liga se joacă restanțe

Prin urmare, italienii au programat o nouă etapă intermediară, a 19-a, ultima a turului, spaniolii au decis să joace în aceste zile toate partidele restanţă, iar Ligue 1 are şi ea parte de ultima reprezentaţie a turului şi a acestui an.

ADVERTISEMENT

Englezii îşi văd de treabă şi se vor desfăşura meciurile din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Ligii. Toate aceste evenimente se vor derula pe durata marţi 21 decembrie – miercuri, 22 decembrie.

Udinese – Salernitana, oprit de COVID

În Serie A, veştile nu sunt foarte bune, dar noroc de faptul că urmează o pauză până pe 6 ianuarie şi poate situaţia epidemiologică se va mai îmbuntătăţi. Pentru că la Salernitana este un puternic focar de coronavirus şi meciul de marţi, 21 decembrie, de la Udine, a fost anulat.

ADVERTISEMENT

Şi Lazio va avea un mare handicap la meciul de la Venezia, pentru că golgheterul Ciro Immobile se află în izolare, după ce a fost testat pozitiv. În plus, au apărut serioase scântei între antrenorul Maurizio Sarri şi mijocaşul sârb Serghei Milinkovic-Savic, iar de această posibilă ruptură vrea să profite Manchester United imediat.

Napoli, fără Osimhen şi Insigne la meciul cu Spezia

Liderul Inter joacă acasă cu AC Torino şi poate să încheie anul cu o victorie. Echipa lui Simone Inzaghi îl va avea absent doar pe suspendatul Barrella, dar revine puternicul fundaş central Skrniar. Cealaltă echipă din Milano va evolua pe terenul lui Empoli, care a doborât deja pe Juventus şi pe Napoli la ele acasă.

Napoli, chiar şi fără gurile de foc Osimhen şi Insigne, tot e mare favorită acasă în faţa Speziei, la fel şi Juventus pe teren propriu cu Cagliari, la care Răzvan Marin e suspendat pe o etapă.

Sevilla – Barcelona, vedeta partidelor restanţă din La Liga

În Spania, se joacă trei meciuri restanţă plus unul anticipat, Athletic Bilbao – Real Madrid. Acest meci, programat miercuri, 22 decembrie, va fi unul special, pentru că fiecare echipă are câte şapte absenţi pe motiv de COVID, de la Real cei mai importanţi fiind Modric, Rodrygo, Marcelo.

Însă cel mai aşteptat meci în La Liga se joacă marţi, 21 decembrie, pe stadionul Sanchez Pizjuan din Sevilla, unde vine o Barcelona în mare criză. Ambele echipe au destui absenţi, cei mai importanţi la catalani fiind Depay, Pedri şi Sergi Roberto.

PSG, fără Mbappe, Neymar şi Verratti!

Este etapă completă şi în Ligue 1. PSG va juca pe terenul uneia dintre codaşe, Lorient, însă cu o singură vedetă din trupa de 24 de carate, argentinianul Messi. Neymar e în continuare nerefăcut, iar golgeterul Kylian Mbappe e suspendat, ca şi italianul Verratti.

Cupa Ligii Angliei îşi desemnează semifinalistele. Arsenal pare a avea ce mai uşoară misiune, jucând acasă cu Sunderland din liga a treia. Chelsea, lovită serios de COVID, mai ales în atac, unde lipsesc Werner, Havertz, Lukaku şi Hudson-Odoi are derby londonez cu Brentford pe terenul nou promovatei. Tottenham – West Ham e al doilea derby londonez, iar Liveprool şi Leicester, ambele cu jucători lipsă din motive de virus, completează tabloul.

ADVERTISEMENT