Cele mai citite

Meciuri tari pe litoral! Constanţa găzduieşte, în premieră, turneul final-four al Cupei României

Patru dintre cele mai valoroase echipe din istoria handbalului autohton vor face show în weekend în Sala Sporturilor din Constanţa.
Autor: Gabriel Esanu | 17.03.2018 | 11:06
Meciuri tari pe litoral! Constanţa găzduieşte, în premieră, turneul final-four al Cupei României

Deşi vor evolua pe teren propriu, cei de la AHC Dobrogea Sud spun că nu se pot considera favoriţi din oficiu. “Handbalul este foarte iubit la Constanţa, oamenii ne felicită pe stradă după victorii. Constanţa respiră handbal. Ne bucurăm că am primit sprijinul autorităţilor locale, de la Primărie, la AJH şi DTSJ., pentru organizarea competiţiei. Toate echipele pornesc cu şanse egale. Faptul că jucăm la Constanţa pune o oarecare presiune pe noi. Vrem trofeul! Suntem la a treia prezenţă consecutivă în final-four. Întâi am jucat semifinala în 2016, apoi finala în 2017, iar acum sper să câştigăm!”, a prefaţat competiţia fostul mare internaţional Ionuţ “Rudi” Stănescu, preşedinte AHC Dobrogea Sud Constanţa. 

Steaua vrea să îşi respecte blazonul

Cea mai titrată echipă din istoria handbalului masculin românesc, CSA Steaua caută primul trofeu major după aproape un deceniu de pauză. “Militarii” au 9 trofee ale Cupei României în palmares şi sezonul excelent din Liga Zimbrilor, unde sunt lideri, le dă încredere că pot ajunge la borna 10 în această competiţie.

“Vrem să facem o figură frumoasă şi să arătăm că locul pe care îl ocupăm în clasamentul Ligii Naţionale e unul meritat. Ultima oară când am cucerit a fost la Sibiu, iar în semifinale am jucat tot cu Constanţa! Respectăm HC Dobrogea Sud, o formaţie puternică, dar sperăm să cucerim cupa, ceea ce ar benefic pentru ce înseamnă Steaua în handbalul românesc. Toate cele patru echipe au şansa lor. Ar conta mult pentru fiecare să triumfe şi să ajungă automat în cupele europene”, a punctat Andrei Cian, manager CSA Steaua.

Timişoara se bate pentru Cupă după 32 ani Într-un sezon în care au ocupat mai multe etape fotoliul de lider al campionatului, bănăţenii îşi pun mari speranţe în ediţia din acest an a Cupei României FAN Courier, competiţie pe care au câştigat-o o singură dată în 1986.

“Sperăm într-o comportare bună, prin care ne continuăm perioada fastă. Vor fi meciuri foarte tari ţinând cont că s-ar putea ajunge în cupele europene şi din postura de finalistă. Nu am venit la Constanţa să ne predăm. În ultimii ani am avut mai mreu succes pe litoral. Punctul nostru forte este apărarea”, a subliniat Dan Dumitru, team-manager-ul Politehnicii Timişoara.

Minaur, outsidera şi surpriza competiţiei

De 6 ori câştigătoare a Cupei României, ultima oară în 2015, Minuar Baia Mare este marea surpriză a acestei ediţii ajungând în careul cu aşi din postura de nou-promovată. “Până acum, pe parcul competiţiei am eliminat Dinamo, deţinătoarea trofeului, şi Turda în deplasare, unde e foarte greu de câştigat. Avem aşadar dreptul să sperăm şi noi. Nu va fi uşor, întrucât celelalte trei echipe sunt de top în România, dar vrem să ne ridicăm la nivelul competiţiei”, a concluzionat Raul Fotonea, antrenor Minaur Baia Mare.

Programul turneului:

Sâmbătă, 17 martie 12:30 SCM Politehnica – CS Minaur Baia Mare

Sâmbătă, 17 martie 16:00 CSA Steaua Bucureşti – AHC Dobrogea Sud Constanţa \

Duminică, 18 martie 13:30 Finala mică, 16:30 Finala  

Semifinalele şi finala vor putea fi urmărite pe canalele DigiSport şi Telekom Sport, iar finala mică va fi transmisă pe canalul de YouTube FRH. Biletele pot fi achiziţionate online, din reţeaua Bilete.ro (Oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio, Relay şi Germanos) sau în zilele meciurilor de la casa de bilete a Sălii.

Biletul pentru 1 zi costă 20 lei, iar abonamentul pentru întreg turneul final-four este 35 lei. Se vor acorda şi premii individuale în bani pentru MVP-ul turneului, golgheterul competiţiei şi cel mai bun portar. Trofeul Cupei României va fi decernat de preşedintele FRH Alexandru Dedu şi de Felix Pătrăşcanu, CEO FAN Courier.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!