Sporturi

Meciuri trucate la Wimbledon şi Roland Garros? Câte partide sunt în vizor

Cotidianul britanic The Guardian informează asupra faptului că există în curs de desfăşurare o anchetă privind corecitudinea unor meciuri de tenis disputate în ultimul an la nivel de diferite...
20.07.2017 | 11:15
Meciuri trucate la Wimbledon si Roland Garros Cate partide sunt in vizor

Cotidianul britanic The Guardian informează asupra faptului că există în curs de desfăşurare o anchetă privind corecitudinea unor meciuri de tenis disputate în ultimul an la nivel de diferite competiţii, începând de jos, de la turneele ITF şi terminând cu Grand-Slam-urile, sub lupă figurând jocuri de la ediţia din acest an de la Wimbledon şi de la Roland Garros.

Organismul specializat pe analizarea meciurilor de tenis, plecând de la sumele pariate în lume pe respectivele evenimente sau pe un anumit segment de pariere, gen set câştigat, număr de seturi ori handicap la game-uri, este cu sediul la Londra şi se numeşte Tenis Integrity Unit. În arenţia TIU figurează un joc de la Roland Garros şi trei de la recent încheiatul Open de la Wimbledon, unde în vizor figurează trei jocuri, două din calificări şi unul de pe tabloul principal.

În total, numai pentru perioada aprilie-iulie 2017 au intrat în atenţia TIU 53 de partide. Dintre acestea, 40 sunt meciuri care au avut loc în competiţiile ITF Futures şi ATP Challange, competiţiile rezervate jucătorilor cu clasare modestă. Celelalte partide provin din ITF şi cele două mari competiţii rezervate jucătorilor de top, ATP şi WTA. TIU face însă precizarea că suspectarea unor partide nu înseamnă automat şi faptul că acele jocuri au fost cu adevărat trucate.

Şi aceasta pentru că în economia unor partide intervin de multe ori factori de neprevăzut. Adică, pot apărea o stare de sănătate deteriorată în timpul jocului, o accidentare sau necesitatea intervenţiei echipei medicale, evenimente care este clar că pot afecta serios randamentul unui sportiv şi pot duce,implicit, la producerea unor surprize, care nasc tot felul de semne de întrebare.