Sport

Cadourile iepurașului pentru microbiști. Cele mai tari meciuri în weekendul de Paște

Microbiștii își vor programa cu mare atenție clipele tihnite alături de cei dragi și mesele în familie, pentru că lista de meciuri din weekendul de Paște propune șocul din Bundesliga, dar și multe alte jocuri de top.
22.04.2022 | 19:47
Cadourile iepurasului pentru microbisti Cele mai tari meciuri in weekendul de Paste
Bayern Munchen - Borussia Dortmund, Der Klassiker, este între cele mai tari meciuri în weekendul de Paște. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lupta la titlu din Liga 1, Der Klasikker, Bayern Munchen – Borussia Dortmund, finala Cupei Spaniei, ori derbyul orașului Liverpool sunt doar câteva dintre cele mai importante confruntări din fotbalul european în weekendul de Paște. Pe care, desigur, le veți putea urmări și-n transmisiunile TV.

Continuă cursa pentru titlu și cupele europene în Liga 1

Pornim lista de meciuri cu confruntările din Liga 1. Acolo unde avem parte de o dispută vie atât pentru titlu, cât și pentru cupele europene.

ADVERTISEMENT

Sămbătă, în Giulești, de la ora 21:oo, FC Rapid și Sepsi joacă derbyul formațiilor de play-off. În mare formă, cele două formații, aflate pe primele poziții, vizează un rezultat care să le dea șanse să-l păstreze la finele sezonului. Și, implicit, să joace în play-off-ul pentru Conference League.

În play-off, duminică, de la ora 19, liderul CFR Cluj joacă la Voluntari. Pentru ca în a doua zi de Paște, luni, să fie cele două meciuri ale urmăritoarelor campioanei.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova va juca la Pitești, cu FC Argeș, de la ora 18. Pentru ca, de la ora 21, să fie programată confruntarea dintre Farul și FCSB.

Cinci meciuri de top în fotbalul european, sâmbătă

Programul european de sâmbătă debutează cu un meci tare în Premier League. De la ora 14:30, la Londra, Arsenal și Manchester United își continuă lupta pentru Top 4.

ADVERTISEMENT

”Tunarii” au 3 puncte mai mult față de echipa lui Cristiano Ronaldo. La fel și Tottenham, echipa care ocupă, pentru moment, ultimul loc care asigură prezența în stagiunea viitoare din Liga Campionilor. Echipă care va evolua, în aceeași zi, de la 19:30, în deplasare, cu Brentford.

Astfel, ținând cont că are și un meci mai mult disputat în comparație cu contracandidatele, Manchester United trebuie să câștige. În caz contrar, doar o minune îi va mai permite să ajungă în principala competiție europeană inter-cluburi.

ADVERTISEMENT

Seria de meciuri tari de sâmbătă continuă, de la 19:30, cu Inter – AS Roma. Gazdele sunt la două puncte de liderul AC Milan și au un meci mai puțin.

Evident, campionii, care vin după ce au eliminat marele rival în semifinalele Cupei Italiei, câștigând la scor de forfait, vor să profite de acest boost de moral. Și să urce, pentru 24 de ore, pe prima poziție a ierarhiei.

Însă și pentru trupa lui Mourinho este un meci capital. AS Roma are nevoie un rezultat pozitiv pentru a mai avea șanse la o calificare în Liga Campionilor.

Sunt deja la 5 puncte de Juventus, iar până la finalul întrecerii ar mai rămâne de disputat numai 4 jocuri. Astfel că perspectivele de a prinde Top 4 s-ar diminua considerabil în cazul unui eșec.

Der Klassiker, Bayern Munchen – Borussia Dortmund, și Betis – Valencia, meciuri pentru trofee

Der Klassiker, șocul din Bundesliga. Bayern Munchen are 9 puncte avans, astfel că numai victoria o mai poate ține în luptă pe Borussia Dortmund.

Aceasta pentru că meciul tur a fost câștigat de bavarezi cu 3-2. Și, chiar în condițiile unei remize, cu trei runde înainte de final, s-ar păstra ecartul. Motiv pentru care, grație rezultatelor directe, Bayern ar avea câștig de cauză.

De la ora 22, PSG și Lens joacă în Ligue 1 un alt meci care ar putea decide un trofeu. Un succes al gazdelor le-ar aduce, matematic, titlul de campioană pentru a 10-a oară.

În aceeași seară, de la ora 23, Betis Sevilla și Valencia își dispută, pe Estadio de La Cartuja din Sevilla, Cupa Spaniei. Betis este la prima prezență în finală după sezonul 2004-05, când câștiga trofeul în fața Osasunei.

Acesta a fost ultimul triumf pentru Betis, care, evident, beneficiind și de avantajul de a juca la Sevilla, își propune să mai pună un trofeu în vitrină.

Însă Valencia, de 8 ori câștigătoare a trofeului, și învingătoare în ultimele trei finale jucate (1999, 2008, 2019), își joacă practic șansa de a evolua anul viitor în Europa.

Duminică, zi de derby în Liverpool

Și duminică avem parte de multe meciuri în campionatele din Europa. În Premier League, de la ora 16, avem derby în Londra, Chelsea – West Ham. Un joc important pentru oaspeți, care încă mai speră să prindă un loc de Europa League.

Fără îndoială însă, mai important este Merseyside Derby, confruntarea dintre cele două formații din Liverpool. Partida programată de la ora 18:30 este episodul cu numărul 240, iar trupa lui Klopp este mare favorită. Și, evident, va viza victoria, fiind la numai un punct în spatele lui Manchester City în disputa pentru titlu.

O altă confruntare tare ne propune Serie A, de la 21:45. Atunci când AC Milan va evolua la Roma, cu Lazio, și va încerca să obțină toate cele trei puncte pentru a continua duelul la titlu cu Inter.

ADVERTISEMENT