Sport

Meciurile cruciale pentru Mirel Rădoi la echipa naţională au fost împotriva Islandei! Obligat să îi învingă pe nordici

Mirel Rădoi speră să îşi încheie mandatul la echipa naţională cu o calificare la baraj. Pentru asta trebuie să mai treacă încă o dată de Islanda, formaţie împotriva căreia a jucat meciurile decisive.
11.11.2021 | 09:14
Meciurile cruciale pentru Mirel Radoi la echipa nationala au fost impotriva Islandei Obligat sa ii invinga pe nordici
Meciurile cruciale pentru Mirel Rădoi la echipa naţională au fost împotriva Islandei! Obligat să îi învingă pe nordici
ADVERTISEMENT

România este aproape de calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. “Tricolorii” trebuie să învingă Islanda şi Liechtenstein, ultimele clasate ale grupei, pentru a rămâne în cursa pentru Mondial.

Meciurile cruciale pentru Mirel Rădoi la echipa naţională au fost împotriva Islandei!

Pentru Mirel Rădoi, Islanda este adversarul care i-a provocat cea mai mare dezamăgire din mandatul de selecţioner. De altfel, mandatul tehnicianului este strâns legat de meciurile cu nordicii, cruciale pentru ultimele campanii.

ADVERTISEMENT

În octombrie 2020, România juca împotriva Islandei în semifinalele barajului pentru Camponatul European din 2020, găzduit şi la Bucureşti. Miza a fost uriaşă, însă nordicii au provocat prima mare dezamăgire pentru Rădoi la naţională.

Islanda a curmat speranţele României la Euro 2020!

Islanda a învins cu 2-1 la capătul unui meci foarte modest pentru naţionala României şi a curmat speranţele echipei de a evolua la turneul final european, în faţa propriilor fani.

ADVERTISEMENT

După eşecul împotriva Islandei, s-a pus chiar problema schimbării selecţionerului, deşi Mirel Rădoi era la al treilea meci pe banca echipei naţionale. Nici Islanda nu s-a calificat la Euro, pierzând dramatic finala barajului, scor 1-2.

Mirel Rădoi a vrut revanşa în preliminarii: “Ar fi Islanda din urna a treia”

Selecţionerul îşi dorea Islanda în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. Mirel Rădoi a recunoscut că şi-a dorit revanşa în faţa nordicilor, iar sorţii i-au îndeplinit dorinţa:

ADVERTISEMENT

“Cea mai bună grupă ar fi cea din care ne putem califica. Oricum fugi de una și dai de alta. Cu oricine vom juca, va trebui să dăm tot ce putem. Ar fi Islanda din urna a treia, poate fi revanșa pentru noi”, spunea Mirel Rădoi.

România a început urcuşul în meciul de la Reykjavik

Meciul tur dintre Islanda şi România a fost programat la Reykjavik, în luna septembrie. “Tricolorii” au fost într-o situaţie dificilă în grupă, după înfrângerea de la Erevan, în faţa Armeniei. De această dată, meciul cu Islanda a dat tonul revenirii.

ADVERTISEMENT

Dennis Man şi Nicu Stanciu au adus cele trei puncte şi România reintra în lupta pentru locul secund. La două luni de la meciul tur, înaintea returului, “tricolorii” sunt în pole position pentru locul de baraj.

Încă un meci crucial împotriva Islandei! În joc este locul la baraj

Urmează un nou meci crucial împotriva Islandei, joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Steaua. Mirel Rădoi trebuie să treacă încă o dată de nordici pentru a-şi îndeplini obiectivul: calificarea la baraj.

Dacă Islanda va scoate un rezultat pozitiv la Bucureşti se va transforma într-un adevărat coşmar pentru actualul selecţioner care şi-ar vedea ambele obiective majore din mandatul său, ruinate de naţionala nordică.

  • 10.000.000 de euro a pierdut FRF pentru ratarea calificării echipei la Euro 2020
  • 3-1 pentru România este raportul meciurilor directe

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,35 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT