Fotbal international

Meciurile din Champions League care s-au jucat fără spectatori! De la arbitru umplut de sânge, scandări rasiste și violențe până în prezent la coronavirus

10.03.2020 | 16:13
Meciurile din Champions League care sau jucat fara spectatori De la arbitru umplut de sange scandari rasiste si violente pana in prezent la coronavirus
ADVERTISEMENT

Coronavirusul afectează competițiile sportive, motiv pentru care mai multe partide din UEFA Champions League se vor disputa fără spectatori în tribune. Ultima dată când un meci din Liga Campionilor s-a desfășurat cu tribunele goale a fost la o partidă dintre Lyon și Șahtior Donețk, în sezonul 2018-2019.

Meciurile din Champions League afectate de coronavirus

De-a lungul anilor, mai multe meciuri din Champions League s-au jucat cu porțile închise, dar ca sancțiuni luate de UEFA împotriva actelor de violență și vandalism făcute de suporteri.

ADVERTISEMENT

În prezent mai multe partide din Liga Campionilor se vor desfășura cu porțile închise, dar nu mai este vorba de acte de huliganism făcute de suporteri, ci de teama infectării cu coronavirus.

Astfel, duelurile Valencia – Atalanta, Bayern Munchen – Chelsea, Barcelona – Napoli, PSG – Borussia Dortmund și Juventus – Lyon se vor juca fără spectatori în tribune.

ADVERTISEMENT

Partidele care s-au jucat fără spectatori în Champions League de-a lungul anilor

Meciurile din Champions League fără spectatori în tribune nu au farmec, dar chiar și în aceste condiții, de-a lungul timpului, UEFA a interzis accesul spectatorilor la anumite meciuri.

Ultima confruntare din Champions League care s-a jucat fără spectatori în tribune a fost Olympique Lyon – Șahtior Donețk din sezonul 2018-2019, fanii francezilor fiind interziși după mai multe acte violente produse cu un sezon înainte.

ADVERTISEMENT

Fanii Legiei Varșovia sunt recunoscuți pentru problemele pe care le fac la meciurile de pe teren propriu, motiv pentru care partida cu Real Madrid din sezonul 2016-2017 s-a jucat fără suporteri.

Chiar și așa, suporterii polonezilor și-au făcut simțită prezența, strângându-se în număr mare în jurul stadionului, încurajându-și echipa.

ADVERTISEMENT

Alte meciuri care s-au jucat fără suporteri în Champions League:

  • 2 meciuri din grupă ale lui AS Roma (sezonul 2004-2005) – motiv: actele de huliganism produse de suporteri, în urma cărora arbitrul Anders Frisk a fost umplut de sânge după ce a fost lovit cu o monedă în cap
  • toate meciurile din grupă ale lui Inter Milano (sezonul 2005-2006) – motiv: violențele produse de fani la un derby cu AC Milan
  • Olympiakos – Lazio (sezonul 2007-2008) – motiv: actele de violență produse de fanii grecilor cu un sezon înainte
  • Atletico Madrid – PSV (sezonul 2008-2009) – motiv: scandări rasiste împotriva jucătorilor lui Marseille
ADVERTISEMENT