Fotbal international

Meciurile din Champions League, cu spectatori. Anunțul oficial pregătit de UEFA

01.10.2020 | 12:46
Meciurile din Champions League cu spectatori Anuntul oficial pregatit de UEFA
ADVERTISEMENT

Meciurile din Champions League au șanse mari să se joace cu spectatori în tribune. UEFA vrea să permită accesul fanilor la meciurile din cea mai importantă competiție continentală.

După ce a fost definitivată și lista echipelor care vor participa în grupele Champions League ediția 2020-2021, forul continental vrea să sporească spectaculozitatea competiției și prin revenirea fanilor pe arene.

ADVERTISEMENT

Un anunț oficial ar urma să fie făcut luni, de către Aleksander Ceferin, președintele UEFA. Decizia vine după ce Supercupa Europei s-a disputat la Budapesta cu spectatori în tribune și totul a mers bine.

Meciurile din Champions League, cu spectatori. Anunțul va fi făcut luni

După succesul de la Supercupa Europei, disputată la Budapesta cu 20.000 de suporteri în tribunele arenei Puskas Arena, UEFA vrea să aplice modelul și la partidele din UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Astfel, cluburile ar putea primi acceptul de a primi pe stadioane fie un număr de spectatori calculat în baza unui procent din capacitatea totală a arenelor, fie un număr maxim stabilit în colaborare cu autoritățile locale. Acordul UEFA trebuie dublat și de acordul autorităților locale, în cazul fiecărui club.

Situația din Europa, inclusiv din țările grav afectate de coronavirus, precum Italia sau Franța, este una tot mai bună în privința accesului suporterilor la meciuri. În Ligue 1, au voie să intre pe stadion cel mult 5.000 de persoane la o partidă, în timp ce în Germania deciziile se iau în funcție de caz.

ADVERTISEMENT

La meciul jucat recent acasă de Borussia Monchengladbach cu Union Berlin au fost în tribune 10.383 de fani, însă la Wolfsburg-Leverkusen au asistat doar 500 de spectatori. În Anglia și Spania, încă nu este permis accesul fanilor în tribune, în vreme ce la meciurile din Serie A pot fi prezenți maxim 1.000 de suporteri.

Conform Mundo Deportivo, decizia de a permite cluburilor să primească spectatori pe stadioane la meciurile din UEFA Champions League a fost deja luată și va fi anunțată oficial luni, 5 octombrie.

ADVERTISEMENT

Deși tragerea la sorți a grupelor noii ediții a UCL va avea loc astăzi, programul de disputare ar putea fi anunțat vineri, 2 octombrie, iar publicația spaniolă susține că meciurile ar putea fi programate și la ore din zi. În prezent, partidele se desfășoară fie de la 19:55, ora României, fie de la 22:00.

Și în România ar putea reveni spectatorii în tribunele stadioanelor. Ministrul Ionuț Stroe a anunțat ieri că se ia în calcul posibilitatea ca partida dintre România și Norvegia, din UEFA Nations League, să se dispute cu spectatori.

ADVERTISEMENT
Tags: