Fotbal international

Meciurile din Cupa Angliei vor începe cu un minut întârziere. Federația Engleză demarează o campanie pentru sănătatea mintală

02.12.2019 | 15:31
Meciurile din Cupa Angliei vor incepe cu un minut intarziere Federatia Engleza demareaza o campanie pentru sanatatea mintala
ADVERTISEMENT

Runda a treia din Cupa Angliei, cea mai veche competiție din istoria fotbalului, va înregistra o premieră absolută. Toate meciurile programate în această fază vor începe cu un minut de întârziere față de programarea inițială. Măsura vine ca urmare a unei inițiative a Federației Engleze de Fotbal, cea care s-a alăturat unei campanii de susținere a conștientizării importanței sănătății mintale.

Meciurile din Cupa Angliei vor începe cu un minut întârziere. Federația Engleză demarează o campanie pentru sănătatea mintală

În cursul zilei de luni, 2 decembrie, Federația Engleză de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că meciurile din runda a treia a Cupei Angliei vor debuta cu un minut mai târziu față de programarea inițială. Modificarea survine în urma unei campanii de sănătate mintală intitulată Heads Up”.

ADVERTISEMENT

Cele 32 de partide, programate a avea loc în runda a treia a Cupei Angliei în weekend-ul 3-6 ianuarie 2020, vor începe cu un minut mai târziu față de orele tradiționale, astfel: 12:16, 15:01 și 19:46 (ora Angliei). Se exclud din această categorie rejucările, acestea urmând să înceapă la ora stabilită inițial.

Oficialii federației de la Londra speră ca această inițiativă să conștientizeze importanța îngrijirii sănătății noastre mintale. În minutul de întârziere, fanii sunt încurajați să se gândească la impactul pozitiv pe care îl pot avea cele 60 de secunde în propria lor sănătate sau în tentativa de a ajuta un prieten sau un membru al familiei. Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din runda a treia a Cupei Angliei va avea loc luni, 2 decembrie, de la ora 21:00 (ora României).

ADVERTISEMENT

Campania ”Heads Up” a Federației Engleze de Fotbal este condusă de prințul William

Prințul William, Ducele de Cambridge, este președintele campaniei ”Heads Up”. ”În frunte cu Ducele de Cambridge, vom încerca să valorificăm influența și popularitatea fotbalului pentru a încuraja mai mulți oameni – în special bărbați – să se simtă confortabil vorbind, să ia măsuri pentru a îmbunătăți, sănătatea lor mentală și să recunoască faptul că fitnessul mental este la fel de important ca și condiția fizică.”, notează thefa.com.