Fotbal international

Meciurile din deplasare au făcut diferenţa pentru PSG în Champions League. Reuşeşte calificarea la Manchester?

28.04.2021 | 23:57
Meciurile din deplasare au facut diferenta pentru PSG in Champions League Reuseste calificarea la Manchester
ADVERTISEMENT

PSG – Manchester City s-a terminat cu scorul de 1-2, iar la prima vedere echipa lui Pep Guardiola este principala favorită la calificare. Însă francezii au reuşit să se califice până în semifinale datorită evoluţiilor din deplasare.

Prima deplasare la Manchester a adus calificarea din grupă

Parcursul lui PSG în Liga Campionilor a început într-o grupă cu RB Leipzig, Manchester United şi Istanbul Başakşehir. În primul meci, francezii au pierdut acasă cu United, 1-2, şi cursa pentru calificarea în primăvară se complica din start.

ADVERTISEMENT

A urmat un succes 2-0 în deplasarea din Turcia şi un nou eşec, 1-2 în Germania. După 3 etape, PSG avea 3 puncte şi era a treia, după United şi Leipzig. A câştigat următoarele 3 meciuri, 1-0 cu nemţii la Paris, 3-1 la Manchester şi 5-1 în ultima rundă cu turcii.

PSG câştiga grupa cu 12 puncte, meciul crucial fiind cel din etapa a cincea de la Manchester, succes cu 3-1, rezultat care îi plasa pe francezi în avantaj în directele cu cele două contracandidate, United şi Leipzig. Calificarea a fost obţinută în acea deplasare.

ADVERTISEMENT

Mbappe, imperial pe Camp Nou. Barcelona – PSG 1-4

A urmat optimea de finală, în care sorţii i-au adus PSG-ului un adversar de temut: Barcelona lui Messi. Cu Neymar fabulos în echipă, catalanii obţinuseră un miracol în 2017, când au întors un 0-4 de la Paris şi s-au calificat după 6-1 în Spania.

Anul acesta a venit vremea răzbunării. Neymar, transferat între timp în capitala Franţei, s-a aflat din nou în echipa câştigătoare. PSG a reuşit un meci foarte bun în tur, la Barcelona. A învins cu 4-1, după ce Messi deschisese scorul din penalty. Mbappe cu un hattrick şi Moise Kean au adus victoria oaspeţilor. În retur, la Paris, s-a terminat 1-1, dar calificarea era rezolvată încă din deplasare din tur.

ADVERTISEMENT

Singura înfrângere a lui Hansi Flick în Liga Campionilor

Au urmat sferturile cu Bayern Munchen şi o nouă răzbunare pentru francezi. În finala Ligii Campionilor din 2020, nemţii au luat trofeul după o victorie cu 1-0, gol Kingsley Coman, jucător crescut de PSG.

Primul meci a fost la Munchen, o nouă manşă întâi în deplasare pentru PSG. Neuer a gafat în minutul 3 şi jocul a început, practic, de la 0-1. Mbappe a fost cel care şi-a trecut numele pe tabelă, după o pasă de la Neymar. Tot brazilianul a pasat şi pentru golul de 2-0. Căpitanul Marquinhos a mărit diferenţa. Choupo Moting a redus din diferenţă în minutul 37, iar Thomas Muller a egalat după un sfert de oră din repriza secundă. Mbappe a reuşit dubla (68), iar PSG pleca învingătoare de la Munchen.Singura echipă care a bătut Bayernul lui Hansi Flick în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

La retur, nemţii au forţat, iar Choupo Moting a marcat pentru 1-0 în minutul 40. A fost singurul gol al partidei, iar PSG s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, graţie victoriei din deplasare.

ADVERTISEMENT