Fotbal intern

Meciurile României din luna martie, sub lupa unui fost mare internațional: „Va fi foarte greu.” Exclusiv

25.03.2021 | 14:55
Meciurile Romaniei din luna martie sub lupa unui fost mare international Va fi foarte greu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Meciurile echipei naționale a României din luna martie au fost analizate de un fost mare internațional. Astfel, Nicolae Ungureanu, unul dintre cei mai buni fundași stânga care au îmbrăcat vreodată tricoul galben, a declarat pentru FANATIK că trupa lui Mirel Rădoi nu va avea o misiune ușoară în fața Macedoniei de Nord și a Germaniei. Armenia este un adversar facil, conform „Maximului” Craiovei.

Cu o experiență foarte mare în spate și cu meciuri pentru națională la un Campionat European, Ungureanu a dezvăluit pentru FANATIK de ce România nu pleacă neapărat cu șansa a doua în meciul care se va juca duminică împotriva Germaniei.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse foarte mari ca „tricolorii” să nu-l aibă pe bancă la meciul cu Macedonia de Nord pe selecționerul Rădoi, cel care este pozitiv la testul COVID-19, însă este asimptomatic. Totuși, oficialii FRF speră ca tehnicianul oltean să revină la meciul cu Germania.

Meciurile României din această lună au fost analizate de Nicolae Ungureanu pentru FANATIK: „Va fi foarte greu. Ați văzut unde joacă jucătorii din Macedonia de Nord?”

Nicolae Ungureanu a fost om de bază în echipa națională în anii 80 și a jucat la cel mai înalt nivel pentru echipe ca Universitatea Craiova și Steaua București. Contactat de FANATIK pentru a analiza jocurile echipei naționale din debutul campaniei pentru calificare la Cupa Mondială, fostul mare fundaș a spus din start că România trebuie să pornească cu dreptul pentru a spera la o calificare, însă primul meci, cel cu Macedonia de Nord, se anunță foarte greu, având în vedere valoarea lotului lor.

ADVERTISEMENT

„Cum să mi se pară aceste trei meciuri? Sunt jocuri foarte grele pentru naționala noastră. Cine crede că avem meciuri ușoare se înșală. Jucăm cu Macedonia de Nord, dar ați văzut unde evoluează fotbaliștii care sunt componenți ai lotului Macedoniei? Joacă în Italia, joacă în Anglia, Ungaria…deci nu este o echipă pe care să o trecem cu vederea,” a declarat Ungureanu pentru FANATIK.

Chiar dacă recunoaște superioritatea Germaniei, fostul component al „Craiovei Maxima” spune că naționala noastră trebuie să își joace șansa: „După acest meci, jucăm cu Germania, iar eu cred că va fi foarte important ce vom face cu nemții. Va fi foarte greu, un meci care va conta enorm în economia acestei calificări la Mondial. Eu nu zic că plecăm șansa a doua, întrucât nici Germania nu este într-o formă extraordinar de bună. O să fie un meci greu, dar în fotbal e posibil orice, trebuie să sperăm, să ne așteptăm la orice rezultat.

ADVERTISEMENT

Armenia nu cred că ne poate pune vreo problemă, dar meciurile cu Macedonia și Germania contează foarte mult și sunt echipe care îți pot da calculele peste cap,” a adăugat Nicolae Ungureanu.

„Nemții au o pregătire fizică impresionantă și o ținută foarte bună.” Cum vede Nicolae Ungureanu lupta pentru postul de titular în banda stângă a defensivei

Nicolae Ungureanu a făcut parte din echipa națională care a mers la Campionatul European din 1984, primul turneu final după o pauză de 14 ani a „tricolorilor”. În grupa României a făcut parte și selecționata Germaniei de Vest, iar „Roșu” a dezvăluit ce au în plus nemții față de jucătorii noștri: „Am jucat la Campionatul European cu Germania (n.r. – Euro 1984, cu RFG). Echipele germane au fost considerate mereu echipe superioare, dar nu întotdeauna arătau acest lucru în confruntările pe care le-am avut cu ei, însă au jucători care au o ținută foarte bună, au valoare, pregătire fizică impresionantă și ne-au cam bătut pe unde ne-au prins.

ADVERTISEMENT

Noi am eliminat pe Kaiserslautern cu Universitatea Craiova, dar gândiți-vă că ei au avut și un avantaj de 3-0 în tur. Bun, voința și mentalitatea sunt una, valoarea e alta. Eu nu știu dacă cei care vor juca împotriva Germaniei au o valoare atât de ridicată încât să-i considerăm eventuali învingători, dar sperăm să fie bine,” a declarat Ungureanu. La EURO 1984, RDG – România s-a terminat 2-1.

Nicolae Ungureanu
Nicolae Ungureanu a îmbrăcat de zeci de ori echipamentul echipei naționale

Ungureanu are experiența necesară pentru a analiza situația fundașilor stânga ai echipei naționale: „Camora nu trece printr-o formă bună. Am văzut declarațiile lui Panduru și Cornel Dinu. Aveau dreptate, el nu trece printr-o formă sportivă bună. Nu arată cum a arătat anul trecut, atunci când CFR Cluj mergea perfect, iar Mario Camera era un jucător care ieșea în evidență în fiecare etapă.

După părerea mea, Nicușor Bancu joacă fundaș stânga, însă, cred eu, el ar juca mai bine la mijlocul terenul, dar asta este opțiunea antrenorilor, iar eu mă dau la o parte. Bancu, cred că sută la sută va și juca, el e opțiunea pentru acel post,” a mai declarat fostul mare internațional.

  • 56 de meciuri are Nicolae Ungureanu la echipa națională a României
  • 4 titluri și 6 Cupe ale României a câștigat Nicolae Ungureanu în cariera sa de jucător

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,85 este cota pentru ”1 solist” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: