Fotbal intern

Meciurile României pe gazon sintetic! Egal cu Kazahstan + victoriile chinuite din Lituania și Insulele Feroe

07.10.2019 | 19:59
Meciurile Romaniei pe gazon sintetic Egal cu Kazahstan  victoriile chinuite din Lituania si Insulele Feroe
ADVERTISEMENT

România începe de seria de patru meciuri decisive pentru calificarea la Campionatul European în Insulele Feroe, pe un gazon sintetic. De-a lungul istoriei, tricolorii au mai disputat meciuri pe o astfel de suprafață de joc, cu Lituania, de alte două ori cu viitorul adversar de joi și cu Kazahstan, selecționată pe care România nu a reușit să o învingă, remizând, scor 0-0, la Astana.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,45 este cota pentru o victorie a României în meciul cu Norvegia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

România nu a reușit să învingă Kazahstan pe un gazon sintetic

România va întâlni Insulele Feroe joi, de la ora 19:00, în etapa a șaptea a grupei de calificare la Campionatul European, pe un gazon sintetic. În general, prima selecționată s-au impus în jocurile disputate pe o astfel de suprafață de joc, excepție făcând rezultatul de egalitate înregistrat în Kazahstat, în preliminariile Mondialului din 2018. Pe 11 octombrie 2016, tabela stadionului din Astana arăta scorul de 0-0. Nu doar rezultatul a fost afectat de suprafața de joc sintetică, ci și condiția fizică a fotbaliștilor. Dragoș Grigore a fost primul care a cedat, fiind înlocuit în minutul 26 de Cosmin Moți, iar Alexandru Chipciu a acuzat probleme la pauză și i-a lăsat locul pe gazon lui Gabi Enache.

  • 10 septembrie 2008, Insulele Feroe – România 0-1 (Răzvan Cociș, min. 59)
  • 6 iunie 2009, Lituania – România 0-1 (Ciprian Marica, min. 39)
  • 11 octombrie 2015: Insulele Feroe – România 0-3 (Constantin Budescu, min. 4 și 45, Alexandru Maxim, min. 83)
  • 11 octombrie 2016: Kazahstan – România 0-0
  • 11 octombrie 2018: Lituania – România 1-2 (Arturas Zulpa, min. 90 / Alexandru Chipciu, min. 13, Alexandru Maxim, min. 90+4)
ADVERTISEMENT

Tricolorii vor întâlni joi pentru a treia oară selecționata din Insulele Feroe. Și precedentele două partide, din 2008 și 2015, s-au jucat pe un gazon sintetic, dar România a reușit să se impună. Totuși, la meciul din urmă cu 11 ani, tricolorii au avut o misiune mai grea decât se așteptau, reușind să se impună cu 1-0, după golul marcat de Răzvan Cociș.

România a bătut Lituania în 2018 după un gol marcat în minutul 94. Sursă Foto: Facebook
România a bătut Lituania în 2018 după un gol marcat în minutul 94. Sursă Foto: Facebook

Lituania a fost un alt adversar pe care România l-a întâlnit pe o suprafață de joc sintetică. De două ori s-au întâlnit cele două reprezentative, pentru partide oficiale, în ultimul timp, în 2009 și 2018. La meciul de acum 10 ani, ce a contat pentru preliminariile Campionatului Mondial din Africa de Sud, selecționata lui Răzvan Lucescu se impunea greu, cu 1-0, după golul marcat de Ciprian Marica în minutul 39. Ultimul meci pe sintetic în Lituania a fost anul trecut, în Liga Națiunilor, și nici de data aceasta tricolorii nu au avut o misiune facilă. Tabela stadionul din Vilnius arăta 1-1 după 90 de minute de joc, iar golul victoriei României a venit în al patrulea minut de prelungire, când Alexandru Maxim l-a învins pe Setkus.

ADVERTISEMENT

România va juca pe un gazon hibrid meciul cu Spania

Româna va disputa ultimul meci din campania de calificare la EURO la Madrid, pe stadionul Wanda Metropolitano. Suprafața de joc a celui mai nou stadion din Spania este compusă atât din gazon natural, cât și din iarbă artificială. Totuși, e greu de crezut că suprafața de joc va reprezenta o problemă pentru tricolori, arena Wanda Metropolitano fiind inaugurată pe în septembrie 2017, dispunând de tehnologii de ultimă oră.

Înafara jocurilor cu Insulele Feroe și Spania, prima reprezentativă a României mai are de disputat două meciuri din grupa de calificare la EURO, cu Norvegia și Suedia, ambele pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT