Fotbal international

Meciurile stranierilor în mijlocul săptămânii. Grigore a marcat pentru Ludogoreț, Keșeru a dat pasă decisivă. Video

17.12.2020 | 19:59
Meciurile stranierilor in mijlocul saptamanii Grigore a marcat pentru Ludogoret Keseru a dat pasa decisiva Video
ADVERTISEMENT

Competițiile continuă și în acest mijloc de săprămână pentru fotbaliștii români care evoluează în afara țării. Chiar dacă nu evoluează constant la cel mai înalt nivel, ”tricolorii” de peste hotare își vor da din nou silința pentru a-și ajuta echipele în campionate sau cupele naționale.

Balul îl vor deschide doi români din Serie A, este vorba de Denis Drăguș (Crotone) și Ștefan Radu (Lazio), care au meciuri marți. Ionuț Nedelcearu are și el un meci important, AEK Atena primind vizita liderului Olympiakos Pireu, într-unul dintre marile derby-uri ale Greciei.

ADVERTISEMENT

FANATIK susține atât fotbaliștii români, cât și antrenorii. Adrian Ursea (Nice), Constantin Gâlcă (Vejle), Daniel Isăilă (Bani Yas) și Marius Șumudică (Gaziantep) au și eu întâlniri foarte grele.


UPDATE, 18 decembrie, ora 21:35 / Atacantul Alexandru Mitriță a jucat până în minutul 66 a partidei pe care echipa sa, Al Ahli, a pierdut-o, scor 0-2, în fața formației Al Ain, în optimile de finală ale Cupei Regelui din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 decembrie, ora 20:08 / Mijlocașul Alexandru Crețu a intrat pe teren în minutul 78 al partidei pe care echipa sa, NK Maribor, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației NS Mura, în etapa a 18-a a campionatului Sloveniei.


UPDATE, 18 decembrie, ora 20:00 / Fundașul Dragoș Grigore a dat un gol, iar atacantul Claudiu Keșeru o pasă decisivă în partida pe care echipa lor, Ludogoreț Razgrad, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația Arda, în etapa a opta a campionatului Bulgariei.

ADVERTISEMENT

Grigore a înscris în minutul 71 cu o lovitură de cap golul de 2-1 pentru campioana Bulgariei, iar Keșeru a pasat pentru reușita lui Despodov din minutul 11 care a deschis scorul. Ambii jucători români au fost integraliști, Keșeru a primit un cartonaș galben în minutul 74, iar fundașul Cosmin Moți nu a fost convocat pentru acest joc. VEZI AICI FAZELE


UPDATE, 18 decembrie, ora 18:43 / Echipa Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Regelui din Arabia Saudită, după ce a fost învinsă, în optimi, scor 0-2, de formația Al Fateh.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 decembrie, ora 17:57 / Echipa Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formația Al Sharjah, în etapa a zecea a campionatului din Emiratele Arabe Unite.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Ahmed Shehda Abunamous (80). După această victoria trupa tehnicianului român se află pe locul patru, cu 19 puncte, la patru puncte în urma liderului Al Sharjah.


UPDATE, 17 decembrie, ora 15:30 / Atacantul Bogdan Stanciu nu a fost convocat pentru partida pe care echipa sa, Genclerbirligi, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-2, în fața formației Tuzlaspor, din liga a doua, în 16-imile de finală ale Cupei Turciei.


UPDATE, 16 decembrie, ora 23:51 / Mijlocașul Ianis Hagi a început ca rezervă partida pe care echipa sa, Glasgow Rangers, a pierdut-o, în deplasare, scor 2-3, în fața formației St. Mirren, în sferturile de finală ale Cupei Ligii Scoției.

Internaționalul român a fost introdus pe teren în minutul 84 și cinci minute mai târziu a primit un cartonașl galben.


UPDATE, 16 decembrie, ora 23:49 / Atacantul George Pușcaș, accidentat, nu a fost convocat pentru partida pe care echipa sa, Reading, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Norwich City, în etapa a 19-a din Championship.


UPDATE, 16 decembrie, ora 23:44 / Fundașul Vlad Chiricheș a fost integralist în partida pe care echipa sa, Sassuolo, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Fiorentina, în etapa a 12-a din Serie A.

Fundașul Radu Drăgușin a fost rezervă în meciul Juventus – Atalanta 1-1, la fel și portarii Ciprian Tătărușanu (Genoa – Milan 2-2) și Ionuț Radu (INter Milano – Napoli 1-0). Valentin Mihăilă, accidentat, și Reinaldo Radu nu au fost convocați la Parma pentru meciul cu formația Cagliari, la care Răzvan Marin a intrat pe teren în minutul 77, și care s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.


UPDATE, 16 decembrie, ora 22:07 / Antrenorul Adrian Ursea a obținut prima sa victorie pe banca tehnică a echipei OGC Nice, în partida din deplasare cu formația Nîmes, scor 2-0, în etapa a 15-a din Ligue 1.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Ndoye 85 și Claude Maurice 90+3. Trupa lui Ursea a jucat în inferioritate numerică din minutul 57, după eliminarea lui Schneiderlin.

În aceeași etapă, mijlocașul Alex Dobre a început ca rezervă meciul pe care echipa sa, Dijon, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-2, în fața formației OSC Lille. Jucătorul român a fost introdus pe teren în minutul 72.


UPDATE, 16 decembrie, ora 21:38 / Fundașul Ionuț Nedelcearu a fost integralist în partida pe care echipa sa, AEK Atena, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Olympiakos Pireu, într-o restanță din prima etapă.


UPDATE, 16 decembrie, ora 21:00 / Mijlocașul Gheorghe Grozav a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Diosgyor, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-5, în fața formației Honved Budapesta, în etapa a 15-a a campionatului Ungariei.

Grozav, care a jucat până în minutul 76, a înscris golul de 1-2 în minutul 51.


UPDATE, 16 decembrie, ora 18:54 / Portarul Florin Niță a fost integralist în partida pe care echipa sa, Sparta Praga, a acâștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației Pardubice, în etapa a 12-a a campionatului Cehiei.


UPDATE, 16 decembrie, ora 18:28 / Mijlocașul Mihai Bordeianu a fost titular în partida pe care echipa sa, Al Qadisiya, a câștigat-o, scor 1-0, în fața formației Al Shabab, în optimile de finală ale Cupei Regelui din Emiratele Arabe Unite.

Jucătorul român a evoluat pe toată durata meciului și a primit un cartonaș galben în minutul 67. La învinși, fostul portar al celor de la CFR Cluj, lituanianul Giedrius Arlauskis, a părăsit terenul accidentat în minutul 21.


UPDATE, 16 decembrie, ora 15:27 / Mijlocașul Alexandru Maxim a marcat un gol decisiv prin care a reușit să califice echipa Gaziantep în optimile de finală ale Cupei Turciei.

Formația antrenată de Marius Șumudică a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa Kocaelispor, din liga a treia, iar internaționalul român, care a intrat pe teren la pauză, a înscris golul de 3-1 în minutul 82, cu o lovitură de cap aplaudată de tehnicianul român.

Celelalte goluri ale lui Gazintep au fost marcate de Kozulj (39) și Mirallas (65), în timp ce pentru oaspeți au punctat Kose (15) și Dincer (88). Celălalt român de la Gaziantep, fundașul Alin Toșca, a rămas pe banca de rezerve fiind menajat de Șumudică.


UPDATE, 15 decembrie, ora 23:51 / Fundașul Vasilșe Mogoș a fost integralist în partida pe care echipa sa, Chievo Verona, a terminat-o la egalitate, în deplșasare, scor 0-0, cu formația Spal, în etapa a 12-a din Serie B.

În aceeași etapă, atacantul Adrian Petre a fost doar rezervă în meciul pe care echipa sa, Cosenza, l-a câștigat, în deplasare, scor 3-0, în fața formației Ascoli.


UPDATE, 15 decembrie, ora 23:49 / Fundașul Ștefan Radu a jucat 80 de minute în partida pe care echipa sa, Lazio Roma, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Benevento, în etapa a 12-a din Serie A.


UPDATE, 15 decembrie, ora 23:13 / Duel românesc în etapa a 15-a a campionatului Ungariei, acolo unde echipa lui Adrian Rus, MOL Fehervar, a remizat, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația lui Alexandru Băluță, Marius Corbu și Nandor Tamaș, Puskas Academy.

Adrian Rus a jucat până în minutul 54, iar Alexandru Băluță, care a primit un cartonaș galben în minutul 50, a fost înlocuit în minutul 81. Ceilalți doi români au fost rezerve.


UPDATE, 15 decembrie, ora 22:02 / Fundașul Alexandru Pașcanu a fost eliminat în partida pe care echipa sa, Ponferradina, a pierdut-o, în deplasare, cu formația Portugalete, din liga a treia, în primul tur al Cupei Spaniei.

Internaționalul român de tineret a intrat pe teren în minutul 55 și a fost eliminat în minutul 90+6, după ce a primit două cartonașe galbene în câteva secunde la ultima fază.


UPDATE, 15 decembrie, ora 21:29 / Atacantul Denis Drăguș a început pe banca de rezerve meciul pe care echipa sa, FC Crotone, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Udinese, în etapa a 12-a din Serie A.

Internaționalul român a fost iontrodus pe teren în minutul 82, iar după numai cinci minute a primit un cartonaș galben.


UPDATE, 15 decembrie, ora 21:15 / Echipa Kisvarda, cu Cladiu Bumba și Cornel Ene titulari și Mihai Mincă rezervă, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația UJpest, în etapa a 15-a a campionatului Ungariei.

Ene a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 41, în timp ce Bumba a evoluat până în minutul 72.


UPDATE, 15 decembrie, ora 19:22 / Echipa Vejle BK, antrenată de Constantin Gâlcă, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Danemarcei, după ce a învins, în deplasare, scor 3-2, formația Hvidovre, din liga a doua.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Luis Henrique (57), Montiel (61, penalty) și Montano (65), în timp ce pentru gazde au înscris Westergaard (15) și Thomsen (87).


Meciurile stranierilor. Italia, tărâmul românilor

Pe lângă cei doi români mai sus amintiți, în acest mijloc de săptămână mai au meciuri Vlad Chiricheș (Sassuolo), Ionuț Radu (Inter Milano), Valentin Mihăilă și Reinaldo Radu (FC Parma). Căpitanul naționalei și fostul atacant al Craiovei au șanse minime să joace din cauza unor accidentări, în timp ce verii Radu vor fi mai mult ca sigur rezerve.

Drintre românii care sigur nu îi vom vedea la lucru în această perioadă se numără și George Pușcaș, atacantul lui Reading. Ușor accidentat, internaționalul român are slabe șanse să mai intre pe teren în acest final de an din Championship.

În Cehia, Nicolae Stanciu și Florin Niță vor continua miercuri duelul de la distanță pentru șefia în fotbalul din Cehia. Echipa Slavia Praga joacă pe terenul lui Zlin, în timp ce rivala Sparta primește vizita celor de la Pardubice.

Ianis Hagi, șansă să arate că merită să joace mai mult

Pe Glasgow Rangers o așteaptă întâlnirea cu St. Mirren din sferturile de finală ale Cupei Ligii Scoției și, așa cum ne-a obișnuit, managerul Steven Gerrard va trimite în teren și jucători care evoluează mai puțin. Acest lucru înseamnă o nouă șansă pentru Ianis Hagi de a-i demonstra antrenorului că merită să joace mai mult.

Mijlocașul Alexandru Crețu are meci cu Maribor în campionatul Sloveniei, în timp ce internaționalul de tineret Alexandru Pașcanu va evolua cu Ponferradina în primul tur al Cupei Spaniei, urmând să se deplaseze pe terenul unei formații din liga a treia.

Pentru românii de la Gaziantep, Marius Șumudică, Alex Maxim și Alin Toșca, urmează un meci din 16-imile Cupei Turciei în care vor întâlni Kocaelispor, iar Bogdan Stancu și Genclerbirligi vor evolua în aceeași fază cu Tuzlaspor.

ADVERTISEMENT