Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Patru victorii consecutive pentru Boloni în Grecia. Mitriță, pasă de gol în victoria cu Ettifaq

24.01.2021 | 23:49
Meciurile stranierilor in weekend Patru victorii consecutive pentru Boloni in Grecia Mitrita pasa de gol in victoria cu Ettifaq
ADVERTISEMENT

Cel de-al patrulea weekend din 2021 aduce noi meciuri interesante pentru românii care activează peste hotare. Atât jucătorii ce se pot afla în atenția selecționerului Mirel Rădoi, cât și antrenorii români vor avea parte de evenimente importante.

Vor evolua în weekend fotbaliștii români din Italia, Turcia, Cehia și Scoția, care vor avea parte de dueluri dificile. Și pentru antrenorii români se anunță un weekend de foc. Marius Șumudică își va conduce echipa de la distanță, contra lui Istanbul Bașakșehir.

ADVERTISEMENT

FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Răzvan Lucescu (Al Hilal), Dan Petrescu (Kayserispor) și Ladislau Boloni (Panathinaikos) vor avea și ei de purtat lupte importante.

Mitriță, pasă de gol în victoria cu Ettifaq

UPDATE, 24 ianuarie, ora 23:49 / Alexandru Mitriță a oferit un assist la primul gol reușit de echipa sa Al-Ahli în victoria din deplasare cu scorul de 2-1 în fața celor de la Ettifaq. Mitriță a fost înlocuit de pe teren în minutul 77 după o evoluție foarte bună.

ADVERTISEMENT

Maxim și Toșca, egalați la ultima fază

UPDATE, 24 ianuarie, ora 20:15 / Jucătorii Alin Toșca și Alexandru Maxim au fost titulari în partida pe care echipa lor, Gaziantep, au terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Hatayspor, în etapa a 21-a a campionatului Turciei.

Toșca a jucat tot meciul, în timp ce Maxim a fost înlocuit 59. Gaziantep a fost egalată la ultima fază, în minutul 90+7, în urma autogolului fostului fundaș de la Astra Giurgiu, Junior Morais.

ADVERTISEMENT

Gicu Grozav a fost titular în Ungaria

UPDATE, 24 ianuarie, ora 18:46 / Mijlocașul Gheorghe Grozav a jucat 78 de minute în partida pe care echipa sa, Diosgyor, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Paks, în etapa a 17-a a campionatului Ungariei.


Răzvan Marin, integralist la Cagliari

UPDATE, 24 ianuarie, ora 18:12 / Mijlocașul Răzvan Marin a fost integralist în partida pe care echipa sa, Cagliari, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Genoa, în etapa a 19-a din Serie A.

ADVERTISEMENT

Alex Dobre, doar rezervă la Dijon

UPDATE, 24 ianuarie, ora 18:09 / Mijlocașul Alex Dobre a fost rezervă în partida pe care Dijon a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Strasbourg, în etapa a 21-a din Ligue 1.


Pantilimon a luat 2 goluri în Turcia

UPDATE, 24 ianuarie, ora 17:09 / Portarul Costel Pantilimon a fost integralist în partida pe care echipa sa, Denizlispor, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Fatih Karagumruk, în etapa a 21-a a campionatului Turciei.


Bordeianu a jucat o repriză în Arabia Saudită

UPDATE, 24 ianuarie, ora 17:06 / Mijlocașul Mihai Bordeianu a fost titular în partida pe care echipa sa, Al Qadisiya, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 2-2, ci formația Abha, în etapa a 15-a a campionatului Arabiei Saudite. Fostul jucător de la CFR Cluj a fost schimbat la pauză.


Pușcaș a lipsit din cauza unei accidentări

UPDATE, 24 ianuarie, ora 17:01 / Atacantul George Pușcaș este în continuare accidentat și nu a fost convocat pentru partida pe care echipa sa, Reading, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Preston, în etapa a 26-a din Championship.


Drăgușin, doar rezervă la Juventus

UPDATE, 24 ianuarie, ora 15:28 / Fundașul Radu Drăgușin a fost rezervă în meciul, pe care echipa sa, Juventus Torino, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației Bologna, în etapa a 19-a din Serie A.


Drăguş, rezervă la Crotone

UPDATE, 23 ianuarie, ora 23:45 / Denis Drăguş a privit de pe bancă înfrângerea echipei sale. Crotone a pierdut cu 1-2 la Fiorentina şi rămâne pe ultimul loc din Serie A.


90 de minute pentru Alex Paşcanu în liga secundă din Spania

UPDATE, 23 ianuarie, ora 23:30 / Alex Paşcanu a jucat tot meciul pentru Ponferradina în succesul cu 2-0 de pe terenul Malagăi. În urma acestei victorii, echipa fundaşului român îşi menţine poziţia a şaptea, dar a reuşit să egaleze la puncte pe Leganes, echipa care se claseaă pe ultimul loc de play-off.


Rus, integralist în victoria 5-0 a lui MOL Fehervar la Ujpest

UPDATE, 23 ianuarie, ora 22:30 / MOL Fehervar a umilit-o pe Ujpest cu scorul de 5-0 în deplasare. Fundaşul Adrian Rus a fost titular şi integralist la oaspeţi, iar portarul Tordai a rămas pe banca de rezerve pe toată durata meciului. După acest rezultat, echipa celor doi români se menţine pe poziţia secundă, dar a recuperat două puncte faţă de liderul Ferencvaros, după ce aceasta remizat 1-1 la Academia Puskas.


Patru victorii consecutive pentru Boloni la Panathinaikos

UPDATE, 23 ianuarie, ora 21:30 / Panathinaikos, echipă antrenată de Ladislau Boloni, s-a impus, pe teren propriu, cu 2-o în faţă lui OFI Creta, în etapa a 18-a a campionatului din Grecia. Este cea de-a patra rundă consecutivă în care verzii câştigă, ajungând la 31 de puncte. Trupa lui Boloni se află pe locul al cincilea.


Cu Stanciu în teren, Sparta Praga s-a impus cu 3-1

UPDATE, 23 ianuarie, ora 21:00 / Nicolae Stanciu a fost titular la Sparta Praga în victoria 3-1 pe terenul Kravinei. A fost înlocuit în minutul 86 cu Traore, fără să aibă vreo pasă decisivă sau să înscrie vreun gol.

Sparta este lider neînvins în Cehia. După 15 etape, echipa lui Stanciu are 13 victorii şi două remize, golaveraj 42-6. Jablonec, a doua clasată, e la 9 puncte în spatele praghezilor.


Tătăruşanu, din nou rezervă la AC Milan

UPDATE, 23 ianuarie, ora 20:05 / Ciprian Tătăruşanu a rămas pe banca de rezerve a lui AC Milan în înfrângerea 0-3 cu Atalanta. În acest sezon de Serie A, portarul naţionalei a apărat într-un singur meci, 3-3 cu AS Roma, când titularul Donnarumma era infectat cu virusul pandemic.


Rizespor, remiză cu Bașakșehir

UPDATE, 23 ianuarie, ora 20:05 / Echipa Rizespor, la care antrenorul Marius Șumudică și-a început munca deși nu a ajuns fizic în Turcia, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Istanbul Bașakșehir, în etapa a 21-a a campionatului turc.

Trupa tehnicianului român a deschis scorul din penalty prin Samu (49), campioana en-titre egalând prin mehmet Topal (64). După această remiză, Rizespor se află pe locul 12 în clasament, cu 25 de puncte.


Adrian Ursea, victorie după 5 meciuri în Ligue 1

UPDATE, 23 ianuarie, ora 20:03 / Echipa OGC Nice, antrenată de Adrian Ursea, a învins, în deplasarem cu scorul de 1-0, formația RC Lens, în etapa a 21-a din Ligue 1.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Atal (49) și astfel trupa tehnicianului român a obținut primul succes după cinci întâlniri. Cu aceast-ă victorie, Nice a urcta pe locul 13 în clasament, cu 26 de puncte.


Corbu, titular în Ungaria

UPDATE, 23 ianuarie, ora 20:00 / Mijlocașul Marius Corbu a fost titular în partida pe care echipa sa, Puskas Academy, a terminat-o la egalitate, acasă, scor 1-1, cu formația Ferencvaros, în etapa a 17-a a campionatului Ungariei.

Corbu a jucat până în minutul 64, în timp ce Alexandru Băluță nu a fost în lotul gazdelor.


Andrei Rațiu, titular în Olanda

UPDATE, 23 ianuarie, ora 19:30 / Jucătorul Andrei rațiu a fost titular în partida pe care echipa sa, ADO Den Haag, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația FC Emmen, în etapa a 18-a a campionatului Olandei. Rațiu a jucat până în minutul 70.


Cristi Ganea, doar rezervă în Grecia

UPDATE, 23 ianuarie, ora 19:09 / Fundașul Cristi Ganea a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Aris Salonic, a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Apollon Smyrnis, în etapa a 18-a a campionatului Greciei.


Ianis Hagi, pasă de gol la Rangers

UPDATE, 23 ianuarie, ora 18:59 / Ianis Hagi a reușit o pasă de gol în partida pe care echipa sa, Glasgow Rangers, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 5-0, în fața formației Ross County, în etapa a 25-a a campionatului Scoției.

Internaționalul român a fost integralist și a pasat decisiv la reușita de 4-0 a lui Ryan Jack din minutul 66.


Mihai Popescu, o repriză în liga a doua scoțiană

UPDATE, 23 ianuarie, ora 18:50 / Fundașul Mihai Popescu a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Hearts of Midlothian, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 2-3, în fața formației Raith Rovers, în etapa a 14-a a ligii secunde din Scoția.

Fostul jucător dinamovist a intrat pe teren în startul reprizei secunde.


Bumba și Ene, titulari în Ungaria

UPDATE, 23 ianuarie, ora 17:25 / Jucătorii Claudiu Bumba și Cornel Ene au fost titulari în partida pe care echipa lor, Kisvarda, a terminat-o la egalitate, acasă, scor 0-0, cu formația Mezokovesd, în etapa a 17-a a campionatului Ungariei. Ambii jucători români au primit câte un cartonaș galben. Portarul Mihai Mincă a fost doar rezervă la Kisvarda.


Ianis Hagi, titular în Rangers – Ross County

UPDATE, 23 ianuarie, ora 17:00 / Mijlocașul Ianis Hagi e titular în partida pe care echipa sa, Glasgow Rangers, o joacă pe teren propriu cu Ross County, în etapa a 25-a a campionatului Scoției. Internaționalul român este folosit de Steven Gerrard în banda dreaptă a atacului.


Stancu a jucat o repriză după accidentare

UPDATE, 23 ianuarie, ora 16:58 / Atacantul Bogdan Stancu a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Genclerbirligi, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Trabzonspor, în etapa a 21-a a campionatului Turciei. Stancu a intrat pe teren în startul reprizei secunde.


Claudiu Micovschi a debutat la Reggina

UPDATE, 23 ianuarie, ora 16:57 / Mijlocașul Claudiu Micovschi a fost titulat la echipa sa, Reggina, în meciul terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Frosinone, în etapa a 19-a din Serie B. Micovschi a jucat până în minutul 79.

În aceeași etapă, fundașul Vasile Mogoș a fost integralist în partida pe care echipa sa Chievo Verona, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Ascoli. Atacantul Adrian Petre a rămas pe banca de rezerve în întâlnirea pe care echipa sa, Cosenza, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu Pordenone.


Știre inițială, 22 ianuarie, ora 16:49

Ce meciuri au stranierii în weekend. Dueluri de foc pentru antrenorii români

Dan Petrescu s-a întors în rolul de antrenor, după ce Neluțu Varga a decis să îl îndepărteze de pe banca lui CFR Cluj. „Bursucul” a debutat cu dreptul la Kayserispor, învingând-o cu 2-0 pe Istanbul Bașakșehir. Ambele goluri ale formației sale au fost marcate de accidentatul Denis Alibec. Pentru formația lui Dan Petrescu, Denis Alibec, Cristi Săpunaru și Silviu Lung urmează meciul cu Fenerbahce, principala favorită la titlu. Duelul va avea loc luni, 25 ianuarie, de la ora 18:00.

Tot în Turcia va juca, în weekend, și Marius Șumudică, cel care l-a convins pe Damjan Djokovic să meargă și el în Turcia, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Deși nu va fi prezent fizic la meciul cu Istanbul Bașakșehir, fostul campion cu Astra Giurgiu își va pregăti echipa prin Zoom, conform Digisport, pentru importantul duel care se va disputa sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 18:00. Fosta formație a lui Șumudică, Gaziantep, pentru care continuă să evolueze Alin Toșca și Alex Maxim, va juca duminică, de la 18:00 cu Hatayspor.

Un alt antrenor român, Răzvan Lucescu, va avea un meci accesibil de jucat în data de 25 ianuarie, luni, de la ora 17:15. Al-Hilal este pe primul loc, cu 29 de puncte, la trei deasupra lui Al Shabab. Adversara de luni, Al-Faysaly, este pe locul 12 la doar două puncte deasupra locurilor retrogradabile. Tot în campionatul din Arabia Saudită va juca duminică, 24 ianuarie, de la ora 19:10 cu Al-Ettifaq. Pentru Al Ahli evoluează românul Alex Mitriță.

Tot duminică, de la ora 14:00, Costel Gâlcă și Vejle au meci în etapa a 15-a din Danemarca, cu Silkeborg. Înaintea lui Gâlca, va avea meci Adrian Ursea, antrenorul lui Nice. Francezii vor juca împotriva lui Lens sâmbătă, 23 ianuarie, de la 18:00. Aflată în formă bună, Panathinaikos, echipa lui Loți Boloni, va evolua din nou tot sâmbătă, cu OFI Creta, de la ora 19:30.

Dueluri și pentru românii din Italia. Echipa lui Ianis Hagi joacă sâmbătă

Pentru Rangers, echipa lui Ianis Hagi, meciul cu Ross County de sâmbătă, de la ora 17:00 reprezintă un prilej să câștige din nou, după remiza cu Motherwell din etapa precedentă, meci în care mijlocașul român a jucat pentru 55 de minute. Dacă învinge, Rangers se poate distanța la 23 de puncte de Celtic. Alb-verzii vor avea, însă, încă trei meciuri de disputat.

Sparta Praga, echipa pentru care joacă Florin Niță, va întâlni Mlada Boleslav duminică, de la 19:30. Formația lui Nicușor Stanciu, joacă sâmbătă, de la 19:30 pe terenul formației Karvina. Slavia Praga este lider, cu 38 de puncte, în vreme ce Sparta este pe 3, cu 32 de puncte. AEK Atena, din Grecia, formația lui Ionuț Nedelcearu, va evolua duminică, de la ora 19:30, cu PAOK.

Și românii din Italia vor avea meciuri de jucat în acest weekend. Fiorentina – Crotone (Drăguș), sâmbătă ora 21:45, Lazio (Ștefan Radu) – Sassuolo (Chiricheș), duminică ora 19:00, Parma (Mihăilă) – Sampdoria, duminică ora 16:00, Udinese – Inter (I. Radu), sâmbătă 19:00, Juventus (Drăgușin) – Bologna, duminică ora 13:30, AC Milan. (Tătărușanu) – Atalanta, sâmbătă  ora 19:00, Genoa – Cagliari (R. Marin), duminică ora 16:00.

  • Rangers – Ross County: sâmbătă, 23 ianuarie, ora 17:00;
  • Sparta Praga – Mlada Boleslav: duminică, 24 ianuarie, ora 19:30;
  • Karvina – Slavia Praga: duminică, 23 ianuarie, ora 19:30;
  • PAOK – AEK Atena, duminică 24 ianuarie, ora 19:30.
ADVERTISEMENT