Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. A treia victorie consecutivă pentru Loţi Boloni în Grecia

17.01.2021 | 21:28
Meciurile stranierilor in weekend A treia victorie consecutiva pentru Loti Boloni in Grecia
ADVERTISEMENT

2021 a început în forță și pentru românii care joacă sau antrenează în străinătate. Al treilea weekend din acest an vine cu meciuri pentru mulți dintre potențialii „tricolori”. Majoritatea vor încerca să îi ia ochii selecționerului Mirel Rădoi, în perspectiva preliminariilor pentru Cupa Mondială.

De vineri, 15 ianuarie, până luni, 18 ianuarie, sunt programate peste 15 meciuri în care sunt implicate echipele unor români. Într-unul dintre acestea, Dan Petrescu va debuta ca antrenor în Super Liga Turciei. Kayserispor o va înfrunta pe fosta echipă a lui Marius Șumudică, Gaziantep.

ADVERTISEMENT

Așadar, FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Răzvan Lucescu (Al Hilal), Dan Petrescu (Kayserispor) și Ladislau Boloni (Panathinaikos) au cele mai importante meciuri din acest weekend.

UPDATE, 17 ianuarie, ora 21:30 / Ladislau Boloni a condus-o pe Panathinaikos spre a treia victorie consecutivă în campionatul Greciei. „Verzii“ s-au impus cu scorul de 1-0 pe terenul lui Aris şi s-au apropiat la 5 puncte chiar de formaţia pe care au învins-o astăzi.

ADVERTISEMENT

Cristi Ganea a început pe banca de rezerve a gazdelor şi a fost introdus în minutul 81, fără mari realizări.


UPDATE, 17 ianuarie, ora 21:30 / Florin Niţă a păstrat intactă poarta Spartei Praga pe terenul lui Ostrava, în runda cu numărul 15 din campionatul Cehiei. Rezultatul final a fost 0-0, iar Sparta se menţine pe locul al treilea, la 9 puncte de liderul Slavia.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 17 ianuarie, ora 20:30 / Florentin Matei a fost titular în victoria echipei sale, Apollon, 2-1 în faţa lui Ol. Nicosia, în etapa a 20-a din campionatul cipriot. Mijlocaşul român a rezistat pe teren până în minutul 90. În urma acestui rezultat, Apollon ocupă prima poziţie a clasamentului, cu 43 de puncte, urmată de Omonia, 40 de puncte.


UPDATE, 17 ianuarie, ora 17:55 / Legiunea română din Italia a avut parte de meciuri de la ora 16:00.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheş a fost intergralist în Sassuolo – Parma 1-1. Fundaşul român a încasat un „galben“ în primul minut de joc, dar s-a achitat bine de sarcini. La Parma, Valentin Mihăilă şi Reinaldo Radu au rămas pe banca de rezerve. Kucka a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 37, iar Djuricic a egalat în ultimul minut, 90+3, din lovitură de pedeapsă.

Denis Drăguş nu a făcut parte din lotul lui Crotone în succesul cu 4-1 în faţa lui Benevento. Gazdele au condus cu 4-0, golul de onoare al oaspeţilor venind pe final de meci (82).

Mihai Guşu a fost titular pentru AlbinoLeffe în remiza albă cu Lecco în Serie C. Românul a jucat pe postul de fundaş central.

Denis Herghelegiu a început pe banca de rezerve a oaspeţilor partida dintre Perugia şi FeralpiSalo, din Serie C. A intrat în minutul 40 la scorul de 1-1 şi a încasat un „galben“ îm 53. La final, Perugia s-a impus cu 3-2. Vlad Dragomir, accidentat, a lipsit de la gazde.


 

UPDATE, 17 ianuarie, ora 17:50 / Nice, echipa antrenată de Adrian Ursea, a pierdut cu 0-3 duelul de pe teren propriu cu Bordeaux, în runda cu numărul 20 din Ligue 1. După acest rezultat, Nice rămâne cu 23 de puncte, pe locul 14 al clasamentului, cu opt puncte mai mult şi un joc mai puţin decât locurile de retrogradare.


Vlad Chiricheş, aproape de eliminare în secunda 34

UPDATE, 17 ianuarie, ora 16:40 / Jucătorul accidentat de Vlad Chiricheş a deschis scorul în minutul 37. Sassuolo – Parma 0-1

UPDATE, 17 ianuarie, ora 16:30 / Vlad Chiricheş, titular pentru Sassuolo în duelul cu Parma, s-a ales cu un cartonaş galben încă din primul minut de joc. Fundaşul român a avut o intrare dură şi neglijentă la centrul terenului, punându-i crampoanele pe cap lui Juraj Kucka. Jucătorul Parmei a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a continuat meciul cu un bandaj vizibil.

Atacul cu talpa sus al lui Vlad Chiricheş poate fi văzut AICI.


Ianis Hagi e titular la Rangers în meciul cu Motherwell

UPDATE, 17 ianuarie, ora 17:30 / Chiar dacă a fost schimbat în minutul 55, fără să îşi treacă în cont vreun gol sau vreo pasă decisivă, Ianis Hagi a avut o prestaţie apreciată de presa din Scoţia.

„Probabil cel mai bun jucător al lui Rangers în prima repriză. A fost o surpriză înlocuirea lui devreme în cea de-a doua parte. Încă o prestaţie bună a românului, însă nu a reuşit să înscrie“, a scris Glasgow Live, care l-a notat cu 7, cel mai mare calificativ de la Rangers.

„A arătat dorinţă de implicare, însă tânărul român nu a reuşit foarte multe. Şi-a arătat frustrarea după ce a încasat un cartonaş galben (n.r. – în minutul 47) rapid înainte de schimbarea din minutul 55“, a completat The Scotsman, care i-a dat 6.

UPDATE, 17 ianuarie, ora 15:30 / Ianis Hagi a fost schimbat în minutul 55 al partidei dintre Motherwell şi Rangers, din etapa a 24-a a campionatului scoţian. Internaţionalul român fusese avertizat în minutul 47. În locul lui, a intrat Cedric Itten, elveţianul reuşind să restabilească egalitatea în minutul 72. Motherwell – Rangers 1-1.


UPDATE, 17 ianuarie, ora 14:22 / Gazdele reușesc să deschidă scorul în minutul 20, prin Cole. Motherwell – Rangers 1-0.


UPDATE, 17 ianuarie, ora 13:27 / Prestațiile bune din ultima perioadă ale lui Ianis Hagi nu aveau cum să rămână fără urmări. Românul a fost titularizat din nou de antrenorul Steven Gerrard în meciul din deplasare cu Motherwell, care va începe la ora 14:00.


UPDATE, 17 ianuarie, ora 14:20 / Portarul Costel Pantilimon a fost integralist la Denizlispor în meciul pierdut pe teren propriu, scor 0-2, în fața lui Hatayspor, în etapa a 19-a a Superligii Turciei.


UPDATE, 16 ianuarie, ora 23:57 / Den Hag a pierdut cu 1-2 meciul de pe terenul lui AZ Alkmaar în etapa a 17-a din campionatul olandez. Andrei Raţiu a fost integralist la oaspeţi, care au deschis scorul în minutul 58, dar gazdele au întors în 72 şi 89.


UPDATE, 16 ianuarie, ora 21:30 / Steliano Filip şi echipa sa, AEL Larissa, au pierdut cu 0-1 în faţa lui Smyrnis, în runda cu numărul 17 din campionatul grec. Fostul dinamovist a fost integralist pe banda stângă a gazdelor.


UPDATE, 16 ianuarie, ora 21:30 / Nicolae Stanciu a fost titular pentru Slavia Praga în victoria cu 3-1 împotriva Sigmei Olomouc, în ectapa a 15-a din campionatul Cehiei. A fost schimbat în minutul 87.


UPDATE, 16 ianuarie, ora 19:57 / Bani Yas, echipa condusă de Daniel Isăilă, a câştigat cu 2-0 pe terenul lui Al-Wahda, în etapa a 13-a din campionatul Emiratelor Arabe Unite. În urma acestui rezultat, Bani Yas a urcat pe locul al treilea, la un punct în spatele lui Al-Jazira şi la 6 puncte de liderul Al Sharjah.


Dan Petrescu, debut la Kayseripsor împotriva fostei echipei a lui Șumudică

UPDATE, 16 ianuarie, ora 16:57 / Gaziantep – Kayserispor 2-1 (Kvrzic 31 autogol,  Maxim 77 pen./ Kolovetsios 61)


UPDATE, 16 ianuarie, ora 16:55 / Trei partide s-au jucat în Serie B. Ascoli, echipa lui Adrian Stoian – rămas pe banca de rezerve până la fluierul final -, a pierdut 0-1 pe terenul celor de la Cittadella.

Marius Marin a intrat pe teren pentru Pisa în minutul 67. Formaţia românului conducea cu 1-0 din minutul 21, scor înregistrat şi la finalul întâlnirii.

Adrian Petre nu a făcut parte din lotul Cosenzei în remiza 2-2 de la Monza.


UPDATE, 16 ianuarie, ora 14:55 / De la ora 15:00, Dan Petrescu își va face debutul pe banca lui Kayserispor în deplasare cu Gaziantep, fosta echipă a lui Marius Șumudică.

La gazde, internaționalii Maxim și Toșca sunt titulari, în timp ce la oaspeți îl regăsim în primul „11„ doar pe Săpunaru. Alibec și Lung nu sunt în lotul echipei antrenată de Dan Petrescu pentru acest joc.


Radu Ștefan a fost titular în victoria lui Lazio cu AS Roma

UPDATE, 15 ianuarie, ora 23:48 / Radu Ștefan a fost titular la Lazio în victoria concludentă obținută în derby-ul cu AS Roma, scor 3-0. Fundașul român a primit un cartonaș galben în minutul 20 pentru un fault și a fost înlocuit în minutul 83 cu Hoedt.


Răzvan Lucescu, plin de nervi după Al Ahli – Al Hilal. L-a înjurat pe arbitru

UPDATE, 15 ianuarie, ora 22:40 / Răzvan Lucescu a fost foc și pară după Al Ahli – Al Hilal 0-0. Antrenorul român i-a reproșat arbitrului Majed Al Shamrani modul în care a condus jocul. După ultimul fluier, tehnicianul campioanei Arabiei Saudite s-a dus spre centrul terenului și a țipat în direcția centralului, care i-a dat cartonaș galben. Mai mulți jucători și membri din staff-ul lui Al Hilal au urmat exemplul lui Lucescu, supărați că Al Ahli a primit prea ușor penalty în minutul 8. Lovitura de pedeapsă a fost însă ratată.

“Respect, respect! Fii sincer acum! Ai arbitrat într-o singură direcție! La noi nu e niciodată penalty, numai la ei este. Vrei să încetez acum?”, i-a transmis Răzvan Lucescu arbitrului. După ce s-a întors cu spatele, antrenorul lui Al Hilal l-a înjurat pe arbitru: “Morţii mă-tii”.

Alexandru Mitriță, fotbalistul lui Al Ahli, a fost schimbat în minutul 60. Pentru Al Hilal e a patra remiză la rând în campionat. Al Shabab, formație la care evoluează Arlauskis e acum la doar un punct în spatele lui Al Hilal. Al Ahli e la trei puncte distanță de lider, care a suferit doar o înfrângere, scor 1-2, cu Al Wahda.


Ce meciuri au stranierii în weekend. Dueluri de foc pentru antrenorii români

Dan Petrescu revine în antrenorat după despărțirea de CFR Cluj. „Bursucul” va antrena pentru prima dată în Turcia, la Kayserispor (locul 18), acolo unde se mai află alți trei români: Denis Alibec, Silviu Lung și Cristi Săpunaru. Prima adversara a lui Kayseri cu Petrescu antrenor e Gaziantep. Ocupanta locului 4 a rămas fără Marius Șumudică, dar îi are în continuare pe internaționalii Alex Maxim și Alin Toșca. Confruntarea e programată sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 15:00.

Până la partida din Super Lig, vineri, 15 ianuarie, de la ora 19:10, e derby în Arabia Saudită. Echipa lui Răzvan Lucescu, liderul Al Hilal, merge în vizită la Al Ahli (locul 3), acolo unde evoluează Alex Mitriță. Înainte de confruntare din runda cu numărul 13, între cele două formații e diferență de doar trei puncte.

Echipele altor trei tehnicieni români joacă și ele în acest weekend, mai exact duminică, 17 ianuarie. De la ora 13:00, Costel Gâlcă și Vejle au meci în etapa a 14-a din Danemarca, cu Aarhus, de la ora 16:00, Adrian Ursea și Nice primesc vizita lui Bordeaux, în etapa a 19-a, iar Ladislau Boloni și Panathinaikos merg pe terenul lui Aris, de la ora 19:30.

Sfârșit de săptămână plin pentru românii din Italia

Serie A este campionatul din top 5 în care evoluează cei mai mulți români. Weekendul începe cu un derby pentru Ștefan Radu. Vineri, 15 ianuarie, de la ora 21:45,  Lazio și AS Roma au„Derby della Capitale”. Înaintea confruntării din runda cu numărul 18, „gialorossi” sunt pe locul 3, cu 34 de puncte, în timp ce echipa lui Simone Inzaghi e doar pe poziția a opta, cu 28 de puncte.

Duminică, 17 ianuarie, joacă nu mai puțin de cinci formații care au în componență români: Crotone (Drăguș) – Benevento, ora 16:00, Sassuolo (Chiricheș) – Parma (Mihăilă), ora 16:00, Inter (I. Radu) – Juventus (Drăgușin), ora 21:45. Și luni, 18 ianuarie, se întâlnesc români în Serie A. De la ora 21:45 e programată duelul dintre Răzvan Marin și Ciprian Tătărușanu, în Cagliari – AC Milan.

Tot în acest weekend au meciuri și echipele internaționalilor Ianis Hagi, Ionuț Nedelcearu și Florin Niţă:

  • Rangers – Motherwell: duminică, 17 ianuarie, ora 14:00;
  • Ostrava – Sparta Praga: duminică, 17 ianuarie, ora 19:30;
  • AEK Atena – Atromitos: duminică, 17 ianuarie, ora 21:30.

 

ADVERTISEMENT