Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. George Pușcaș, gol la primul meci după revenirea de la națională. Video

05.04.2021 | 18:55
Meciurile stranierilor in weekend George Puscas gol la primul meci dupa revenirea de la nationala Video
ADVERTISEMENT

Stranierii noștri s-au întors la echipele de club după startul ratat din preliminariile CM 2022 și rămâne de văzut dacă moralul lor este afectat după evoluțiile modeste de la națională.


Pușcaș o ține pe Reading în lupta pentru promovare

UPDATE, 5 aprilie, ora 18:56 / Atacantul George Pușcaș a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Reading, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-1, în fața formației Derby County, în etapa a 40-a din Championship.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a înscris golul de 2-0, în minutul 57. Ivorianul Yakou Meite a șutta din afara careului mare, portarul David Marshall a respins în față și Pușcaș, pe fază, a împins mingea în poartă. Atacantul nostru a fost titular și a părăsit terenul în minutul 81.

Cu această victorie, Reading se află pe locul șase în clasament, ultimul care permite calificarea la barajul pentru promovare.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, o repriză fără realizări în Cupă

UPDATE 4 aprilie, ora 22:30 / Ianis Hagi a fost introdus la pauză în meciul de Cupă dintre Glasgow Rangers şi Cove Rangers, la scorul de 4-0 pentru gazde, scor care s-a păstrat până la finalul partidei.


Alex Băluţă, gol pentru Academia Puskas

UPDATE 4 aprilie, ora 22:15 / Cu Marius Corbu titular şi Alex Bălută rezervă, Academia Puskas a câştigat cu 2-0 partida cu Mekosovesd, din etapa 27 a campinatului maghiar. Băluţă a fost introdus pe teren în minutul 65 şi a stabilit scorul final cu un gol marcat în 90+3.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, victorie dramatică în minutul 90

UPDATE 4 aprilie, ora 21:30 / Dinamo Kiev s-a impus dramatic pe terenul lui Oleksandrya, scor 2-1. Gazdele au deschis scorul (Sitalo, 14), iar Dinamo a egalat după penalty (Shaparenko 35). În repriza secundă, Karavaev a trimis mingea în poarta gazdelor, dar VAR a anulat reuşita pentru un ofsaid. Golul izbăvitor pentru echipa lui Mircea Lucescu a venit în minutul 90 (Rodrigues, 90). Dinamo rămâne lider, cu 7 puncte avans faţă de rivala Şahtior.


Ganea titular, Nedelcearu rezervă, în Grecia

UPDATE 4 aprilie, ora 19:15 / Cristi Ganea a fost integralist la Aris în victoria de pe teren propriu 2-0 cu Asteras Tripoli, în a doua etapă a play-off-ului din Grecia.

ADVERTISEMENT

În aceeaşi rundă, Nedelcearu a început pe banca de rezerve a gazdelor în AEK Atena – Olympiakos. S-a terminat 5-1 pentru oaspeţi, iar fundaşul român a fost introdus pe teren în minutul 64, la scorul de 0-4.


Bogdan Stancu, gol de 3 puncte pentru Genclerbirligi

UPDATE 4 aprilie, ora 18:00 / Bogdan Stancu a început pe bancă meciul Alanyaspor – Genclerbirligi din etapa a 32-a  din campionatul Turciei. Atacantul român a fost introdus pe teren în minutul 69, la scorul de 1-1, şi a reuşit să înscrie golul victoriei oaspeţilor. După 2-1 la Alanya, Genclerbirligi a ajuns la a treia victorie consecutică, dar este în continuare pe loc retrogradabil. Ocupă poziţia a 19-a (din 21), cu 30 de puncte, cu două mai puţine decât primul loc salvator, ocupat de Kayserispor.


Încă un succes pentru Adrian Ursea în Ligue 1

UPDATE 4 aprilie, ora 18:00 / Nice, echipă antrenată de Adrian Ursea, a câştigat cu 2-1 în deplasarea la Nantes. Dolberg a făcut dubla în prima jumătate de oră (11 pen. şi 29), iar pentru gazde a redus din diferenţă Toure (32). Nice e într-o formă de zile mari, adunând 16 puncte din ultimele 6 etape. E pe locul 10, la şapte puncte de locurile de cupe europene şi la 13 peste zona retrogradării.


Patru români într-un meci din Ungaria

UPDATE 4 aprilie, ora 17:30 / Nu mai puţin de patru jucători români au fost implicaţi în meciul Kisvarda – MOL Fehervar 0-0, din etapa 27 a campionatului maghiar. La gazde, Cornel Ene şi Claudiu Bumba au fost integralişti şi au încasat câte un cartonaş galben, în timp ce Adrian Rus a intrat după pauză la oaspeţi. Portarul Tordai a rămas pe banca de rezerve a lui Fehervar pe toată durata meciului.

După 27 de meciuri, MOL Fehervar e pe 3, cu 41 de puncte, la 7 în spatele Academiei Puskas şi cu 3 peste MTK Budapeste şi Mezokovesd. Kisvarda ocupă poziţia a opta, cu 25 de puncte.


Ladislau Boloni a câştigat derby-ul cu PAOK

UPDATE 4 aprilie, ora 17:00 / Panathinaikos Atena, formaţie antrenată de Ladislau Boloni, a reuşit o victorie mare în derby-ul cu PAOK. „Verzii“ au câştigat cu scorul de 3-0 pe teren propriu, în etapa a doua din play-off-ul Greciei.

În urma acestui rezultat, Panathinaikos (49 de puncte) a urcat un loc în clasament, pe 4, depăşind-o pe AEK Atena (48 de puncte), care va juca, de la 19:30, cu Olympiakos. Mai mult, echipa lui Boloni s-a apropiat la un singur punct de PAOK (50 de puncte) şi de locurile de cupe europene.


Eric Bicfalvi, partidă ştearsă pentru Ural

UPDATE 4 aprilie, ora 16:00 / Eric Bicfalvi a fost integralist la gazde în Ural – Arsenal Tula 2-0. Românul, căpitanul echipei, nu a reuşit un meci foarte bun, fiind unul dintre cei mai slabi jucători de la Ural. Sofascore i-a dat nota 6,4, a doua cea mai mică de la gazde şi a patra cea mai mică dintre toţi jucătorii de pe teren.


Daniel Isăilă, desemnat antrenorul lunii în Emirate

UPDATE 4 aprilie, ora 15:30 / Daniel Isăilă a fost desemnat Antrenorul Lunii Martie în Emiratele Arabe Unite. Parcursul excelent al echipei sale, Bani Yas, care a ajuns până pe primul loc al clasamentului, după ce a câştigat toate cele patru meciuri din martie, i-a adus această distincţie. Din păcate pentru el, la primul meci din aprilie, Bani Yas a remizat 1-1 la Al Sharjah şi a pierdut prima poziţie.


Florin Niţă, titular în victoria Spartei, 7-2 cu Teplice

UPDATE 3 aprilie, ora 21:30 / Florin Niţă a fost din nou titular la Sparta Praga. Portarul naţionalei a încasat două goluri de la Teplice, pe teren propriu, dar echipa lui a câştigat fără probleme. 7-2 s-a încheiat meciul, iar Sparta e în continuare pe 2, la 13 puncte de rivala Slavia.


Românii, mai mult rezerve în Serie A. Ştefan Radu, nou record

UPDATE 3 aprilie, ora 21:00 / Toate cele 10 meciuri ale etapei cu numărul 29 din Serie A s-au jucat în cursul zilei de sâmbătă, iar singurul remarcat dintre românii din Italia a fost Dennis Man.

Ziua a început cu AC Milan – Sampdoria 1-1, meci în care Ciprian Tătăruşanu a fost din nou rezervă la gazde. În urma remizei, milanezii au mai pierdut două puncte în lupta pentru titlu, liderul Inter având un avans de 8 puncte şi un meci mai puţin. Apropo de Inter, Ionuţ Radu a fost şi el rezervă în succesul cu 1-0 de pe terenul Bolognei.

La celălalt capăt al clasamentului, Cagliari, antepenultima, a pierdut acasă 0-2 cu Verona. La gazde Răzvan Marin a fost introdus pe teren în minutul 72. Parma, mai jos cu un loc decât Cagliari, a jucat la Benevento. Dennis Man, integralist, a adus egalarea la 2 în minutul 88, iar Valentin Mihăilă a intrat în minutul 77, fără realizări notabile.

Alţi români implicaţi în rezultate de 2-2 au fost Radu Drăguşin, rezervă neutilizată în remiza lui Juventus pe terenul lui FC Torino, dar şi Vlad Chiricheş, integralist la Sassuolo contra Romei.

Omagiatul zilei este Ştefan Radu, care a devenit fotbalistul cu cele mai multe prezenţe în tricoul lui Lazio în toată istoria romanilor. După ce l-a egalat pe Favalli în runda precedentă, acum, fundaşul a rămas singur pe primul loc în topul longevităţii. A fost integralist la partida lui cu numărul 402. Lazio a câştigat cu 2-1 în faţa Speziei.


În scenă vor intra internaționalii români din Cehia, Scoția, Grecia, Rusia sau Polonia. În Italia, Man și Mihăilă vor încerca să facă un nou meci mare care să o ajute pe Parma în lupta pentru evitarea retrogradării.

FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Ladislau Boloni (Panathinaikos), Adrian Ursea (Nice) și Daniel Isăilă (Bani Yas) vor fi și ei implicați în meciuri tari.

Ianis Hagi, meci lejer în Cupa Scoției

Seria partidelor pe care jucătorii români le vor avea în acest weekend în campionatele din străinătate este deschisă de atacantul George Pușcaș. Echipa sa, Reading, va evolua vineri, în deplasare, de la ora 19:30, cu Barnsley, urmând ca luni să joace din nou, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu Derby County.

În Serie A, Dennis Man și Valentin Mihăilă vor juca într-un meci de care pe care pentru Parma, care se deplasează, sâmbătă, de la ora 16:00, pe terenul lui Benevento. Tot în Italia, Răzvan Marin și Cagliari vor primi vizita celor de la Verona, iar Vlad Chiricheș și Sassuolo vor evolua acasă cu AS Roma.

În Cehia continuă duelul de la distanță dintre Nicolae Stanciu și Florin Niță. Echipa portarului naționalei, Sparta Praga, intră prima în scenă sâmbătă, pe teren propriu, cu FK Teplice, în timp ce Slavia, formația lui Stanciu va juca duminică, în deplasare, cu Brno.

După ce a reușit primul său gol în tricoul reprezentativei României, pentru Ianis Hagi urmează o partidă mult mai ușoară în 16-imile de finală ale Cupei Scoției. Rangers va evolua duminică, pe teren propriu, cu modesta Cove Rangers.

Lucescu și Isăilă, aproape de titlu

La capitulul antrenori români, Mircea Lucescu vrea să-și continue marșul triumfal spre titlul în Ucaina, dar pe Dinamo Kiev o așteaptă duminică o deplasare greape terenul celor de la Oleksandriya. Tot în deplasare și tot duminică urmează să joace și Nice, formație pregătită de Adrian Ursea, adversară fiindu-i FC Nantes.

Pe Ladislau Boloni îl așteaptă un nou derby de foc în play-off-ul din Grecia. Panathinaikos Atena va primi duminică, de la ora 15:00, vizita celor de la PAOK Salonic. Daniel Isăilă este aproape de o performanță incredibilă în Emiratele Arabe Unite, fiind la un pas de titlu cu micuța echipă Bani Yas. Trupa tehnicianului român evoluează sâmbătă, în deplasare, cu Al Sharjah, echipă aflată pe poziția a treia.

ADVERTISEMENT