Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Silviu Lung, accidentat, a ieșit în lacrimi la meciul cu Galata. Video

23.11.2020 | 21:06
Meciurile stranierilor in weekend Silviu Lung accidentat a iesit in lacrimi la meciul cu Galata Video
ADVERTISEMENT

Stranierii noștri joacă la foc automat și după pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale. Fotbalul internațional își reia competițiile în acest weekend, astfel că românii au șansa să se afirme.

Majoritatea posibililor selecționabili nu evoluează constant în campionatele puternice, dar avem și fotbaliști români care încearcă să ridice ștacheta. Răzvan Marin are toate șansele să apară pe teren în meciul pe care Cagliari îl are cu Juventus.

ADVERTISEMENT

FANATIK nu îi susține în acest final de săptămână doar pe jucătorii români, ci și pe antrenori. Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Ladislau Boloni (Panathinaikos), Marius Șumudică (Gaziantep) sau Constantin Gâlcă (Vejle) vor să îi calce pe urme lui Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning), cel care a luat titlul în China.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 23:22 / Fundașul Bogdan Țîru a fost titular în partida pe care echipa sa, Jagiellonia Byalistok, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 5-2, în fața formației Wisla Plock, în etapa a zecea a campionatului Poloniei.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a jucat tot meciul și a primit un cartonaș galben în minutul 68.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 21:09 / Portarul echipei Kayserispor, Silviu Lung, a ieșit accidentat la pauza meciului cu Galatasaray, iar imaginile cu goalkeeperul român au împânzit rețele de socializare.

Lung a părăsit în lacrimi terenul, dar în cele din urmă Kayserispor a reușit să încheie la egalitate întâlnirea de la Istanbul.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 23 noiembrie, ora 21:07 / Echipa Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formația Al Nasr, în etapa a cincea a campionatului Arabiei Saudite.

Golurile au fost marcate de Bafetimbi Gomis (61, penalty) și Saleh Al Shehri (90+9). În urma acestui succes, Al Hilal a revenit pe primul loc, cu 13 puncte, două mai multe decât următoarea clasată, Așl Shabab, și trei peste Al Raed și Al Ahli, formația lui Alexandru Mitriță.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 23 noiembrie, ora 20:30 / Galatasaray – Kayserispor s-a încheiat 1-1. Au marcat Diagne, din penalty, respectiv Campanharo. Interesant este că antrenorul lui Kayseri, Samet Aybaba, a ales să îi înlocuiască la pauză pe Silviu Lung Jr, titularul din poartă, dar și pe Denis Alibec, vârful de atac folosit din primul minut.

Dacă Alibec a fost schimbat din rațiuni tactice, Lung Jr. a ieșit accidentat la pauză.Accidentarea lui Silviu Lung Jr. a părut să fie una gravă. Românul a părăsit terenul cu ochii în lacrimi, după ce în primele 45 de minute ale partidei de la Istanbul a reușit 7 intervenții salvatoare, evoluția sa fiind lăudată de analiștii din Turcia.

Dintre români, a fost integralist doar Cristi Săpunaru, folosit fundaș central și numit căpitan. În minutul 62, Kayseri a rămas în 10 oameni după ce mijlocașul Celik a fost eliminat. Remiza o menține pe Kayseri pe locul 18, poziție retrogradabilă.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 19:15 / Mijlocașul Alexandru Mitriță a fost titular în partida pe care echipa sa, Al Ahli, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu Al Shabab, în etapa a cincea a campionatului Arabiei Saudite.

Internaționalul român a evoluat până în minutul 86.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 19:15 / Toți cei trei români de la Kayserispor, Silviu Lung Jr., Cristi Săpunaru și Denis Alibec, sunt titulari în meciul pe care echipa lor îl joacă pe terenul lui Galatasaray. Gazdele sunt pe locul 3, în vreme ce Kayseri este pe 18. Cu o victorie, formația lui Lung, Săpunaru și Alibec ar scăpa de pe locurile de retrogradare.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 18:25 / Mijlocașul Mihai Bordeianu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Al Qadisiya, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu formația Al Batin, în etapa a cincea a campionatului Arabiei Saudite.


UPDATE, 22 noiembrie, ora 16:30 / Rangers a câștigat fără probleme contra lui Rangers. Echipa lui Steven Gerrard a învins-o pe Aberdeen, scor 4-0. Ianis a început meciul ca rezervă și a fost introdus abia în minutul 74, atunci când gazdele conduceau deja cu 4-0.

Hagi a fost aproape să marcheze în minutul 82, dar șutul său de la marginea careului de 16 metri s-a dus pe lângă poartă, după ce mingea a fost deviată de un adversar. Ianis a dat și o pasă excelentă în careul lui Aberdeen, dar un coleg de-al său a ratat din poziție bună.

Golurile lui Rangers au fost marcate de Kent, Roofe, Arfield și Tavernier, din penalty. În acest sezon, Ianis Hagi are un gol și opt assist-uri, în 17 partide în care a evoluat.


UPDATE, 22 noiembrie, ora 12:20 / Presa din Grecia a anunțat că între antrenorul român Ladislau Boloni și fanii lui Olympiakos, echipa care a învins-o pe Panathinaikos cu 1-0 în etapa a noua din Grecia, a izbucnit un conflict la finalul derby-ului disputat sâmbătă. Deși meciul s-a disputat pe un stadion Karaiskakis gol, câțiva fani ai alb-roșiilor au pătruns în arenă la finalul partidei și l-au înjurat pe Boloni în timpul interviului acordat după meci. Boloni a răbufnit și le-a transmis să se oprească, însă fanii au continuat să îl huiduie, iar antrenorul a plecat la vestiare. Clubul Panathinaikos a emis un comunicat prin care critică atitudinea fanilor, dar și lipsa de reacție a poliției.


UPDATE, 22 noiembrie, ora 10:50 / Alți doi români implicați în dueluri remarcabile în acest weekend au fost Nicolae Stanciu, de la Slavia Praga, și Ladislau Boloni, antrenorul lui Panathinaikos. Stanciu a oferit pasa decisivă la golul de 3-0 marcat de Jan Kuchta, în succesul cu 6-0 al Slaviei pe terenul celor de la Opava. După acest succes, echipa lui Stanciu rămâne pe primul loc cu 22 de puncte și nu poate fi ajunsă de rivala Sparta Praga, care are 18 puncte și un meci în minus. Slavia este neînvinsă în acest sezon, ajungând la șapte victorii și un egal. În Grecia, derby-ul rivalilor eterni, Olympiakos – Panathinaikos, s-a încheiat cu victoria alb-roșiilor. Olympiakos a învins echipa lui Boloni cu 1-0, după golul marcat de Fortounis în minutul 21. Astfel, gazdele se mențin pe primul loc, în vreme ce Panathinaikos este pe 9, cu tot atâtea puncte după tot atâtea meciuri.


UPDATE, 21 noiembrie, ora 16:00 / Dinamo Kiev rămâne lider în Ucraina. Echipa lui Mircea Lucescu a câștigat cu scorul de 2-0 în deplasarea de la FC Inhulets Petrove. Garmaș (15) și Shaparenko (80) au marcat golurile victoriei din etapa a 10-a. Dinamo are acum 23 de puncte, patru peste Șahtior Donețk. „Minerii” au însă un meci mai puțin disputat. Următoarea confruntare a echipei lui Lucescu este marți, 24 noiembrie, cu FC Barcelona, în etapa a patra din UEFA Champions League.


UPDATE, 21 noiembrie, ora 13:50 / Adrian Petre a fost lăsat pe banca de rezerve de către antrenorul formației Cosenza. Echipa din Serie B a câștigat cu 2-0 la Frosinone în data de 20 noiembrie. În atac au evoluat Carretta, Bahlouli și Baez, iar primul dintre cei trei a reușit o dublă. Din păcate pentru vârful împrumutat de FCSB, antrenorul Ochiuzzi nu are ochi și pentru el și nu la-a folost nici măcar un minut împotriva formației de pe locul 5. Cu ajutorul celor trei puncte câștigate aseară, Cosenza a urcat până pe locul 12. Este prima victorie a formației lui Petre în acest sezon din Serie B.

Ce meciuri au stranierii în weekend. Răzvan Marin, față în față cu Cristiano Ronaldo în Juventus – Cagliari

Răzvan Marin e gata să bifeze a opta sa prezență pentru Cagliari în Serie A. În etapa a opta, „insularii” întâlnesc campioana Juventus. Meciul este programat sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 21:45.  Înaintea acestui duel, gazdele sunt pe locul 11 în clasament, cu zece puncte, în timp ce „Bătrâna Doamnă” e a cincea, cu 13 puncte.

Pentru Juve, meciul cu Cagliari va fi ultimul înaintea confruntării din UEFA Champions League cu Ferencvaros. La partida de pe „Juventus Stadium”, Răzvan Marin s-ar putea întâlni și cu un alt român. Radu Drăgușin, internațional de tineret, a fost convocat de Andrea Pirlo în lotul lui „Bătrânei Doamne” pentru jocul anterior cu Lazio.

Tot sâmbătă, dar de la ora 16:00, se înfruntă echipele a doi alți români. Crotone, acolo unde este legitimat Denis Drăguș, primește vizita lui Lazio, care îl are în lot de 12 ani pe Ștefan Radu. Atacantul împrumutat de la Standard Liege este însă indisponibil pentru acest joc.

Duminică ținem pumnii strânși echipelor lui Mihăilă, Chiricheș, Andrei Radu și Ciprian Tătărușanu. Din păcate, doar căpitanul naționalei Românei are șanse mari să joace. La ora 16:00, Sassuolo are meci la Verona. Mihăilă nu poate încă debuta la Parma. Fostul fotbalist al Craiovei e accidentat, în timp ce echipa sa joacă împotriva Romei, de la ora 16:00.

Proaspăt retras de la națională, Tătărușanu va privi cel mai probabil de pe bancă derbyul Napoli – AC Milan, de la 21:45, în timp ce la ora 16:00, Ionuț Radu va fi pe bancă în Inter – AC Torino. Primul român care joacă în Italia în acest final de săptămână este Adrian Petre. Echipa atacantului împrumutat de la FCSB, Cosenza, are meci vineri, de la ora 22:00, cu Frosinone.

Ladislau Boloni, derby contra lui Olympiacos

Emoții pentru Ladislau Boloni în acest weekend. Antrenorul în vârstă de 67 de ani e în fața celui mai tare meci de când a preluat-o pe Panathinaikos. Echipa românului joacă împotriva lui Olympiacos în derbyul etapei a noua. Înaintea acestui duel, Olympiacos e lider în Grecia, cu 16 puncte, în timp ce „verzii” sunt doar pe locul 9, cu nouă puncte.

În Ucraina, Dinamo Kiev (locul 1, 20 de puncte) speră să își ia revanșa după ce a pierdut derby-ul cu Șahtior Donețk, scor 0-3, iar „minerii” s-au apropiat la doar un punct de lider. Sâmbătă, de la ora 14:00, echipa lui Mircea Lucescu primește vizita lui Inhulets Petrov (locul 9, șapte puncte). Pentru vicecampioana Ucrainei, acesta va fi ultimul test înaintea returului cu Barcelona din Liga Campionilor.

Constantin Gălcâ are și el un meci complicat în acest weekend. Duminică, de la ora 19:00, Vejle o înfruntă pe Brondby în etapa a noua din Danemarca. Cele două formații sunt vecine de clasament. Echipa lui Gâlcă este pe locul 5, cu 14 puncte, în timp ce oaspeții sunt pe poziția a patra, cu 15 puncte.

Ce meciuri mai au stranierii în weekend

Sâmbătă, de la ora 14:30, George Pușcaș și Reading deschid ziua de fotbal în Championship. Au meci la Bournemouth în runda cu numărul 12. Reading e lider în liga a doua din Anglia, cu 22 de puncte, în timp ce gazdele sunt pe locul 4, cu 20 de puncte. În ceea ce îl privește pe Pușcaș, acesta este în căutarea celui de-al treilea gol în acest campionat.

Românii din Turcia abia au terminat meciurile de la echipa națională, dar acum trebuie să evolueze în Super Lig. Selecționerul Mirel Rădoi va sta cu siguranță cu ochii pe confruntarea dintre Denizlispor și Gaziantep, care va începe sâmbătă, la ora 15:00.

La oaspeții antrenați de Marius Șumudică joacă Alin Toșca și Alexandru Maxim. Gaziantep se află pe locul 8 în clasament, cu 11 puncte, și nu a mai pierdut deloc în ultimele cinci partide. Tot de la 15:30, echipa lui Bogdan Stancu, Genclerbirligi, dă piept cu Fenerbahce.

Duminică, 22 noiembrie, se dispută alte câteva meciuri extrem de interesante pentru Rădoi:

  • De la ora 14:00, Ianis Hagi speră ca Steven Gerrard să îi dea șansa să evolueze în partida pe care Rangers o are pe Ibrox cu Aberdeen.
  • De la ora 15:00, Ionuț Nedelcearu are toate șansele să fie titular în AEK Atena – AEL Larissa.
  • De la ora 15:30, Eric Bicfalvi, cel care a marcat golul egalizator cu Irlanda de Nord, și FC Ural, joacă în deplasarea de la Volgograd.
  • De la ora 18:00, echipa lui Adrian Rus, MOL Vidi, primește vizita lui Diosgyor.
  • De la ora 18:30, Sergiu Hanca și Cornel Râpă au derby la Cracovia, contra Legiei Varșovia.
ADVERTISEMENT