Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Stanciu face spectacol în Cehia. Dublă de senzaţie cu Mlada. Video

14.03.2021 | 20:38
Meciurile stranierilor in weekend Stanciu face spectacol in Cehia Dubla de senzatie cu Mlada Video
ADVERTISEMENT

Weekendul bate la ușă, iar românii care joacă în străinătate sunt pregătiți pentru noi meciuri importante. Atât fotbaliștii, cât și antrenorii noștri vor avea de disputat partide cu miză.

Răzvan Marin, integralist la Cagliari

UPDATE, 14 martie, ora 21:00 / Răzvan Marin a jucat tot meciul lui Cagliari cu Juventus. Cristiano Ronaldo a marcat un hattrick în prima repriză, în timp ce pentru echipa lui Marin a punctat Simeone (61). Cagliari rămâne pe locul 17 şi tremură pentru locul său în Serie A. Torino şi Parma, formaţiile aflate în spate, pe locuri retrogradabile, sunt la 3 şi 4 puncte de echipa lui Marin.

ADVERTISEMENT

Stanciu face spectacol în Cehia. Dublă de senzaţie cu Mlada

UPDATE, 14 martie, ora 20:30 / Nicolae Stanciu face un meci de zile mari pentru Slavia Praga în deplasarea de la Mlada Boleslav. Mijlocaşul român a înscris primele două goluri ale întâlnirii. Primul a fost dintr-o lovitură liberă din lateral stânga executată perfect peste zid, în timp ce al doilea gol a venit după o pătrundere pe stânga, în care a depăşit mai mulţi apărători adverşi şi a şutat năpasnic cu stângul.

Stanciu a fost înlocuit în minutul 79, iar Slavia a mai marcat o dată din penalty, prin Yusuf (82).

ADVERTISEMENT


Boloni, 3 puncte în derby-ul cu PAOK. Ganea, pasă de gol

UPDATE, 14 martie, ora 19:00 / Panathinaikos a câştigat cu 2-1 derby-ul cu PAOK din etapa 26 a campionatului Greciei. Pentru echipa lui Ladislau Boloni au marcat Macheda (39) şi Ioannidis (82), pentru oaspeţi reducând diferenţa Krmencik (84). În urma acestei victorii, Panathinaikos a rămas pe poziţia a cincea, dar s-a apropiat la doar două puncte de PAOK, echipă aflată imediat deasupra în clasament.

Tot în etapa 26 din Grecia, Cristi Ganea a făcut un meci bun în Aris – OFI Creta 1-0. Fostul jucător al Viitorului a pasat la singurul gol al jocului, înscris de Mitroglou în minutul 6. Aris e pe locul secund, la 16 puncte în spatele liderului Olympiakos şi la 3 în faţa lui AEK.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Nedelcearu a fost titular pentru oaspeţi în Volos – AEK Atena 1-0. Fundaşul român a primit un cartonaş galben în prelungirile primei reprize la o fază în care gazdele au primit penalty. Douvikas a transformat şi a stabilit scorul final.


A treia victorie consecutivă pentru Mircea Lucescu în Ucraina

UPDATE, 14 martie, ora 19:00 / Dinamo Kiev, cu Mircea Lucescu antrenor, a câştigat a treia etapă consecutivă în campionatul Ucrainei, 2-0 în deplasare la Zorya. După 18 runde, Dinamo conduce clasamentul şi are un avans de patru puncte în faţa rivalei Şahtior şi 11 faţă de Zorya (care are şi un meci mai puţin disputat).

ADVERTISEMENT

Ionuţ Radu, din nou rezervă la Inter

UPDATE, 14 martie, ora 18:00 / Ionuţ Radu a fost din nou rezerva lui Samir Handanovic la Inter. Milanezii s-au impus greu, cu 2-1, pe terenul lui AC Torino şi s-au depărtat la 9 puncte de AC Milan în fruntea clasamentului. Rossonerii au derby cu Napoli, de la 21:45.


Adrian Ursea, remiză cu Nice la Lorient

UPDATE, 14 martie, ora 18:00 / Nice, echipă antrenată de Adrian Ursea, a remizat pe terenul lui Lorient, 1-1 în etapa 29 din Ligue 1. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 58 prin Maolida, dar s-au văzut repede egalaţi de Wissa (66). În urma acestui rezultat, Nice a ajuns la 3 meciuri fără înfrângere şi ocupă locul 12 în clasament. Lorient e pe 17, imediat deasupra locurilor de retrogradare.

În aceeaşi etapă, Mihai Dobre a văzut de pe banca rezerve eşecul echipei sale, Dijon, 0-3 cu Bordeaux. Dijon e ultima în Ligue 1, cu 15 puncte din 29 de meciuri, la 9 puncte de Nantes, care se află pe 19. Locul 17, care asigură salvarea de la retrogradare, este ocupat de Lorient cu 28 de puncte.


Alexandru Creţu, integralist la Maribor

UPDATE, 14 martie, ora 17:45 / Alexandru Creţu a evoluat tot meciul pentru Maribor în deplasarea de la Mura. Partida s-a terminat fără goluri, iar Maribor a ratat şansa de a trece pe prima poziţie a clasamentului. Lider este Olimpija Ljunljana, care are un avans de un punct, dar şi un meci mai puţin disputat.


Alex Maxim, pasă decisivă pentru Gaziantep

UPDATE, 14 martie, ora 17:00 / Alex Maxim a fost titular la gazde în Gaziantep – Denizlispor 2-0. Mijlocaşul român a centrat perfect din lovitură liberă în minutul 70, iar Dicko a deschis scorul. Rezultatul final a fost stabilit din penalty de Demir. Alin Toşca a fost şi el integralist la gazde. Costel Pantilimon nu a fost în lot la oaspeţi.


Costel Gâlcă, înfrângere în Danemarca

UPDATE, 14 martie, ora 17:00 / Vejle, formaţia antrenată de Costel Gâlcă, a pierdut pe teren propriu cu Aalborg, 0-2, în etapa cu numărul 21. În urma acestui rezultat, Vejle rămâne a zecea, din 12 echipe, în clasamentul primei ligi daneze. 24 de puncte în 21 de partide a acumulat formaţia lui Gâlcă.


Sergiu Buș a marcat golul victoriei la debutul pentru Seognam

UPDATE, 14 martie, ora 10:18/ Sergiu Buș a debutat în această dimineață pentru Seognam, în meciul disputat în deplasare cu Suwon City, din etapa a 4-a a primei ligi din Coreea de Sud.

Inițial rezervă, atacantul român a fost introdus pe teren la pauză, când scorul era 1-0 în favoarea gazdelor, și a reușit să aducă victoria echipei sale în minutul 88, după ce aceasta reușise în prealabil egalarea în minutul 77.

Reușita lui Buș a fost una cu adevărat extraordinară, ea venind în urma unei acțiuni personale începută la mijlocul terenul și încheiată cu un șut plasat din careu, pe lângă portarul advers.


Săpunaru, o oră de joc pentru Kayserispor. Lung şi Alibec au lipsit accidentaţi

UPDATE, 13 martie, ora 20:00 / Cristi Săpunaru a fost introdus în minutul 29 al partidei Kayserispor – Galatasaray, din etapa 30 din Turcia. Oaspeţii s-au impus cu 3-0. La gazde, Silviu Lung şi Denis Alibec au lipsit accidentaţi.


George Puşcaş, titular la Reading

UPDATE, 13 martie, ora 19:00 / George Puşcaş a evoluat timp de 74 de minute pentru Reading în etapa 36 din Championship. Echipa atacantului român a remizat 1-1 şi rămâne pe loc de play-off, pe poziţia a cincea.


Chiricheş a jucat 87 de minute pentru Sassuolo

UPDATE, 13 martie, ora 18:00 / Vlad Chiricheş a jucat din primul minut pentru gazde în Sassuolo – Verona. Echipa lui s-a impus cu scorul de 3-2 şi ocupă poziţia a opta în Serie A. Chiricheş a fost înlocuit în minutul 87, după o evoluţie ezitantă.


Doi români titulari la Kisvarda în înfrângerea cu Ujpest

UPDATE, 13 martie, ora 17:45 / Claudiu Bumba şi Cornel Ene, titulari şi integralişti la Kisvarda, au pierdut fără drept de apel, 0-3, deplasarea la Ujpest. Mihai Mincă a rămas pe banca de rezerve a oaspeţilor pe toată durata partidei. După acest rezultat, Kisvarda rămâne pe locul 8 din 12 în prima ligă ungară.


Gabi Iancu, 23 de minute în meciul contra lui Zenit

UPDATE, 13 martie, ora 17:01 / Gabi Iancu a început pe bancă în meciul Zenit – Akhmat Groznîi. El a intrat în minutul 77 la oaspeţi, fără să aibă vreo reuşită pe tabelă. Zenit s-a impus cu 4-0 şi rămâne lider. Oaspeţii sunt pe poziţia a 11-a a clasamentului.


Vasile Mogoş a înscris pentru Chievo

UPDATE, 13 martie, ora 17:01 / Vasile Mogoş a fost integralist pentru Chievo în deplasarea de la Lecce. Fundaşul dreapta a marcat ultimul gol al meciului şi a stabilit scorul final, 4-2 pentru gazde. Pentru Lecce, Alexandrul Borbei (17 ani) a fost portarul de rezervă. Chievo se află pe locul 7 din Serie B, cu 42 de puncte.


Eric Bicfalvi, decisiv pentru Ural

UPDATE, 13 martie, ora 14:01 / Eric Bicflavi a marcat singurul gol al partidei Ural – Rotor Volgograd. Decarul gazdelor a preluat în careu şi a şutat puternic în minutul 83. Mingea deviată de unul dintre apărătorii adverşi s-a orpit în plasa porţii lui Condric. Cu cele 3 puncte din această partide, Ural a ajuns la 26 în total şi se află pe poziţia a 12-a din 16, imediat deasupra locurilor de baraj. Pentru Bicfalvi este al şaselea gol stagional.

 


Sergiu Hanca, super gol în Cracovia – Slask Wroclaw

UPDATE, 12 martie, ora 21:22 / Sergiu Hanca a înscris un super gol înainte de debutul României în preliminariile lui World Cup 2022. Mijlocașul a înscris în remiza Cracoviei, scor 1-1, cu Slask Wroclaw.

La Cracovia au evoluat și Cornel Râpă și Rivaldinho. Pentru internaționalul român a fost al treilea gol din acest sezon în Polonia.

Hanca e pe lista preliminară a lui Rădoi pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.


Ludogoreț, victorie dramatică în drumul spre un nou titlu în Bulgaria

UPDATE, 12 martie, ora 20:15 / Ludogoreț se apropie încet, dar sigur de un nou titlu de campioană în Bulgaria. În etapa cu numărul 21, echipa lui Cosmin Moți, Dragoș Grigore și Claudiu Keșeru s-a impus cu scorul de 1-0.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Wanderson, în minutul 90+6. Keșeru a evoluat până în minutul 73, atunci când a fost înlocuit de Sotiriou. În schimb, cei doi fundași centrali români nu au fost nici măcar rezerve. Ludogoreț e lider în Bulgaria, cu 51 de puncte, 11 peste ȚSKA Sofia, care nu a jucat încă în această rundă.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 12 martie, ora 17:50 /

În scenă vor intra internaționalii români din Cehia, Turcia, Grecia, Rusia sau Polonia. Toți ochii vor fi ațintiți mai ales pe Italia, acolo unde Parma lui Man și Mihăilă vor primi vizita Romei.

FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Ladislau Boloni (Panathinaikos), Adrian Ursea (Nice) și Costel Gâlcă (Vejle) vor fi și ei implicați în meciuri tari.

Ce meciuri au stranierii în weekend. Confruntări puternice pentru jucătorii și antrenorii români

În pericol să fie demis de la Panathinaikos, Ladislau Boloni are ocazia să facă o figură frumoasă în derby-ul din etapa cu numărul 26. Duminică, de la ora 19:00, echipa românului primește vizita lui PAOK. În aceeași zi, de la aceeași oră, joacă și AEK. Ionuț Nedelcearu și colegii săi se deplasează la Volos.

Tot duminică, dar de la ora 17:00, Dinamo Kiev are meci în etapa a 18-a cu Zorya. Echipa lui Mircea Lucescu e rănită după eșecul din optimile Europa League, acolo unde, în tur, a pierdut în fața lui Villarreal, scor 0-2. Dinamo Kiev e lider în campionat, la patru puncte în fața lui Șahtior.

Pe locul 8 în Danemarca, cu 25 de puncte, Vejle, echipa lui Gâlcă, primește vizita lui Aalborg. Meciul e duminică, de la ora 15:00. În schimb, Adrian Ursea și Nice se deplasează la Lorient, într-o partidă care va începe la ora 16:00.

Ianis Hagi a devenit campion cu Rangers, Stanciu vrea să îi urmeze exemplul cu Slavia Praga

După ce Marius Șumudică și Dan Petrescu au părăsit campionatul Turciei, în Super Lig ne concentrăm atenția doar pe fotbaliștii români. Gaziantep, acolo unde evoluează Alin Toșca și Alex Maxim vor juca duminică, de la ora 15:00, pe teren propriu cu Denizlispor.

În Scoția, Rangers, care tocmai a devenit campioană pentru a 55-a oară, nu va juca în această etapă. În schimb o va face adversara ei din optimile Europa League. Slavia Praga are meci duminică, de la ora 19:30, la Mlada Boleslav. Echipa lui Stanciu e lider după 22 de etape, cu 58 de puncte, 11 peste Sparta Praga.

În Italia, toți ochii vor fi ațintiți în acest weekend din nou asupra lui Dennis Man și Valentin Mihăilă. Parma are meci duminică, de la ora 16:00, pe Ennio Tardini, cu AS Roma. În schimb, formația lui Vlad Chiricheș, Sassuolo, primește vizita Veronei, sâmbătă, de la ora 16:00. Partidă de foc se anunță și pentru Răzvan Marin. Duminică, de la ora 19:00, Cagliari primește vizita campioanei Juventus.

 

 

ADVERTISEMENT