Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Steliano Filip, pasă de gol în Grecia

07.12.2020 | 22:07
Meciurile stranierilor in weekend Steliano Filip pasa de gol in Grecia
ADVERTISEMENT

Competițiile continuă și în acest weekend pentru fotbaliștii români care evoluează în afara țării. Chiar dacă nu evoluează constant la cel mai înalt nivel, „tricolorii” de peste hotare își vor da din nou silința pentru a-și ajuta echipele. 

Bolnav de coronavirus, Denis Alibec nu va fi pe teren în weekendul care începe chiar din data de 4 decembrie, însă le putem face galerie celorlalți compatrioți implicați în dueluri importante. George Pușcaș, Sergiu Hanca, Alex Mitriță, Nicolae Stanciu, Vlad Chiricheș sau Cornel Râpă dau cu toții examene importante pe parcursul finalului de săptămână.

ADVERTISEMENT

FANATIK susține atât fotbaliștii români, cât și antrenorii. Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Răzvan Lucescu (Al Hilal), Ladislau Boloni (Panathinaikos), Adrian Ursea (Nice) și Constantin Gâlcă (Vejle), cu toții au au meciuri în weekend.


UPDATE, 7 decembrie, ora 22:09 / Fundașul Steliano Filip a dat o pasă de gol în meciul pe care echipa sa, AE Larissa, l-a pierdut, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Panetolikos, în etapa a 11-a a campionatului Greciei.

ADVERTISEMENT

Filip, care a fost integralist și a primit un cartonaș galben 68, a pasat decisiv la golul marcat de Hamza Younes la ultima fază a întâlnirii.


UPDATE, 7 decembrie, ora 18:52 / Echipa Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0, formația Al Raed, în etapa a șaptea a campionatului Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Ali Albulayhi, în minutul 84. În urma acestui succes, trupa tehnicianului român s-a distanțat în fruntea clasamentului la cinci puncte de Al Shabab și la șase de Al Ahli, echipa lui Alexandru Mitriță.


UPDATE, 7 decembrie, ora 08:58 / Adrian Ursea, noul antrenor al lui Nice, a debutat cu o remiză pe banca formației franceze. Nice a remizat, scor 0-0, pe terenul lui Reims, echipa de pe locul 18. Remiza o aduce pe Nice pe locul 11, cu 18 puncte. Formația lui Ursea este la 5 puncte în spatele poziției cinci, care duce în Europa League și care este ocupată în prezent de AS Monaco. Nice avea două înfrângeri consecutive înainte de această partidă. Pentru Ursea și elevii săi, urmează meciul cu Hapoel Beer Sheva, din Europa League.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 6 decembrie, ora 21:39 / Echipa Panathinaikos Atena, antrenată de Ladislau Boloni, a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, formația AEK Atena, la care fundașul Ionuț Nedelcearu a jucat până în minutul 82, în etapa a 11-a a campionatului Greciei.

Golurile învingătorilor au fost martcate de Macheda (34) și Kourbelis (45+2), în timp ce pentru gazde a înscris Oliveira (87).

În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul cinci în clasament, cu 15 puncte, în timpă ce AEK Atena e pe poziția a patra, cu 19 puncte. Lider este Olympiakos Pireu, cu 25 de puncte.


UPDATE, 6 decembrie, ora 21:34 / Portarul Florin Niță a fost integralist în partida pe care echipa sa, Sparta Praga, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-3, în fața marii rivale Slavia Praga, la care Nicolae Stanciu a intrat pe teren în minutul 89, în etapa a zecea a campionatului Cehiei.

Internaționalul român nu a avut ce face la nicio reușită a adversarilor. VEZI VIDEO


UPDATE, 6 decembrie, ora 21:19 / Fundașul Adrian Rus a fost doar rezervă în partida pe care echipa sa, MOL Fehervar, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formașueu Paks, în etapa a 13-a a campionatului Ungariei.


UPDATE, 6 decembrie, ora 21:18 / Mijlocașul Alexandru Crețu nu a fist convocat pentru meciul pe care echipa sa, NK Maribor, l-a câștigat, acasă, scor 3-1, în fața formației ND Gorica, în etapa a 16-a a campionatului Sloveniei.


UPDATE, 6 decembrie, ora 21:16 / Atacantul Denis Drăguș a intrat pe teren în minutul 86 al partidei pe care echipa sa, FC Crotone, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-4, în fața formației SSC Napoli, în etapa a zecea din Serie A.


UPDATE, 6 decembrie, ora 19:59 / Portarul Costel Pantilimon a fost integralist în partida pe care echipa sa, Denizlispor, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-2, în fața formației Fenerbahce Istanbul, în etapa a 11-a a campionatului Turciei. VEZI VIDEO


UPDATE, 6 decembrie, ora 19:52 / Antrenorul Adrian Urse a debutat cu o remiză pe banca tehnică a echipei OGC Nice, scor 0-0, în deplasare, cu Reims, în etapa a 13-a din Ligue 1.

În urma acestui rezultat, formația tehnicianului român se află pe locul 11 în clasament, cu 18 puncte.


UPDATE, 6 decembrie, ora 18:53 / Atacantul Claudiu Keșeru a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Ludogoreț Razgrad, a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 2-0, în fața formației Slavia Sofia, în etapa a 15-a a campionatului Bulgariei.

Intrat pe teren în minutul 62, internaționalul român a deschis scorul trei minute mai târziu cu o lovitură de cap după un corner. VEZI VIDEO

Ceilalți doi români ai campioanei Bulgariei, Dragoș Grigore și Cosmin Moți, nu au fost în lot pentru acest joc.


UPDATE, 6 decembrie, ora 18:51 / Mijlocașul Florentin Matei a jucat 86 de minute în partida pe care echipa sa, Apollon Limassol, a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 5-1, în fața formației Paralinmi, în etapa a 13-a a campionatului Ciprului.


UPDATE, 6 decembrie, ora 18:45 / Mijlocașul Mihai Bordeianu a fost titular în partida pe care echipa sa, Al Qadisiya, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Al Shabab, în etapa a șaptea a campionatului Arabiei Saudite.

Fostul fostbalist de la CFR Cluj a fost schimbat la trecerea timpului în minutul 90+2.


UPDATE, 6 decembrie, ora 18:43 / Fundașul Vlad Chiricheș, accidentat, nu a evoluat în partida pe care echipa sa, Sassuolo, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația AS Roma, în etapa a zecea din Serie A.

În aceeași rundă, formația FC Parma, cu fundașul Reinaldo Radu pe banca de rezerve și fără accidentatul Valentin Mihăilă, a remizat, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Benevento.


UPDATE, 6 decembrie, ora 18:41 / Mijlocașul Mihai Dobre a fost introdus pe teren în minutul 79 al partidei pe care echipa sa, Dijon, l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația AS Saint-Etienne, în etapa a 13-a din Ligue 1.


UPDATE, 6 decembrie, ora 17:44 / Fundașul Andrei Rațiu a fost doar rezervă în meciul pe care echipa sa, ADO Den Haag, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația FC Utrecht, în etapa a 11-a a campionatului Olandei.


UPDATE, 6 decembrie, ora 16:47 / Echipa Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Președintelui, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formația Al Orooba, din liga a doua din Emiratele Arabe Unite.

Ambele goluri au fost reușite de Ahmed Shehda Abunamous, în minutele 70 și 78.


UPDATE, 6 decembrie, ora 16:07 / Mijlocașul Ianis Hagi a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Glasgow Rangers, a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 4-0, în fața formației Ross County, în etapa a 16-a a campionatului Scoției.

Internaționalul român a fost introdus pe teren de managerul Steven Gerrard în minutul 75.


UPDATE, 6 decembrie, ora 15:24 / Mijlocașul Răzvan Marin a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Cagliari, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Hellas Verona, în etapa a zecea din Serie A.

Internaționalul român, care a fost titular, a reușit golul egalizator în minutul 48, după o pătrundere frumoasă și un șut plasat de la 12 metri. Marin a fost înlocuit în minutul 83.


UPDATE, 5 decembrie, ora 22:44 / Duel românesc în campionatul Ungariei la meciul Puskas Academy – Kisvarda 0-0, din etapa a 13-a.

La gazde, Alexandru Băluță, Marius Corbu și Nandor Tamaș au început ca rezerve. Fostul jucător al Universității Craiova a intrat pe teren în minutul 76 și a primit un cartonaș galben în prelungiri, iar Tamaș a fost introdus în minutul 83.

La oaspeți, fundașul Cornel Ene a fost integralist, mijlocașul Claudiu Bumba a jucat până în minutul 77, iar portarul Mihai Mincă a rămas pe banca de rezerve.


UPDATE, 5 decembrie, ora 21:30 / Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, formația FK Mariupol, în etapa a 12-a a campionatului Ucrainei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Garmash (6) și Tsygankov (78), în timp ce pentru gazde a înscris Topalov (90+5). Trupa lui Il Lucea a jucat în inferiritate numerică din minutul 39, după eliminarea portarului Ruslan Neshcheret.

În urma acestei victorii, Dinamo Kiev se află pe primul loc în clasament, cu 29 de puncte, trei peste rivala Șahtior Donețk.


UPDATE, 5 decembrie, ora 21:11 / Fundașul Radu Drăgușin a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Juventus, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Torino, în etapa a zecea din Serie A.


UPDATE, 5 decembrie, ora 20:32 / Mijlocașul Eric Bicfalvi a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, Ural, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-5, cu formația Zenti Sankt Petersburg, în etapa a 17-a a campionatului Rusiei.

Internaționalul român, care a fost integralist, a centrat perfect la reușita lui Shabolin din minutul 80. VEZI VIDEO


UPDATE, 5 decembrie, ora 20:28 / Mijlocaşul Gheorghe Grozav a fost titular în partida pe care echipa sa, Diosgyor, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, cu Ferencvaros Budapesta, în etapa a 13-a a campionatului Ungariei.

Fotbalistul român a primit un cartonaș galben în minutul 53 și a fost înlocuit în minutul 80.


UPDATE, 5 decembrie, ora 19:16 / Echipa Vejle BK, antrenată de Constantin Gâlcă, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 0-2, de formația FC Midtjylland, în etapa a 11-a a campionatului Danemarcei.

După acets eșec, trupa tehnicianului român se află pe locul opt în clasament, cu 14 puncte, la nouă puncte în urma liderului FC Midtjylland.


UPDATE, 5 decembrie, ora 19:15 / Fundașul Alexandru Pașcanu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Ponferradina, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Las Palmas, în etapa a 17-a a ligii a doua din Spania.


UPDATE, 5 decembrie, ora 19:13 / Fundașul Mihai Popescu a fost doar rezervă în partida pe care echipa sa, Hearts of Midlothian, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-0, în fața formației Morton, în etapa a șasea a ligii a doua din Scoția.


UPDATE, 5 decembrie, ora 19:12 / Fundașul Cristi Ganea a fost titular în partida pe care echipa sa, Aris Salonic, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația Atromitos, în etapa a 11-a a campionatului Greciei.

Internaționalul român a jucat până în minutul 60.


UPDATE, 5 decembrie, ora 17:57 / Fundașul Bogdan Țîru a fost integralist în partida pe care echipa sa, Jagiellonia Byalistok, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 4-3, în fața formației Warta Poznan, în etapa a 12-a a campionatului Poloniei.


UPDATE, 5 decembrie, ora 17:56 / Fundașul Ștefan Radu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Lazio Roma,. a câștigat-o, în deplasare, scor 2-1, în fața formației Spezia, în etapa a zecea din Serie A.


UPDATE, 5 decembrie, ora 17:02 / Fundașul Vasile Mogoș a fost integralist în partida pe care echipa sa, Chievo Verona, a pierdut-o, în deplasare, scor 2-3, în fața formației Frosinone, în etapa a zecea din Serie B.

În aceeași rundă, mijlocașul Marius Marin a fost și el integralist în meciul pe care echipa sa, Pisa, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-4, în fața formației Spal. Internaționalul român de tineret a primit un cartonaș galben în minutul 43.


UPDATE, 5 decembrie, ora 16:37 / Mijlocașul Alexandru Mitriță a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, Al Ahli, a pierdut-o, în deplasare, scor 3-4, în fața formației Damac, în etapa a șaptea a campionatului Arabiei Saudite.

Internaționalul român a fost titular și i-a pasat decisiv ghanezului Samuel Owusu la primul gol al întâlnirii. Mitriță a fost schimbat în minutul 74, atunci când formația sa conducea cu 3-1.


UPDATE, 5 decembrie, ora 16:35 / Atacantul George Pușcaș, accideentat, nu a jucat ăentru Reading în partida câștigată, pe teren propriu, scor 2-0, cu Nottingham Forest, în etapa a 16-a din Championship.


UPDATE, 5 decembrie, ora 15:25 / Echipa Jiangsu Suning, antrenată de Cosmin Olăroiu, a terminat la egalitate, scor 1-1, cu formația Tianjin Teda, în prima manșă a semifinalelor Cupei Chinei.

Tianjin a deschis scorul prin ghanezul Frank Acheampong (50), Jiangsu reușind egalarea prin autogolul lui Liu Yang (73). De remarcat este faptul că Olăroiu nu-i are la dispoziție pe jucătorii străini din lot, aceștia plecând în vacanță după câștigarea titlului. Partida retur se va disputa sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 09:00.


UPDATE, 5 decembrie, ora 15:03 / Atacantul Bogdan Stancu a fost titular în partida pe care echipa sa, Genclerbirligi, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Alanyaspor, în etapa a 11-a a campionatului Turciei. Stancu a fost schimbat în minutul 63.

Într-un alt meci din runda cu numărul 11, fundașul Cristian Săpunaru a fost integralist în partida pe care echipa sa, Kayseispor, a terminat-o la egalitate, scor 0-0, cu formația Goztepe. Atacantul Denis Alibgec și portarul Silviu Lung nu au jucat pentru Kayserispor din cauza problemelor medicale.


UPDATE, 4 decembrie, ora 23:33 / Sergiu Hanca a dat o pasă de gol în derby-ul campionatului Poloniei, în care MKS Cracovia a terminat la egalitate, acasă, scor 1-1, cu Wisla Cracovia, în etapa a 12-a.

Fostul dinamovist, care a primit un cartonaș galben în minutul 70, a centrat la golul reușit de Pelle van Amersfoort (85). VEZI VIDEO

Sergiu Hanca și Cornel Râpă au fost integraliști.


UPDATE, 4 decembrie, ora 21:30 / Mijlocașul Sergiu Hanca este căpitan în partida pe care echipa sa, MKS Cracovia, o joacă pe teren propriu, cu rivala Wisla Cracovia, în etapa a 12-a a campionatului Poloniei.

Titular la MKS Cracovia este și fundașul Cornel Râpă.


Știre inițială, 4 decembrie, ora 17:14

Meciurile stranierilor. Începem cu un derby de tradiție din Polonia. Cracovia – Wisla, duel la mijlocul clasamentului

Sergiu Hanca și Cornel Râpă sunt anunțați titulari în derby-ul orașului Cracovia. Echipa lor, FC Cracovia, dă piept cu Wisla, rivala din aceeași localitate. Duelul este unul de mijlocul clasamentului. Echipa românilor este pe locul 11, cu 12 puncte. Rivalii sunt pe poziția următoare, la două puncte în spatele formației alb-roșii. Meciul va avea loc vineri, 4 decembrie, de la ora 21:30.

Printre românii care ar putea evolua în acest weekend se numără și George Pușcaș, atacantul lui Reading. Deși este ușor accidentat, Pușcaș ar putea juca totuși în meciul pe care echipa sa îl are de disputat sâmbătă, de la 14:30 în compania lui Nottingham Forrest. Cu o victorie, Reading ar deveni lider temporar în Championship.

Tot sâmbătă și tot de la 14:30 va evolua și Alexandru Mitriță. Fotbalistul lui Al-Ahli va fi titular în confruntarea pe care echipa sa o are de disputat împotriva formației Damac. Și Al-Ahli ar putea deveni lider temporar, cu o victorie.

Încă un derby duminică. Ce meciuri au antrenorii romîni din străinătate

Nicușor Stanciu va avea parte de un meci foarte dificil duminică. Mijlocașul român care a marcat joi, în Europa League, va da piept cu fosta sa formație, Sparta Praga. Actuala lui echipă, Slavia, nu pleacă din oraș dar va avea de trecut peste un nou mare derby al Cehiei. Dacă bate, Slavia rămâne lider. De altfel, înfrângerea nu este o opțiune, pentru că Sparta este pe doi, la doar două puncte în spatele echipei lui Stanciu.

Duminică joacă și Ludogorets, formația pentru care evoluează Cosmin Moți și Claudiu Keseru. Liderul la zi din Bulgaria va lupta pe terenul Slaviei Sofia pentru a se desprinde în fruntea clasamentului. Alb-verzii au 29 de puncte și 12 meciuri disputate, în timp ce principala urmăritoare, Lokomotiv Plovdiv, are 27 de puncte după 14 partide. Duelul Slavia – Ludogorets se va juca de la ora 16:45. Tot în aceeași zi va intra pe teren și căpitanul echipei naționale, Vlad Chiricheș. Fundașul lui Sassuolo va juca, alături de colegii săi, împotriva lui AS Roma, de la ora 16:00. Sassuolo este pe 3, la un punct deasupra romanilor, aflați pe 5. Tot duminică joacă și Rangers, formația lui Ianis Hagi, care se deplasează pe terenul lui Ross County.

Antrenorii români vor avea și ei un weekend agitat. Panathinaikos, echipa lui Ladislau Boloni, va juca duminică, de la 19:30, derby-ul cu AEK Atena. Verzii au nevoie de victorie pentru a se apropia de primele 6 poziții. AEK este pe 4 și vrea să se implice în lupta la titlu. Cosmin Olăroiu și Jiangsu evoluează sâmbătă, de la 13:35, contra lui Tianjin Teda, în prima manșă a semifinalelor Cupei Chinei. Mircea Lucescu și Dinamo Kiev vor juca și ei sâmbătă, de la ora 19:30, pe terenul lui Mariupol. Dinamo Kiev este lider la zi în campionatul Ucrainei.

Formația lui Răzvan, fiul lui Mircea Lucescu, va juca luni. Al-Hilal o înfruntă pe Al Raed, în deplasare, de la 16:50 și trebuie să câștige pentru a-și menține poziția de lider. Și echipa lui Costel Gâlcă joacă în weekend. Sâmbătă, Vejle o va întâlni acasă pe Midtjylland și are nevoie de o victorie pentru a reveni pe loc de play-off. O adiție nouă în lumea antrenorilor români de peste hotare este noul principal al lui Nice, Adrian Ursea, cel care l-a înlocuit pe demisul Patrick Vieira. Ursea va debuta la meciul pe care Nice îl va disputa duminică împotriva lui Reims, în deplasare.

ADVERTISEMENT